ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ:ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΑΖΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Ελλάδα


Συντρόφισσες και σύντροφοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες, σας ευχαριστώ θερμά για την υποδοχή σας… Με τόλμη, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προχωράμε και ξεκινάμε σήμερα.

Ξεκινάμε μαζί ένα νέο σπουδαίο ιστορικό εγχείρημα για την αριστερά και το προοδευτικό κίνημα στη χώρα μας. Είμαστε εδώ, όλες και όλοι μαζί, προερχόμενοι από διαφορετικές πολιτικές καταγωγές, αλλά βαθιά πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα, η πατρίδα μας, μπορεί να προχωρήσει μπροστά μόνο με ένα σχέδιο προοδευτικών αλλαγών που θα στηρίζεται στη κοινωνική δικαιοσύνη και στην εμβάθυνση της δημοκρατίας.

Είμαστε εδώ και ενώνουμε τις δυνάμεις μας, όχι για να υπηρετήσουμε φιλοδοξίες, αλλά γιατί γνωρίζουμε ότι τούτος ο τόπος έχει ταλαιπωρηθεί από τις δυνάμεις της συντήρησης και της διαπλοκής. Και μόνο όταν ο λαός έδειξε τον δρόμο της ενότητας και διαμορφώθηκαν πλατιές προοδευτικές κοινωνικές και πολιτικές πλειοψηφίες, έγιναν σημαντικά βήματα προς τα εμπρός.

Είμαστε λοιπόν εδώ, όλες και όλοι μαζί, γιατί θέλουμε να φέρουμε ξανά την πατρίδα μας στη σωστή πλευρά της ιστορίας, ιδιαίτερα τώρα σε μια περίοδο δύσκολη, σε μια Ευρώπη που βρίσκεται σε κρίση και σε έναν κόσμο με μεγάλες προκλήσεις.

Είμαστε εδώ για τη δημοκρατία, για την πρόοδο, για τη δικαιοσύνη, είμαστε εδώ για την Ελλάδα, για την ελληνική κοινωνία και για τον κάθε πολίτη ξεχωριστά. Χαιρετίζω, λοιπόν, τον καθένα και την καθεμιά σας ξεχωριστά. Και καλωσορίζουμε παλιούς και νέους συντρόφους και συναγωνιστές στον κοινό αγώνα για την πρόοδο και τη δημοκρατία. Στον κοινό αγώνα για μια νέα προοδευτική πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία που χρειάζεται ο τόπος μας.

Η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής μας Συμμαχίας έχει τον στόχο της ανασύνταξης, της ανασυγκρότησης και του μετασχηματισμού της πολιτικής μας συμμαχίας σε έναν σύγχρονο ανοιχτό, δημοκρατικό και συμμετοχικό κόμμα της κυβερνώσας αριστεράς, για ένα και μοναδικό λόγο: Για να οργανώσουμε τον σχεδιασμό και τη στρατηγική μας προκειμένου να ξαναβάλουμε την Ελλάδα σύντομα στις ράγες της προόδου, αλλά με σχέδιο και με όραμα βαθιών και ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων. Μεταρρυθμίσεων που θα απαντάνε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η μέση ελληνική οικογένεια και κυρίως οι άνθρωποι του μόχθου και της δημιουργίας.

Θέλουμε και μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα κόμμα ζωντανό και ανοιχτό, που θα προωθεί μια νέα σχέση του πολίτη με τη πολιτική. Θέλουμε και μπορούμε να αποχτήσουμε βαθιές ρίζες μέσα στον κοινωνικό ιστό και να αντισταθούμε στην επέλαση του πιο σκοτεινού αντιλαϊκού και αντιδημοκρατικού συντηρητισμού. Θέλουμε και μπορούμε να συγκροτήσουμε μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία, που θα μας οδηγήσει σύντομα σε μια νέα νίκη των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *