ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ:ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ελλάδα

Συντρόφισσες και σύντροφοι, πολίτες της Αθήνας
Η σημερινή μας συγκέντρωση δίνει ένα μήνυμα αλήθειας αλλά και ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας
Γερά όλοι μαζί για να κάνουμε πράξη την ελπίδα. Γερά όλοι μαζί για να προχωρήσουμε μπροστά για το μέλλον αυτού του τόπου.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους συντελεστές αυτού του οπτικοακουστικού υλικού που είδατε. Γιατί δεν πρόκειται για μια δουλειά βγαλμένη από κάποια εταιρεία επικοινωνίας. Δεν πρόκειται για μια δουλειά βγαλμένη από τους επαγγελματίες της επικοινωνίας, αλλά πρόκειται για μια δουλειά που έγινε από συντρόφους και συντρόφισσες που αφιλοκερδώς δουλέψανε για να αναδείξουμε στον ελληνικό λαό τι αποκρύπτεται όλους αυτούς τους εφτά μήνες, τι είναι αυτά που είπαν και δεν κάναν τι είναι αυτά που κάνουν και μας κρύβουν.
Μέσα σε εφτά μόλις μήνες, λοιπόν, ζήσαμε, είδαμε, μάθαμε τι σημαίνει η κυβέρνηση της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη.
Τα βίντεο που παρακολουθήσαμε όμως είναι ένα μικρό μόνο δείγμα του κυνισμού και της ανικανότητας των αρίστων που ανέλαβαν την εξουσία, στηριγμένοι στην απάτη.
Συσπείρωσαν δίπλα τους μια πανστρατιά συντηρητικών και καθεστωτικών δυνάμεων για να ανακτήσουν τον έλεγχο της διακυβέρνησης της χώρας, που τόσο πολύ τους έλειψε τα τεσσεράμισι αυτά χρόνια.
Πέτυχαν είναι αλήθεια μια προσωρινή νίκη όμως απέναντι στην Αριστερά, απέναντι στην αλήθεια, απέναντι στην πρόοδο.
Όμως, από τότε που ανέλαβαν, χάνουν δεκάδες μάχες της καθημερινής ζωής.
Γιατί δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που γέννησε η κρίση, παρά μονάχα να ευνοούν μεγάλα και ισχυρά συμφέροντα.
Δεν είναι σε θέση να συνεχίσουν τη δύσκολη αυτή μεγάλη προσπάθεια ανάταξης του εθνικού κύρους και της αξιοπρέπειας της χώρας.
Και μας γυρίζουν με μεγάλη ταχύτητα πίσω, στις αιτίες που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία.
– Στο κράτος της διαφθοράς και της διαπλοκής
– Στην εθνική και κοινωνική ανασφάλεια
– Στην οικονομική στασιμότητα
– Σε μια ανάπτυξη που αφορά μόνο τους ισχυρούς και όχι την κοινωνική πλειοψηφία
– Και σε μια κοινωνία διακρίσεων, συντηρητικής οπισθοδρόμησης και συρρίκνωσης των δικαιωμάτων.
Το κράτος, φίλες και φίλοι, έχει ξαναγίνει λάφυρο.
Το προσφυγικό, βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας.
Τα εθνικά θέματα, πηγή δικαιολογημένης ανησυχίας και ανασφάλειας.
Η κοινωνική συνοχή ξανά ρηγματωμένη, με τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη να βιώνουν μια νέα επέλαση στο εισόδημα και στη θέση τους στην παραγωγή.
Τα δικαιώματα υπό αμφισβήτηση, με την καταστολή να έχει πάρει γενικευμένο χαρακτήρα και την επικοινωνιακή διαχείριση της δημόσιας τάξης να μην αφήνει κανένα περιθώριο για αυταπάτες.
Η διαπλοκή, το κράτος της φθοράς, το παρακράτος της διαφθοράς, ανθίζουν λες και δεν πέρασε μια μέρα από τότε που βύθισαν την Ελλάδα στην τραγωδία της κρίσης.
Ένα καθεστώς φαύλο, οικογενειακό, αδιαφανές, προσανατολισμένο στην αφαίμαξη των πολλών υπέρ των λίγων, οικοδομείται μέρα με τη μέρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *