ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ:ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΒΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ

Ελλάδα

Απάντηση στον υβριστή. Προτίμησα έναν στίχο του Αναγνωστάκη.

Επειδή όμως το να υβρίζει και να συκοφαντεί κανείς ζώντες είναι μιά φορά αθλιότητα, το να υβρίζει και να συκοφαντεί νεκρούς που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους είναι ανείπωτη αθλιότητα, για αυτόν τον λόγο, αισθάνομαι την ανάγκη να γράψω δυο κουβέντες για τον πατέρα μου έτσι όπως τον θυμάμαι, έτσι όπως τον θυμούνται όσοι τον γνώρισαν.

Ο πατέρας μου δεν ήταν δημόσιο πρόσωπο για να μπορεί κανείς να έχει μια αντικειμενική εικόνα για τη ζωή και την περπατησιά του. Όσοι τον έζησαν και τον γνώρισαν, έχουν καθαρή εικόνα που κανείς συκοφάντης, καμία αθλιότητα δε μπορεί να τη διαβάλλει: στο ορεινό Αθαμάνιο της Άρτας όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε από μια φτωχή οικογένεια, στα Γιάννενα, όπου πήγε στο μικρό Πολυτεχνείο και αργότερα στην Ξάνθη, στην Καβάλα, στην Κρήτη, στην Πρέβεζα, στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και στην Αραβία όπου δούλεψε σκληρά και έντιμα για να ζήσει την οικογένειά του.

Στη μεγάλη πλειονότητα της κοινής γνώμης, όμως, που δεν τον γνώρισε και δεν τον έζησε, το ψέμα και η αθλιότητα διαδίδεται, και όταν δεν λάβει απάντηση, κατακάθεται ως πλαστογραφημένη αλήθεια.

Εδώ και αρκετά χρόνια, μετά την εκλογή μου ως προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κυκλοφόρησε από διάφορα περιθωριακά έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα της Ακροδεξιάς, η αστήρικτη κατηγορία ότι ο πατέρας μου ήταν φίλος της Χούντας και ότι δήθεν ήταν ιδιοκτήτης μιας Τεχνικής εταιρείας με την ονομασία Σκαπανέας, που έπαιρνε, λένε, έργα από τη Χούντα.

Αρχικά δεν έδωσα σημασία.

Όταν αυτά τα επανέλαβε ο αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Καρατζαφέρης, τού απάντησα δημόσια. Προς τιμήν του, δεν επανήλθε. Επανήλθαν όμως τα κίτρινα αντικυβερνητικά έντυπα, όταν εξελέγην πρωθυπουργός, αναπαράγοντας την αθλιότητα.

Ούτε τότε έδωσα σημασία.

Δεν περίμενα όμως ότι τις αστήριχτες συκοφαντίες, το ψέμα και την αθλιότητα θα τα υιοθετούσε και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης σε μια συζήτηση στη Βουλή. Στη μνήμη του πατέρα μου, λοιπόν, χρωστώ μια απάντηση.

Όχι στο τίποτα του κ. Μητσοτάκη, αλλά στην αλήθεια.

Ο πατέρας μου λοιπόν, ο Παύλος Τσίπρας, γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια φτωχή και δημοκρατική οικογένεια σε ένα χωριό που στην Αντίσταση ήταν με το ΕΑΜ.

Ο πατέρας μου περιέγραφε με καμάρι ότι ο παππούς μου, τον οποίο δε γνώρισα γιατί έφυγε νέος από τη ζωή, ήταν γραμματέας του χωριού διορισμένος από το ΕΑΜ, και στο φτωχικό του σπίτι έμενε η ηγεσία του ΕΛΑΣ όταν περνούσε από το χωριό.

Στα δύσκολα χρόνια του μετεμφυλιακού κράτους αυτός ήταν ο λόγος που η οικογένειά του, όπως όλες που ήταν με το ΕΑΜ στη Κατοχή, βρέθηκε στο περιθώριο.
Κατάφερε όμως, όπως πολλοί άλλοι, παρά τη φτώχεια, να μάθει γράμματα, και με το υστέρημα της οικογένειας, να σπουδάσει μηχανικός στα Γιάννενα και ο αδελφός του στην Αθήνα.

Στη δεκαετία του ’60, ξεκίνησε να δουλεύει ως νέος μηχανικός σε δημόσια έργα, σε μια εποχή δύσκολη για όσους είχαν γκρίζο φάκελο κοινωνικών φρονημάτων.

Παρ’ όλ’ αυτά, με σκληρή δουλειά κατάφερε, όπως πολλοί άλλοι, να περάσει από τη φτώχεια στη μεσαία τάξη.
Τα πολιτικά του φρονήματα δεν άλλαξαν ποτέ.

Αγόραζε την «Αυγή» και μια δεύτερη εφημερίδα, πάντα, για να την τυλίγει, ώστε να μη φαίνεται.

Δεν ήταν οργανωμένος στην Αριστερά, αλλά ψήφιζε πάντα την ΕΔΑ, όταν μπορούσε. Γιατί στις εκλογές της μεγάλης πόλωσης και της τρομοκρατίας, οι εγκάθετοι του καθεστώτος στο χωριό τον απειλούσαν να μην εμφανιστεί στο εκλογικό τμήμα.

Αργότερα, όταν ήρθε η Χούντα, άρχισαν τα προβλήματα. Όχι μόνο δε συνεργάστηκε μαζί τους, αλλά γνώρισε και τη φιλοξενία τους στα κρατητήρια του καθεστώτος.

Τον Οκτώβρη του ’67 δούλευε μαζί με τον αδελφό του στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο πατέρας μου ήταν λιγότερο ενεργός, αλλά ο θείος είχε διασύνδεση με κάποιους πυρήνες της Δημοκρατικής Άμυνας.

Έτσι, συνέδραμαν με εκρηκτικά υλικά από το εργοτάξιο της τεχνικής εταιρείας σε μια βομβιστική επίθεση στη πλατεία Λιονταριών στο Ηράκλειο.

Η Χούντα τούς αναζήτησε.

Ο θείος κατάφερε να δραπετεύσει. Συνελήφθησαν ο πατέρας μου και η γυναίκα του θείου μου, η Δέσποινα.
Έμειναν ενάμιση μήνα στη φυλακή. Αποφυλακίστηκαν μετά τη δίκη, γιατί δε βρέθηκαν επαρκή στοιχεία.

Αποφυλακίστηκε μεν, αλλά το μητρώο φρονημάτων του έγινε ακόμη βαρύτερο. Έτσι το ’70 δεν μπόρεσε να ανανεώσει το πτυχίο του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο ίδιος να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς. Και λίγο αργότερα, το ’72, αναγκάστηκε μαζί με τον αδελφό του να φύγει από τη χώρα για να δουλέψουν ως μηχανικοί στη Σαουδική Αραβία.

Ύστερα ήρθε η Μεταπολίτευση.

Ο πατέρας μου εντάχθηκε, όπως χιλιάδες αριστεροί, και ΕΑΜογενείς, στο μεγάλο ρεύμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. εκείνη την εποχή.

Στήριξε με πάθος το ΠΑ.ΣΟ.Κ., χωρίς να ανήκει σε αυτούς που κέρδισαν δουλειές ή εύνοια. Θυμάμαι ακόμη τους μεγάλους τσακωμούς μας στο οικογενειακό τραπέζι το ’89, όταν εγώ και τα αδέλφια μου, οργανωμένοι στην Αριστερά, επικροτούσαμε τις αποφάσεις του Κόμματος και αυτός υπερασπιζόταν με πάθος τον Παπανδρέου.

Αυτή είναι συνοπτικά η αληθινή οικογενειακή μου ιστορία.

Δεν ισχυρίζομαι ότι ο πατέρας μου ήταν αντιστασιακός.
Ανήκε όμως, στη μεγάλη πλειοψηφία των προοδευτικών, δημοκρατικών ανθρώπων, που παρά το ότι δε βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της Αντίστασης, είχαν πάντα καθαρή τη συνείδηση και το πολιτικό τους φρόνημα.

Κατάφερε με εντιμότητα και σκληρή δουλειά, όχι να κάνει μεγάλη περιουσία, αλλά να ζήσει την οικογένειά του με αξιοπρέπεια.

Και θα τον θυμάμαι πάντα με πολλή αγάπη και περηφάνεια.8,5 χιλ.Giota Labrusi, Simeonidis A Stathis και 8,5 χιλ. ακόμη1,8 χιλ. σχόλια1,2 χιλ. κοινοποιήσεις

ιωσννης μαλλιοςΜου αρέσει!ΣχόλιοΚοινοποιήστε

Σχόλια

Εμφάνιση προηγούμενων σχολίωνΠαλιότερα

  • Giorgos Tsitsilianos Αλέξη είναι λυπηρό το γεγονός για τον οποιαδήποτε να είναι υποχρεωμένος να υπερασπίζεται την τιμή του Πατέρα του . Είναι ακόμη πιο λυπηρό να εκτοξεύονται κατηγορίες σε άτομα που δεν βρίσκονται στην ζωή , και, ειλικρινά λυπάμαι . Είναι λυπηρό για την πο…Δείτε περισσότερα7
Μακης Κακκος

Μακης Κακκος πέστα Αλέξη είσαι αρχηγός10

Dimitris Fourtounas

Dimitris Fourtounas Πέραν του προφανούς σεβασμού σε οποιονδήποτε νεκρό.. Έλα πες την αλήθεια.. Μόνος το έγραψες;15

8 απαντήσεις

Dimitrios Tzioridis

Dimitrios Tzioridis Ο Πατέρας σου κατάφερε με εντιμότητα και σκληρή δουλειά να σάς ζήσει με αξιοπρέπεια!! μπράβο του!!Ναι αλλά άλλες εποχές..άραγε θα μπορούσε σήμερα να σάς ζήσει με σκληρή δουλειά και αξιοπρέπεια..αν ..για Πρωθυπουργός ήταν ένας φραπεδοτσεκεβάρας..πού προσπαθούσε να σώσει τούς σπόνσορες και τα αφεντικά ;2

Mike Kalogeras

Mike Kalogeras Αγαπημένε φίλε και παλαίποτε συνάδελφε Dimitris Dragonas τέτοιο λιβάνισμα δεν θα το έκανα για κανένα ακόμα κι αν μου είχε διορίσει τη μισή οικογένεια στο δημόσιο. Εκτός κι αν ήταν ξάδερφος μου και δούλευα στο ΥΠΕΞ!2

1 απάντηση

Marianna Mathe

Marianna Mathe Μόνο πού το στίχο του Αναγνωστάκη τον είπες λάθος ηλίθιε!!!!5

3 απαντήσεις

Marianna Mathe

Marianna Mathe Λάθος στα είπε ο μπαμπάς σου αλεξηηηη!4

1 απάντηση

Ελένη Κουρμαντζή

Ελένη Κουρμαντζή Απαράδεκτο!
Είναι δυνατόν να προσβάλεις τον Γονέα κάποιου / … !
Ο οποίος, δεν βρίσκεται καν στη ζωή;…Δείτε περισσότερα

Xristos Venetis

Xristos Venetis Κοιτάξου στον καθρέφτη και αναρωτήσου… Εσύ ήσουν το πιο γρήγορο σπερματοζωαριο? Μήπως καταλαθος πήγες εκεί.. Φαντάσου πόσος κόσμος έχει υποφέρει από ένα τόσο δα μικροσωματιδιο δηλαδή το σύμπαν μερικές φορές και ο όρος ζωή είναι πολύ περίεργα είναι να απορεί κάνεις.. Για εσένα δεν μας είπες.. Πως νιώθεις.

Peggy Dimitrakopoulou

Peggy Dimitrakopoulou Έχουμε μια αξιωματική αντιπολίτευση που δεν μας αξίζει

1 απάντηση

Natassa Brenta

Natassa Brenta Ο πατέρας σου θα είναι περήφανος για εσένα, όπου κι αν βρίσκεται. Θέλω όμως να σημειώσω κάτι για αυτά που γράφονται. Είναι πολύ λυπηρό, το βήμα διαλόγου που μας δίνετε μέσα από το facebook να χρησιμοποιείται με τόσο λάθος τρόπο. Κακοπροαίρετα σχόλια από κάποιους, χωρίς να προσφέρουν απολύτως τίποτα. Συνέχισε Αλέξη. Είμαστε μαζί σου!

Manolis Askounis

Manolis Askounishttps://youtu.be/2uHeAV54uIM Γιατί δν βγήκες να τον διαψεύσεις τότε? Και αυτός λάθος κάνει?youtube.comΛεβέντης για τον πατέρα Τσίπρα:…

9 απαντήσεις

Maggie Triantafyllou

Maggie Triantafyllou Γιατί δεν αφήνουν τους νεκρούς!!!!!δεν ντρέπονται όλοι τους έλεος!!!!!!

1 απάντηση

Χαντζαρας Κωστας

Χαντζαρας Κωστας Καλά αφού μεγάλωσες με Λευτα της χούντας βρομόσκυλο

7 απαντήσεις

Emily Picoulas

Emily Picoulas I am commenting here because for some reason I am unable to do so on your international page. I have watched many talks and speeches of the greek parliament and its the first time i didnt know whether to laugh or cry….enough is enough… and someone …Δείτε περισσότερα

1 απάντηση

Σωτηρης Τσεκας

Σωτηρης Τσεκας Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας.. Πολλοι φίλοι της χούντας βρήκαν δουλειά σε εταιρεία Έλληνα εφοπλιστή στην Σαουδική Αραβία πληροφορίες εντός..

Μάρθα Μαρία Δανιηλίδου

Μάρθα Μαρία Δανιηλίδου Πρώτη φορά σε κυβερνητική θητεία το σύνολο των ΜΜΕ (εφημερίδες, κανάλια & ηλεκτρονικός τύπος) είναι ακραία αντικυβερνητικά και o αρχηγός της ΝΔ που τα υιοθετεί τόσο λίγος. Δυστυχώς, η διαπλοκή που έκανε νεόπλουτους πολλούς (πολιτικούς, δημοσιογράφους, …Δείτε περισσότερα

Sener Aslan

Sener Aslan Haçlı ordusu fazla güvenmeyin şimarmayın viyana KAPILARINA kadar KOVALIYACAGIZ

17 απαντήσεις

Γιώργος Παπαθανάσης

Γιώργος Παπαθανάσης Ο Μητσοτάκης είχε δίκιο, καθώς μέσω της συγκεκριμένης κίνησης κατάφερε να εμφανίσει το πραγματικό πρόσωπο του Τσίπρα στον ελληνικό λαό.
Ο Τσίπρας προφανώς στριμωγμένος λόγω των αποκαλύψεων που συνέτριψαν πλήρως το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς, απέδε…Δείτε περισσότερα

10 απαντήσεις

Yannis Grv

Yannis Grv Καραγκιόζηδες ζαίοι, στο κέντρο σπανε μαγαζιά ετσι για χαβαλέ. Αυτη την ελλάδα δημιουργησε ο οπλαρχηγός, μαζι σας, κι εσεις ζητωκραυγάζετε τον καραγκιόζη σας. Μπραβο είσαι ο καλύτερος σπαστα ολα καψτους όλους. Στη βορεια κορέα τουλάχιστον έχουνε τάξη. Ζώα

6 απαντήσεις

Nikolaos Stayropoylos

Nikolaos Stayropoylos Τό βράδυ τον εκλογών εμείς θα τραγουδάμε!θα τρίβετε τα μάτια σας δεξιά καθάρματα!

1 απάντηση

Giorgos Agapitos

Giorgos Agapitos Τον συνέλαβαν και τον αφήσανε ατσαλακωτο σε 45 μέρες γιατί δεν είχαν στοιχεία.. Αυτοί που σαπισαν στο ξύλο τον Μουστακλη!!!

1 απάντηση

Sonia Kerere

Sonia Kerere Γραφτους εκεί που ξέρεις εσύ θα είσαι πάλι ο ηγέτης η χουντονεοδημοκρατες περάσαμε ανεπιστρεπτί πίσω!!ξυπνησανε τα κορόιδα

1 απάντηση

Danai Avgousti

Danai Avgousti ΡΕ ΣΥ ΑΛΕΞΗ, ΕΝΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ 2 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΕ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΙΟ ΜΕΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΚΑΙ ΤΟ ΘΥΜΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ. ΠΟΤΕ ΛΕΣ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ `Η ΚΥΠΡΟ ΦΥΓΑΔΕΣ ΛΟΓΩ 2 ΚΑ…Δείτε περισσότερα

1 απάντηση

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΗΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΗΣ Ντροπή στον Μητσοτάκη.Καποτε πολεμούσαμε τον Αυριανισμο γιατί έδειχνε τον πατέρα του με στολή Γερμανού αξιωματικού . Τώρα αυτός έγινε δέκα φορές βρωμερός αυριανιστης.Λυπαμαι τους πολίτες που ακόμα τον ανέχονται.Μαυρες μέρες περιμένουν τον τόπο αν αυτός ανέλθει καμία φορά στην εξουσία.Τα θλιβερά κατάλοιπα της χούντας Γεωργιάδης και Βοριδης θα ελέγχουν την χώρα.

2 απαντήσεις

Petros Dellis

Petros Dellis Βάζανε λέει βόμβες και τους άφησε μετά από ….1,5 μήνα από τη δίκη! η Χούντα γιατί δε βρίσκανε στοιχεία. Μετά τη δίκη ψάχνανε να τα βρούνε τα στοιχεία; Σπουδάσανε ο πατέρας του και ο θειός του στην Αθήνα, σα φτωχόπαιδα. Σπουδάζανε τα φτωχόπαιδα τότε ή δουλεύανε στα χωράφια, στα καράβια ή μετανάστες; Δε βγαίνει νόημα. Έγραψε ολόκληρο κατεβατό για να τσιμπήσει πασόκους, με αφορμή τον πατέρα του ο αθεόφοβος.

1 απάντηση

Βα'ί'τσα Παπατσάνη

Βα’ί’τσα Παπατσάνη Ούτε τον Καϊλα δεν μπορείς να ανταγωνιστείς!Τόσο κακό θέατρο….

Τασος Πατσιαλιδης

Τασος Πατσιαλιδηςhttps://www.youtube.com/watch?v=C1OZTK-KbmQyoutube.com5/6/2015 Αλέξης Τσίπρας : Αυτή η…

θεοχαρης θεοχαρους

θεοχαρης θεοχαρους Αν ο Μητσοτάκης καταφέρει να ρίξει την ΝΔ στην δεύτερη θέση θα τον φάνε ζωντανό οι νεοδημοκράτες

Βασιλης Παπαδοπουλος

Βασιλης Παπαδοπουλος Καλησπέρα κύριε Τσίπρα είμαι αγρότης με 80 στρέμματα και μου έκοψες 2000€ από τα 5000€ που περνω και θέλεις ψηφω θα πέσει μαύρο όσο δεν φαντάζεσαι…

2 απαντήσεις

Ορφανός Παναγιώτης

Ορφανός Παναγιώτης Όσο και να είμαι αντίθετος , το να σπιλώνουν έναν άνθρωπο της οικογένειας μας και ποσό μάλιστα έναν νεκρό είναι χτύπημα κάτω από την μέση και τέτοια χτυπήματα δίνουν οι άχρηστοι .. το πρόβλημα είναι πως στις εκλογές άχρηστοι μεταξύ αχρήστων θα εκλεγούν που θα ψηφιστούν από άχρηστους ..

1 απάντηση

Ανέστης Λάγκης

Ανέστης Λάγκης Είναι αστείο να συνειδητοποιεί κανείς πόσα μποτάκια έχει κάνει η ΝΔ για να συνεχίζει να βρίζει έναν νεκρό μόνο που εάν κύριε Μητσοτάκη αξίζει να βρίζουμε κάποιον νεκρό η να κατουράμε κάποιον τάφο ανάμεσα στον τάφο του πατέρα του Τσίπρα και του πατέρα σου .. μάντεψε ποιος θα καθαρίζει το σκ

3 απαντήσεις

Ιωάννης Ξανθόπουλος

Ιωάννης Ξανθόπουλος Γειά σου λεβεντιά μου! Συνεχίζουμε. Σε έχουμε ανάγκη. Υγεία και δύναμη εύχομαι! Καλή συνέχεια φίλε μου.

Dimitris Ntoubos

Dimitris Ntoubos Καλημερα αλεξη μας θα σε παρακαλεσω να μην ασχολιεσε με μηδενικα το καλυτερο φαρμακο για την νουδουλα ειναι η αδιαφορια οταν συζητας με εναν ανθρωπο και δεν εχει να σου απαντησει με επιχειρηματα δεν αξηζει να ασχολιεσε μαζη του θα σε παρακαλεσω να εισα…Δείτε περισσότερα

1 απάντηση

Elena Papageorgiou

Elena Papageorgiou Δεν ήθελες να δώσεις συνέχεια στον κατηφόρο? Τι λες ρε γελοίε? Εσύ δεν το ξεκίνησες με διάφορες αθλιότητες όπως κρύβεται ο Μητσοτάκης επειδή εσύ τοχεις με την ρητορική? και άλλα. χαχαχα! Επειδή κοροιδεψες ένα απελπισμένο λαό σημαίνει ότι τόχεις με την ρητορική? χαχα! Τοχεις με το ψέμμα!

2 απαντήσεις

λικα Ευτυχια

λικα Ευτυχια Μοναδικος Αλεξι…<3

Eliza Manta

Eliza Manta ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ:
ΑΛΕΞΗ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ
ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ!!!!!…Δείτε περισσότερα

Άσπα Κατσουδα

Άσπα Κατσουδα Μακάρι ολλα αυτά τα ακατανομαστα να είχαν τη καθαροτητασας να είσαι περήφανος για τον πατέρα σου και για την οικογένεια σου!!!!!! Να είσαι καλά παλληκαρι μου!!!💚

1 απάντηση

Κωνσταντίνος Κανταρέλης

Κωνσταντίνος Κανταρέλης Όποιος διαβάζει ιστορία και τον ενδιαφέρει το καλό της πατρίδας του δεν μπορεί να τον κοροϊδέψει κανένας. Όποιος περιμένει να εκλεγεί ο κολλητός του για να τον διορίσει και για να έχει οφέλη συμμετέχει στην κατρακύλα του τόπου μας. Ο έξυπνος άνθρωπος α…Δείτε περισσότερα

Παναγιώτης Πολύδωρος

Παναγιώτης Πολύδωρος Αντι να ασχολείσε με την ΝΔ κ το Κιναλ ( συνεχισε ) να ασχολεισε να φερεις την ελλαδα στο επιπεδο των προσδοκιων ολων των πολιτων της ( αφου κ οι ελληνες υπομενουν πολλα για τον ιδιο σκοπο )

Dimitrios Antsos

Dimitrios Antsos Καλογραμμένο! Ποιος του το διόρθωσε, άραγε;…

Malamo Apostolopoyloy

Malamo Apostolopoyloy Είμαστε περιφανη για τον πρωθυπουργο μας το ιδιο. Και για την. Οικογένεια του.

Χρυσούλα Νικολοπούλου

Χρυσούλα Νικολοπούλου Η αθλιότητα της ΝΔ ξεπέρασε τα όρια!!!Όμως πολλοί πολίτες από εκείνους που ακούνε μόνο τα επιχειρήματα σε κάθε πολιτικό πρόγραμμα και όχι τα κουτσομπολιά ή κακοήθειες που στόχο έχουν τον αποπροσανατολισμό έχουν ξεκαθαρίσει την πολιτική που εκφράζει τα συμφέροντα των πολιτών. Ζήτησαν ψήφο εμπιστοσύνης στις ερχόμενες ευρωεκλογές θα πάρουν ό,τι τους αξίζει!!!!!

2 απαντήσεις

Γιαννης Μαζαρακης

Γιαννης Μαζαρακης Αγαπητέ πρωθυπουργέ Αλέξη σε καταλαβαίνω απολύτως πως αισθάνεσαι και εχω προσωπική εμπειρία σα μεγαλύτερος σου απο τη χούντα οταν έμπαιναν οι ασφαλίτες στο σπίτι μας στη Κοκκινιά με κλωτσιές στη πορτα για να τρομοκρατήσουν την οικογένεια μου.
Αυτοι οι…Δείτε περισσότερα

στελλα παπαδοπουλου

στελλα παπαδοπουλου Καλά να έχεις πατέρα τον Μητσοτάκη κ να μιλάς για τους άλλους πατεράδες αυτό το λιγότερο είναι ανοησία!!!!!Αλλά από εναν τέτοιο τυπακο τι περιμενεις του ειπαν να το πει κ το ειπε ΕΛΕΟΣ θελει να γινει κ πρωθυπουργος που ουτε για τσιγαρα δεν θα τον εμπιστευομουν να μου φερει

Hlias Barounis

Hlias Barounis Αλεξη μας μπορης να απαντησης στον Κυριακο και για τα εργα του δικου του πατερα στην Κρητη με τους Γερμανους εαν ανατρεξης στην Αυριανη με Ντοκουμεντα και Φωτογραφιες και οχι με τα ξευτιλικια του Μακελειου που κανη αυτος Εσυ ομως δεν το εκανες και μπρα…Δείτε περισσότερα

Νεφέλη Ελευθεριάδη

Νεφέλη Ελευθεριάδη ❤️

George Archontis

George Archontis

Sofia Tsopouridou

Sofia Tsopouridou

Jason Castello

Jason Castello Ούτε το ποίημα δεν είπες σωστά αγράμματε

ιωσννης μαλλιος

Γράψτε ένα σχόλιο…

Για να δημοσιεύσετε, πατήστε Enter.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *