ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ:ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΠ ΤΗΝ Ε.Ε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ- ΝΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΓΗΓΩΝ

Ελλάδα

 

Αλ. Τσίπρας: Να διεκδικήσουμε από την ΕΕ ουσιαστική στήριξη – Να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Αλ. Τσίπρας: Να διεκδικήσουμε από την ΕΕ ουσιαστική στήριξη - Να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών


 

 

Συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega με τους δημοσιογράφους Δώρα Αναγνωστοπούλου – Αντώνη Καρακούση

.

Δ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είναι μαζί μας ο Διευθυντής της εφημερίδας το ΒΗΜΑ για να καλωσορίσουμε μαζί Αντώνη, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Αλέξη Τσίπρα και την ώρα που σας ψάχνει, λέει ότι σας ψάχνει η κυβέρνηση κ. Πρόεδρε για να δώσετε απαντήσεις, εμείς σας έχουμε εδώ στο στούντιο του MEGA. Πριν όμως έρθουμε στα της απουσίας σας ή όχι, θα ήθελα να αρχίσω με τη σημασία που έχει η παρουσία σας στο MEGA που είναι ένα ανοιχτό κανάλι, δυνατά δίπλα στην ενημέρωση του πολίτη.
Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Κι εγώ χαίρομαι που είμαι εδώ μαζί σας. Να ευχηθώ καλή επιτυχία. Είναι πολύς ο χρόνος από τότε που είχα ξαναέρθει στο MEGA, στο παλιό MEGA. Όμως τούτη τη φορά έρχομαι σε ένα MEGA που έχει κάτι που δεν είχε το προηγούμενο. Άδεια λειτουργίας. Και αυτό πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό. Και είναι μια κατάκτηση για την ενημέρωση. Να υπάρχουν κανόνες, να μην εκπέμπει κανένας παράνομα και βεβαίως οι κανόνες καμιά φορά κοστίζουν και στους ιδιοκτήτες, αλλά έτσι πρέπει.
Δ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Να μπούμε δυνατά στις ερωτήσεις μας .Σχολιάστηκε έντονα η σιωπή σας κ. Πρόεδρε επί σειρά ημερών γι’ αυτή τη μεγάλη, μια από τις μεγαλύτερες ίσως εθνικές κρίσεις που περνάει η χώρα μας. Και θα ήθελα να σας ρωτήσω, δεν έπρεπε να κάνετε μια δημόσια παρέμβαση;
Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Κυρία Αναγνωστοπούλου είναι αστείο η Ν.Δ. να βγάζει ανακοινώσεις ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας να ψάχνει να με βρει. Φαίνεταιότι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι Πρωθυπουργός δεν είμαι πια εγώ για να διαχειριστώ την κρίση, αλλά δυστυχώς για τον ελληνικό λαό είναι ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος όταν βρίσκεται στη χώρα, διαχειρίζεται με ψευδαίσθηση αυτάρκειας και με περισσή αλαζονεία κρίσιμα εθνικά θέματα. Άρα λοιπόν εγώ θα ζητούσα, θα ευχόμουνα τούτες τις κρίσιμες ώρες και δεν ήταν κυβερνητική ανακοίνωση, σας διορθώνω, ήταν κομματική ανακοίνωση, το κυβερνών κόμμα να επιδεικνύει την πρέπουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα, διότι το εύκολο είναι να κάνεις αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Το δύσκολο όταν είσαι κυβέρνηση είναι να διαχειρίζεσαι κρίσιμα ζητήματα και κυρίως εθνικά ζητήματα. Και στα κρίσιμα εθνικά ζητήματα αυτό το οποίο απαιτείται είναι να υπάρχει τουλάχιστον ένα ελάχιστο πλαίσιο συνεννόησης ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *