ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ:ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ

Ελλάδα

Σας ευχαριστώ όλους και όλες για την υποδοχή και για την παρουσία σας, σε μια πολύ ζεστή συγκέντρωση σήμερα εδώ στη Σπάρτη. Η παρουσία σας σηματοδοτεί το μεγάλο ενδιαφέρον –σε κάθε γωνιά της χώρας όπου πηγαίνουμε– που έχουν οι πολίτες, σε μια περίοδο που δεν είναι προεκλογική, αλλά που εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις μιας ουσιαστικής και αδιαμεσολάβητης σχέσης των πολιτών με τον ΣΥΡΙΖΑ, με την πολιτική γενικότερα, με την ενεργό δράση.

Γι’ αυτό και δεν θέλουμε να βρισκόμαστε δίπλα στους πολίτες μονάχα όταν έρχεται η ώρα να ζητήσουμε τη ψήφο τους, αλλά βρισκόμαστε και τώρα για να ζητήσουμε τη γνώμη τους. Και να ζητήσουμε τη στήριξη και τη συμβολή για να αντιμετωπίσουμε, από τη θέση που σήμερα βρισκόμαστε, τα μεγάλα προβλήματα, μέσα από αγώνες και διεκδικήσεις, αλλά και να διαμορφώσουμε σύντομα το πρόγραμμα εκείνο που θα μας οδηγήσει με νέους όρους σε μια διακυβέρνηση μακράς πνοής, που θα ανοίξει δρόμους δικαιοσύνης, ισότητας και προκοπής για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Διότι αυτός είναι ο στόχος μας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δημιούργησε ψευδείς εντυπώσεις περί αυξήσεων στις συντάξεις ενώ το σχετικό κονδύλι στον προϋπολογισμό είναι μικρότερο κατά 200 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2019. Οι συνταξιούχοι θα δουν απώλειες από την κατάργηση της νομοθετημένης 13ης σύνταξης.

Συνηθίζω, όπως θα έχετε δει ίσως από φωτογραφίες ή από βίντεο στο διαδίκτυο, αυτού του είδους την αδιαμεσολάβητη επαφή με τους πολίτες στην προοπτική της ανασυγκρότησης του κόμματος, στην πορεία τους προς το 3ο συνέδριό του, να μην κάνουμε μόνο ομιλίες, αλλά να κάνουμε και συζήτηση και διάλογο. Συνήθως με έχετε δει με ένα μικρόφωνο να κυκλοφορώ πάνω κάτω, να απευθύνομαι στον κόσμο, να παίρνει και ο κόσμος τον λόγο, να ρωτάει και να τοποθετείται. Σήμερα είναι η πρώτη εκδήλωση που μου είπαν: «όχι, θα μιλήσεις από το βήμα»! Ο βουλευτής σας, ο Στ. Αραχωβίτης φταίει γι αυτό. Του λέω, «μα γιατί»; Και που λέει: «γιατί εμείς είμαστε Λάκωνες και δεν θέλουμε πολλά-πολλά, θέλουμε λίγα και σταράτα». Πάω πάσο. Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν, όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο περιεκτικός μπορώ στην απεύθυνσή μου προς εσάς και θα προσπαθήσω να προλάβω, αν θέλετε, τα πιθανά ερωτήματα τα οποία θα μπορούσαν να τεθούν.
Βρισκόμαστε μόλις εφτά μήνες μετά την εκλογική αναμέτρηση του περασμένου Ιούλη. Εφτά μήνες μετά τις εκλογές και έχει αρχίσει πλέον να γίνεται εμφανές ότι όχι μόνο δεν έγινε ο ουρανός πιο γαλανός, όπως μας υποσχέθηκε και μας ανακοίνωσε το βράδυ των εκλογών ο κ. Μητσοτάκης, αλλά, απεναντίας, πολλά μαύρα σύννεφα έχουν πυκνώσει κι έχουν συσσωρευτεί πάνω από την Ελλάδα. Και οι προσδοκίες που είχαν δημιουργήσει προκειμένου να πείσουν μεγάλο μέρος των πολιτών να ψηφίσει τη ΝΔ και να καταψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, με την στήριξη βεβαίως μεγάλης μερίδας των ΜΜΕ, ιδίως οι προσδοκίες της μεσαίας τάξης, διαψεύδονται παταγωδώς η μια μετά την άλλη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *