ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ:ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

Ελλάδα

Πολίτες της Λάρισας, πολίτες του Θεσσαλικού Κάμπου, γεμίσατε την πραγματική πλατεία της Λάρισας, όχι την ιμιτασιόν. Την γεμίσατε απ’ άκρη σ’ άκρη και δίνετε μήνυμα νίκης για την επόμενη Κυριακή. Δίνετε μήνυμα αισιοδοξίας. Η συγκλονιστική σας παρουσία σήμερα εδώ, σε συνέχεια της συγκλονιστικής υποδοχής που έτυχα στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα, σηματοδοτεί ότι ο κάμπος ακυρώνει, τελειώνει τις δημοσκοπήσεις της συμφοράς. Δεν υπάρχει πια αμφιβολία, μετά την παρουσία σας εδώ, για το ποιος είναι μπροστά, ποιος θα γελά και ποιος θα κλαίει το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την συγκλονιστική σας παρουσία σήμερα.

Η Λάρισα σήμερα δίνει απάντηση. Ο λαός είναι εδώ. Είναι παρών για να υπερασπιστεί τα κεκτημένα και τις θυσίες του. Δεν μπορεί κανείς να μας τα πάρει. Δεν μπορεί να πάρει κανείς πίσω, τις θυσίες που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια, για να μπορούμε σήμερα να είμαστε σε ξέφωτο και να σχεδιάζουμε ένα καλύτερο μέλλον, για την πατρίδα, για τον τόπο, για τις επόμενες γενιές.

Και σήμερα στέλνετε στα αζήτητα την προπαγάνδα των επιτελείων. Στέλνετε στα αζήτητα τα ψέματα και την εικονική πραγματικότητα. Τη πολιτική απάτη που επιχείρησαν να στήσουν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Διότι κάποιοι περνούσαν και συνεχίζουν να περνούν, την μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, ως ανόητο και αδαή λαό, ως αδαή πλειοψηφία. Έτσι έλεγαν. Αλλά τώρα τα ψέματα τελείωσαν. Τώρα έχει φτάσει η ώρα της αλήθειας. Η ώρα της κάλπης. Η ώρα της λαϊκής ετυμηγορίας. Η ώρα της μεγάλης λαϊκής κινητοποίησης. Για να υπερασπιστούμε όσα με κόπους και θυσίες κερδίσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Νόμιζαν, πολίτες της Λάρισας, πολίτες του Θεσσαλικού Κάμπου, ότι αρκεί να έχουν αγοράσει με τα χρήματα και την οικονομική τους δύναμη, εφημερίδες, κανάλια, επικοινωνιολόγους, δημοσκόπους. Νόμιζαν ότι αυτό τους αρκεί για να τους εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός. Νόμιζαν ότι αρκεί αυτό για να ξαναγυρίσουν πίσω στις θέσεις εξουσίας που τόσο τους έλειψαν, αλλά και να ξαναγυρίσουν πίσω τον λαό μας στο βαθύ σκοτάδι των μνημονίων. Είχαν προδιαγράψει όλο το προηγούμενο διάστημα, ότι θα κάνουν έναν εκλογικό περίπατο. Νόμιζαν ότι ο ελληνικός λαός θα παραδοθεί. Τον υποτίμησαν, όμως, για άλλη μια φορά. Όπως έκαναν τον Γενάρη του 2015. Όπως έκαναν τον Σεπτέμβρη του 2015. Όπως έκαναν τον Ιούλιο του 2015 στην συγκλονιστική εκείνη παρουσία του λαού μας, που είπε όχι στα σχέδιά τους.

Το ίδιο σας διαβεβαιώνω ότι θα πάθουν και την ερχόμενη Κυριακή. Ο λαός μας θα δώσει απάντηση στην προπαγάνδα, την συκοφαντία, στο ψέμα και την απάτη. Γιατί ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση. Έχει πια πολύ μεγάλη εμπειρία από όλα όσα πέρασε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Διότι γνωρίζει καλά ποιος λεηλάτησε τις δυνατότητές του. Γνωρίζει καλά ποιος χρεοκόπησε τη χώρα. Και γνωρίζει καλά ποιοι ήταν αυτοί που κληθήκαμε, σε δύσκολες συνθήκες, να καθαρίσουμε τα δικά του σπασμένα και ποιοι τώρα ζητούν να ξαναγυρίσουν, μόνο και μόνο για να συνεχίσουν τα ίδια από κει που σταμάτησαν, αμετανόητοι για τη μεγάλη ζημιά που έκαναν στον τόπο, ρίχνοντάς τον στην χαράδρα της χρεοκοπίας, λεηλατώντας τις δυνατότητές του, προχωρώντας σε μια διαδικασία κοινωνικής λεηλασίας για 4 και πλέον χρόνια.

Ο λαός δεν ξεχνά ποιοι χρεοκόπησαν τον τόπο. Ποιοι οδήγησαν τη χώρα στη βαθιά χαράδρα της χρεοκοπίας και δεν ξεχνά ποιοι έδωσαν τη μεγάλη μάχη για να βγάλουν τη χώρα σε ξέφωτο και να δώσουν τώρα τη δυνατότητα στο λαό μας να ελπίζει ξανά, να έχει προοπτική, να μπορεί σιγά σιγά να ανεβάζει το βιοτικό του επίπεδο.

Αλλά έλεγα, φίλες και φίλοι, πολίτες της Λάρισας, ότι το χειρότερο απ’ όλα δεν είναι ότι τους έλειψαν οι θέσεις της εξουσίας για να ξαναγυρίσουν, να συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν το έργο της κοινωνικής καταστροφής. Το χειρότερο είναι ότι παρουσιάζονται αμετανόητοι. Ακόμη και το ΔΝΤ, οι σκληροί τεχνοκράτες, βγαίνουν σήμερα και παραδέχονται ότι ρήμαξαν την Ελλάδα την καταστροφική τετραετία 2010 – 2014. Ότι ρήμαξαν μια χώρα και μια οικονομία χωρίς σχέδιο μόνο και μόνο για να σωθούν οι τράπεζες. Και μόνο η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη επιμένει να μιλά για success story για τα χρόνια του κ. Σαμαρά και Βενιζέλου. Μόνο ο κ. Μητσοτάκης που ονειρεύεται να συνεχίσει το έργο των απολύσεων και των περικοπών. Ακόμα και το ΔΝΤ παραδέχεται ότι ρήμαξαν και λεηλάτησαν τη χώρα. Μόνο αυτοί μας λένε ότι είχαν success story.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *