ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ:ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ελλάδα

 

Αλ. Τσίπρας: Αποφασισμένοι να κάνουμε όλοι μαζί χωρίς αποκλεισμούς το μεγάλο βήμα της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Αλ. Τσίπρας: Αποφασισμένοι να κάνουμε όλοι μαζί χωρίς αποκλεισμούς το μεγάλο βήμα της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία


 

Εισήγηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Αλεξανδρούπολη, στην ανοιχτή συνέλευση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την παρουσία σας και θέλω να σας πω ότι αυτή η νέα μορφή επικοινωνίας για μας είναι πολύ ουσιαστική μορφή. δεν θέλω να μιλήσω εγώ, όσο να ακούσω εσάς σήμερα. θα σας πω δυο λόγια, θα σχολιάσω την επικαιρότητα θα σας εξηγήσω για ποιο λόγο ξεκινάμε αυτή την μεγάλη προσπάθεια, για ποιο λόγο βρίσκομαι μετά τις εκλογές και όχι πριν τις εκλογές απ’ άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, για αυτό είναι ίσως επίσης μια θετική καινοτομία, να μην πηγαίνουμε στους πολίτες μονάχα όταν θέλουμε να ζητήσουμε τη ψήφο τους, αλλά να πηγαίνουμε στους πολίτες όταν θέλουμε να ζητήσουμε τη γνώμη τους, την συμμετοχή τους, τη συμβολή τους στην προσπάθεια μας.

 

Θέλω λοιπόν να σας πω ότι είμαι ιδιαίτερα ευτυχής και χαρούμενος που βρίσκομαι ξανά εδώ στον Έβρο, ανάμεσα σε πρόσωπα οικεία, αλλά και σε καινούργια πρόσωπα. σε πολίτες ενεργούς, σε πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια μας. Στην προσπάθεια ανασυγκρότησης και μετασχηματισμού του κόμματος μας. Στην προσπάθεια μας να δημιουργήσουμε ξανά, όλοι μαζί χωρίς αποκλεισμούς, την νέα μεγάλη προοδευτική, δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς που έχει ανάγκη ο τόπος.

 

Το πρώτο μήνυμα που θέλω να σας μεταφέρω, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ανοίγει, μεγαλώνει, μετασχηματίζεται. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε μαζί αυτό το μεγάλο βήμα, γιατί αυτό το μεγάλο βήμα πιστεύω ότι είναι αναγκαίο προκειμένου να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, όχι να επανέλθουμε στις καρέκλες της εξουσίας, διότι ξέρετε εμείς δεν είχαμε ποτέ στερητικό σύνδρομο, δεν έχουμε στερητικό σύνδρομο, διότι δεν γεννηθήκαμε σε αυτές τις καρέκλες της εξουσίας, άλλοι γεννήθηκαν σε αυτές και είχαν τόσο μεγάλο στερητικό σύνδρομο τεσσεράμισι χρόνια που τις έχασαν και βλέπετε τώρα με τι μεγάλη αφοσίωση προσπαθούν να καλύψουν τον χρόνο αυτό που βρέθηκαν μακριά από αυτές τις καρέκλες.

 

Εμείς θέλουμε όμως να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε η χώρα να προχωρήσει μπροστά σε μεγάλες θετικές τομές, μεταρρυθμίσεις. Μεγάλες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος για να κινηθεί στην κατεύθυνση και στις ράγες της προόδου και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Αυτός ο τόπος έχει μια μακρά και πλούσια ιστορία και η ιστορία αυτή μας διδάσκει ότι κάθε φορά που οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου ενώθηκαν, κατάφεραν να πετύχουν μεγάλες και θετικές τομές. Μεγάλες και θετικές τομές για την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και κάθε φορά που συντηρητικές δυνάμεις βρέθηκαν στη διακυβέρνηση του τόπου, βρεθήκαμε απέναντι σε δύσκολες στιγμές για την ιστορία μας αλλά και για την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Άρα ο στόχος μας να δημιουργήσουμε ένα κόμμα το οποίο θα είναι ανοικτό, ζωντανό, λαϊκό, μαζικό, συμμετοχικό και ταυτόχρονα έτοιμο με πρόγραμμα να κυβερνήσει για τις μεγάλες αυτές τομές που έχει ανάγκη ο τόπος, ο στόχος μας πηγάζει από αυτή την αναγκαία για τον τόπο μας προοπτική. Την προοπτική του να ξαναβρεθεί η χώρα στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

 

Θέλω να ακούσω πολλές και πολλούς από εσάς. Επαναλαμβάνω ότι ο ρόλος μου σε αυτές τις συγκεντρώσεις είναι να σας ακούω περισσότερο και να μπολιάζουμε τη δική σας σκέψη και προβληματισμό.


Θέλω να σας πω, πως με πολύ μεγάλη ταχύτητα διαψεύδονται οι προσδοκίες που είχαν δημιουργήσει η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, σε ένα μεγάλο μέρος των πολιτών, καταφέρνοντας να κερδίσουν με αυτό τον τρόπο την εκλογική αναμέτρηση της 7ης του Ιούλη. Πιστεύω ότι 5 μήνες είναι αρκετοί για να καταλάβουμε τι είδους διακυβέρνηση έχουμε αυτή τη στιγμή στη χώρα μας. Δεν θα ήταν υπερβολή αν έλεγα ότι έχουμε μια κυβέρνηση που στηρίζεται στην πολιτική εξαπάτηση, μια κυβέρνηση της πολιτικής εξαπάτησης. Μια κυβέρνηση της fake αριστείας, της ψεύτικης αριστείας και της πελατειακής δοσοληψίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *