ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ:ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Ελλάδα

Πολίτες της Πάτρας, δημοκρατικές λαέ της Αχαΐας, η σημερινή συγκέντρωση στέλνει το μήνυμα της ανατροπής σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ας μη βιάζονται οι πρίγκιπες να επιστρέψουν στο θρόνο τους. Ο ελληνικός λαός δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη. Η παρουσία σας σήμερα εδώ, βγαλμένη από συγκεντρώσεις άλλων εποχών, δίνει μήνυμα αισιοδοξίας, δίνει μήνυμα ελπίδας, δίνει μήνυμα ανατροπής. Την Κυριακή οι κάλπες όλες θα είναι άδειες και θα γεμίσουν με τα ψηφοδέλτια της ελπίδας, τα ψηφοδέλτια της αισιοδοξίας. Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω.
Πολίτες της Πάτρας. Μας λένε όλες αυτές τις ημέρες ότι όλα έχουν κριθεί. Ότι ο λαός μας θα γυρίσει πίσω, σε αυτούς που τον χρεοκόπησαν και τον λεηλάτησαν. Τους απαντάμε, με ένα μάθημα από την ιστορία μας. Είμαστε ένας λαός που γαλουχήθηκε μέσα από τις ανατροπές. Που δεν συμβιβάστηκε ποτέ με τη μοίρα που του όρισαν. Που τά` βαλε με αντιπάλους πολύ πιο ισχυρούς στην ιστορία του από το σημερινό χρεοκοπημένο πολιτικό και μιντιακό σύστημα. Τα έβαλε, και κέρδισε στην ιστορία του, αυτός ο λαός.
Η μεγάλη ανατροπή της Κυριακής είναι πρώτα απ` όλα θέμα συνείδησης. Να σκεφτεί ο καθένας και η καθεμιά σε αυτό τον τόπο, τι έζησε, τι ζήσαμε ως το 2014 και πώς είναι σήμερα η πατρίδα μας. Ελεύθερη από τα δεσμά του ΔΝΤ, των δανειστών. Ελεύθερη να ανήκει στους Έλληνες, να αποφασίζουν για το μέλλον τους, το μέλλον του τόπου. Να σκεφτεί ο καθένας και η καθεμιά, και να συγκρίνει, με ψυχραιμία και με λογική. Να κρίνει, και να φέρει ο καθένας κι έναν ακόμη μαζί στη κάλπη. Έναν ακόμη που δεν θέλει να ξαναζήσει, αυτός και τα παιδιά του, μνημόνια, εξαθλίωση, αναξιοπρέπεια. Έναν ακόμη, που θέλει να ζήσει καλύτερα σε αυτό τον τόπο. Που δεν θέλει να γυρίσουμε πίσω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *