ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ:ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Ελλάδα

Φίλες και φίλοι,

Σας ευχαριστώ θερμά για την ζεστή υποδοχή που μου κάνετε εδώ στα Γιάννενα. Είναι η πρώτη φορά που βλέπω αυτή την αίθουσα τόσο ασφυκτικά γεμάτη και μέσα και έξω. Σας ευχαριστώ θερμά, και χτες και σήμερα με μεγάλη αγάπη, με μεγάλη συγκίνηση, με μεγάλο πάθος, ο κόσμος της Ηπείρου, στην Άρτα και την Πρέβεζα, στη Λευκάδα σήμερα, εδώ στα Γιάννενα τώρα, υποδέχεται την προσπάθειά μας. Και ειλικρινά θέλω να σας πω, περίμενα ότι θα συναντήσω αποφασισμένους ανθρώπους γιατί σε όλες μας τις συγκεντρώσεις είχαμε πάρα πολύ κόσμο όλο το προηγούμενο διάστημα. Δεν περίμενα όμως αυτή την υποδοχή, αυτή τη θερμή σας υποδοχή, στην Άρτα, την Πρέβεζα, εδώ στα Γιάννενα

Αυτά που έγιναν χθες και σήμερα ήταν για μένα στιγμές που ξεπερνούν όλα όσα ζήσαμε το 2015. Ο κόσμος φαίνεται πεισμώνει ακόμα περισσότερο από αυτήν την άθλια προπαγάνδα, πεισμώνει περισσότερο μ’ αυτά τα βλέμματα της αλαζονείας, τα πρόσωπα της αλαζονείας και τον πολιτικό λόγο της αλαζονείας των αντιπάλων μας και των συστημικών μέσων που τον προπαγανδίζουν.

Όλο το προηγούμενο διάστημα αυτά τα μέσα ενημέρωσης και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι είχαν δημιουργήσει μια ψεύτικη εικόνα, μια απολύτως ψεύτικη εικόνα για τις δυνατότητες του ΣΥΡΙΖΑ, για τις δυνατότητες του λαού μας. Προσπαθούσαν, και ίσως έπεισαν ακόμα και τους εαυτούς τους, να δημιουργήσουν την εικόνα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πια ρίζες στην ελληνική κοινωνία, είναι ένας διάττων αστέρας, μια φωτοβολίδα που θα σβήσει, και ότι ο Τσίπρας, έλεγαν, και τα έλεγε ακόμα κι ο ίδιος ο αρχηγός τους δεν μπορεί να περπατήσει στο δρόμο. Και μετά το χθεσινό και το σημερινό, πρέπει να το παραδεχτώ, ναι, δεν μπορώ να περπατήσω.
Αλλά δεν μπορώ να περπατήσω από την αγάπη των ανθρώπων, από το πείσμα των ανθρώπων, που σε κάθε δεύτερο βήμα με σταματάνε για να μου σφίξουν το χέρι, για να μου δώσουνε δύναμη, να μου δώσουν κουράγιο να προχωρήσω μπροστά. Με σταματάνε και μου λένε προχώρα μπροστά, μη γυρίσεις πίσω, μη γυρίσεις να κοιτάξεις πίσω. Διότι ο κόσμος θεωρεί ότι το ψέμα, η προπαγάνδα, η παραπληροφόρηση, η λάσπη, η καταστροφολογία, και ο διχασμός ανήκουν στο χτες. Κι εμείς πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να προχωρήσουμε μπροστά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *