ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ:ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ isyriza.gr ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Ελλάδα

Αλ. Τσίπρας: Μέσα από την πλατφόρμα isyriza.gr να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα εργαστήρι συμμετοχής και δημιουργίας για όλους τους ενεργούς πολίτες

Αλ. Τσίπρας: Μέσα από την πλατφόρμα isyriza.gr να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα εργαστήρι συμμετοχής και δημιουργίας για όλους τους ενεργούς πολίτες

 

 

 

Εισήγηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση με πολίτες στην πλατεία Τριών Συμμάχων στη Πάτρα κατά την περιοδεία του στην Αχαΐα στο πλαίσιο του δημοκρατικού καλέσματος για την ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

 

Πολίτες της Πάτρας, είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνησή μου που είμαι μαζί σας, ανάμεσα σας. Και δε θα μπορούσα να κάνω αλλιώς, από το να αποφασίσω, να αποφασίσουμε μαζί αυτή τη μεγάλη πορεία προς τους πολίτες, για την ανασυγκρότηση του κόμματός μας, για την ανασυγκρότηση της μεγάλης προοδευτικής παράταξης του τόπου μας. Από το να ξεκινήσω από εδώ, από την Πάτρα, από την Αχαΐα των μεγάλων δημοκρατικών αγώνων και παραδόσεων. Από την Αχαΐα που ακόμα και στις δύσκολες για εμάς στιγμές στάθηκε, παραμένει και θα παραμένει για πάντα το προοδευτικό και δημοκρατικό κάστρο. 

Δεν θα μπορούσα να κάνω αλλιώς άλλωστε, από το να επιλέξω να ανταποδώσω κι αυτή τη μεγάλη τιμή που εσείς κάνατε στο ΣΥΡΙΖΑ, στην Αριστερά και σε εμένα προσωπικά και να γίνω βουλευτής της Αχαΐας. Δικό σας βουλευτής. Όπου μαζί με τους άλλους δυο βουλευτές της Αχαΐα, αλλά και όλους τους υποψήφιους βουλευτές, καθώς και όλους τους εκλεγμένους βουλευτές τους ΣΥΡΙΖΑ, θα δώσουμε τη μάχη σε αυτή τη Βουλή από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σεβόμενοι το εκλογικό αποτέλεσμα. Ελπίζοντας, όμως, όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα, γιατί ήδη δουλεύουμε, εργαζόμαστε μέσα στην κοινωνία, δίπλα στους ανθρώπους που αγωνίζονται, τους ανθρώπους που αγωνιούν για το αύριο, για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, όχι για να επανέλθουμε απλά, αλλά για να πετύχουμε μια μεγάλη νίκη του λαού μας, για να δημιουργήσουμε μια μεγάλη κοινωνική και λαϊκή πλειοψηφία, ικανή να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να οδηγηθεί η χώρα σε μια πορεία προοδευτική, σε μια πορεία κοινωνικής δικαιοσύνης για πολλά πολλά χρόνια και όχι μόνο για μια 4ετία.

Φίλες και φίλοι, πολίτες της Πάτρας. Πήραμε την απόφαση να ξεκινήσουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης του κόμματός μας, με βασικό στόχο να μπορέσουμε να ανοίξουμε τις πόρτες και να αγκαλιάσουμε όλους και όλες εσάς. Τους ανθρώπους που μας στήριξαν στις δύσκολες στιγμές που περάσαμε για τη χώρα και το λαό, από το 2015 και μετά.  Σε όλους και όλες που δώσαμε μαζί τους κρίσιμους και μεγάλους αγώνες, για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε πιο βαθιές ρίζες στη βάση της κοινωνίας, να βρεθούμε δίπλα στις αγωνίες του λαού μας, να συνειδητοποιήσουμε καλύτερα τα προβλήματα. Ταυτόχρονα όμως και όλοι μαζί να συνειδητοποιήσουμε και τις αδυναμίες μας, τα λάθη και τις παραλείψεις μας, ώστε να συνθέσουμε δημιουργικά ένα πρόγραμμα προοδευτικής διακυβέρνησης για την επόμενη 4ετία και όχι μόνο γι αυτή όπως είπα πριν. Ένα πρόγραμμα που θα είναι αποτελεσματικό, θα είναι ουσιαστικό, θα είναι ολοκληρωμένο και θα απαντάει στα μεγάλα προβλήματα του τόπου και του λαού. 

Ο λόγος που κάνουμε αυτές τις συγκεντρώσεις –που δεν είναι σαν τις προεκλογικές συγκεντρώσεις, εγώ θέλω περισσότερο να ακούω παρά να μιλάω– είναι για να μπορέσουμε να ακούσουμε περισσότερο, να συνειδητοποιήσουμε ποια ήταν τα λάθη που κάναμε και ποια τα σωστά. Κυρίως όμως να ακούσουμε τις απόψεις σας, την κριτική σας, τις παραινέσεις σας, τις συμβουλές σας, τις ιδέες σας. Οι ιδέες του καθενός και της καθεμιάς μετράνε. 

Στη σύγχρονη εποχή τα κόμματα δεν μπορεί να λειτουργούν όπως λειτουργούσαν τις προηγούμενες δεκαετίες. Η εποχή μας, είναι η εποχή της ταχύτητας της πληροφορίας, της γρήγορης ενημέρωσης, η εποχή των νέων τεχνολογιών. Πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτές τις νέες τεχνολογίες  για να συντονίζουμε ακόμα καλύτερα τη δράση μας, για να μπορούμε να αναβαθμίσουμε τη δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών και αυτός είναι ο στόχος μας. Γι αυτό το λόγο, συνδυάζουμε αυτή την έναρξη της μεγάλης καμπάνιας όχι απλά για να εγγράψουμε μέλη στο κόμμα μας που θα τα καλούμε κάθε τέσσερα χρόνια να ψηφίζουν σε μια διαδικασία, αλλά για να εγγράψουμε μέλη ενεργά που θα κινητοποιούνται σε τοπικό επίπεδο, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στους χώρους μάθησης για τους νέους ανθρώπους και που θα συμμετέχουν στη λήψη των αποφάσεων, των συλλογικών διαδικασιών, διεργασιών και αποφάσεων του κόμματός μας. 

Θέλουμε λοιπόν με δυο λόγια να κάνουμε το ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής, όχι απλά τη μεγάλη προοδευτική παράταξη του τόπου, αλλά και ένα εργαστήρι συμμετοχής και δημιουργίας για όλους τους ενεργούς πολίτες. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια νέα σχέση του πολίτη με την πολιτική. Και γι αυτό το λόγο σας καλούμε όλες και όλους. Δεν εξετάζουμε ούτε αν βρεθήκατε σε άλλες πολιτικές κάλπες στο παρελθόν, ούτε τις καταγωγές και τις πολιτικές σας ρίζες. Εξετάζουμε μονάχα τη βούληση και το πείσμα σας, μαζί να φτιάξουμε μια Ελλάδα της προόδου και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Όλες και όλοι εμείς, λοιπόν, που έχουμε κοινές αξίες, που πιστεύουμε στη δημοκρατία, που πιστεύουμε σε μια κοινωνία δικαιοσύνης και όχι εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, όλοι και όλες εμείς που συνειδητοποιούμε, ότι, η χώρα μας βρίσκεται, ξανά, στα χέρια μιας κυβέρνησης συντηρητικής και ακραίας νεοφιλελεύθερης και συνειδητοποιούμε την ανάγκη να εργαστούμε για μια καλύτερη εποχή για τον τόπο, όλοι και όλες εμείς, έχουμε δύναμη αν ενώσουμε τις φωνές μας, αν ενώσουμε την παρουσία μας  σε μια δημιουργική πορεία προς τα εμπρός.
 
Γι αυτό λοιπόν το λόγο απευθύνουμε αυτό το πλατύ κάλεσμα συμμετοχής. Ένα πανδημοκρατικό κάλεσμα προσκλητήριο σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Και έχουμε σαν στόχο να δημιουργήσουμε ένα ορμητικό ποτάμι από τα ρυάκια που θα προκύψουν από κάθε γωνιά της χωράς μας, για να μπορέσουμε μαζί να φτιάξουμε τη παράταξη και το κόμμα της νέας εποχής, που θα είναι ικανό σε σύντομο χρονικό διάστημα, όχι μόνο να κάνει υπαρκτή, αισθητή την παρουσία του σε ένα πλέγμα επικοινωνιακής απομόνωσης που έχουν στήσει οι αντίπαλοί μας, αλλά να μπορέσει να αποκτήσει και το πρόγραμμα εκείνο που θα δημιουργήσει εκείνες τις ριζικές τομές για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την μεγάλη αλλαγή της πορείας του τόπου. 
 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *