ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ:ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΗΠΑ

Ελλάδα

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, επιτρέψτε μου, εισαγωγικά να αναφερθώ σε αυτό που αισθάνομαι ότι είναι το κυρίαρχο συναίσθημα σήμερα στη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Και το κυρίαρχο συναίσθημα είναι η ανησυχία.
Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού ανησυχεί για τις εξελίξεις. Πιστέψτε με, η ανησυχία αυτή είναι πολιτική, κοινωνική, εθνική. Η ανησυχία αυτή είναι ειλικρινής. Δεν έχει να κάνει με κόμματα. Ανησυχούμε, όχι μόνο γιατί στην οικονομία οι οιωνοί δεν είναι οι καλύτεροι δυνατοί, όπως είχε διαφανεί την προηγούμενη χρονιά, όχι μόνο γιατί στην κοινωνία, η Κυβέρνηση εφαρμόζει με σπουδή και με αγριότητα –θα έλεγα- μια πολιτική που ευνοεί τα πάνω στρώματα και συμπιέζει ακόμα παρακάτω τα κάτω στρώματα, όχι μόνο γιατί στο προσφυγικό βρίσκεστε μπροστά στα αδιέξοδα που οι ίδιοι δημιουργήσατε και δυστυχώς, μαζί σας στα ίδια αδιέξοδα βρίσκεται η χώρα και σε μεγάλο αναβρασμό οι τοπικές κοινωνίες, όχι μόνο γιατί στην υγεία, την παιδεία, το κοινωνικό κράτος οι πληγές που προκαλείτε καθημερινά επηρεάζουν τη ζωή και την ασφάλεια εκατομμυρίων ανθρώπων, αλλά και γιατί καθημερινά αποδεικνύετε την αδυναμία σας και την επιτελική σας ανικανότητα να διαχειριστείτε προβλήματα. Και τελικά, εσείς αντί να λύνετε προβλήματα, γεννάτε, δημιουργείτε ακόμα περισσότερα.
Ξέρετε, τι λέει ο λαός μας, παρακολουθώντας τις τραγελαφικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών; Λέει: Εδώ, εσείς δεν μπορείτε να χωρίσετε δυο γαϊδάρων άχυρα, δεν είστε σε θέση να χειριστείτε προς το συμφέρον της κοινωνικής ομαλότητας και της δικαιοσύνης κάποιους ισχυρούς του χρήματος και των μέσων ενημέρωσης, εδώ, εσείς τα κάνατε μπάχαλο σε μια αντιπαράθεση ποδοσφαιρικού τύπου και οδηγείτε σε αχρείαστους διχασμούς σε μια κρίσιμη στιγμή για τον τόπο, θα διαχειριστείτε άραγε μια κρίση – ο μη γένοιτο- στα εθνικά μας ζητήματα; Θα διαχειριστείτε εσείς, που δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες, τον κ. Ερντογάν;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *