ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ

Ελλάδα

 Έχω την αίσθηση,φίλες και φίλοι, προοδευτικοί πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά, ότι δεν έχουν περάσει είκοσι μέρες από την πρώτη συγκέντρωση, όταν ανταποκρίθηκαν οι δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες της Αθήνας και της Ελλάδας στο κάλεσμά μας για μια ευρεία προοδευτική συμμαχία.
Δεν πέρασαν είκοσι μέρες και είναι σαν να έχουν περάσει μήνες. Το κλίμα έχει αλλάξει και το βλέπουμε παντού. Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, οι πολίτες συσπειρώνονται, οι πολίτες έρχονται στο πλάι μας σε έναν μεγάλο και δίκαιο αγώνα για να συνεχιστεί αυτή η μεγάλη πορεία του τόπου προς την πρόοδο και την πολιτική αλλαγή που ξεκίνησε το 2015.
Και σε όλες μας τις συγκεντρώσεις,όπως και σήμερα, που πέσαμε έξω στις εκτιμήσεις μας, γιατί έπρεπε να έχουμε διπλάσια αίθουσα από τη σημερινή, για να μπορέσει να χωρέσει τον παλμό, τη μαζικότητα, τη παρουσία των δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτών που θέλουν να ενώσουν τις φωνές τους μαζί μας. Σε όλες τις συγκεντρώσεις, τον παλμό πράγματι τον δίνουν οι νέοι άνθρωποι, που ήταν αυτοί που έδωσαν τον παλμό και τον τόνο και στους μεγάλους νικηφόρους αγώνες του 2015.
Οι συγκεντρώσεις μας παντού βρίσκουν ανταπόκριση και πράγματι αυτή η ανταπόκριση και αυτός ο ενθουσιασμός, δίνουν σε όλους μας την αίσθηση ότι δεν βρισκόμαστε σε μια χαλαρή ευρωεκλογική αναμέτρηση, σε μια χαλαρή ευρωεκλογική μάχη. Αλλά θυμίζουν σε όλους εμάς, τόσο όσον αφορά την μαζικότητα, όσο όμως και σε ότι αφορά τον ενθουσιασμό, τις μέρες του 2015, και πιστεύω ότι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα. Και ποιο είναι το μήνυμα; Ότι ο προοδευτικός και δημοκρατικός κόσμος της χώρας μας έχει πεισμώσει τελικά από τη φαιά προπαγάνδα, από τις στημένες ειδήσεις, από τα μηνύματα αλαζονείας που στέλνουν όσοι έχουν τη βαριά ευθύνη της χρεοκοπίας της χώρας και, σήμερα, με θράσος και με αλαζονεία μας κουνάνεκαι το δάκτυλο, και αυτός ο κόσμος συσπειρώνεται ξανά, ενεργά, δυναμικά στη Προοδευτική Συμμαχία.
Και όσο περισσότερο οι αντίπαλοί μας γεμίζουν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων τους, τις τηλεοράσεις και τις ραδιοφωνικές τους συχνότητες με ψέματα, απειλές και συκοφαντίες,άλλο τόσο οι προοδευτικοί και δημοκρατικοί πολίτες θα γεμίζουν στάδια, γήπεδα και πλατείες ανά τη χώρα για να εκφράσουν τη στήριξή τους σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.
Και θέλω κι εγώ να υπογραμμίσω, αυτό που από το βήμα αυτό πριν από λίγο είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, όπου τα προηγούμενα 5 χρόνια ήταν επικεφαλής της ευρωβουλευτικής μας ομάδας, μαζί με τον Στέλιο Κούλογλου, μαζί με ένα σύμβολο αγώνα που ήταν για εμάς η Κωνσταντίνα Κούνεβα, που ήρθε στο ψηφοδέλτιό μας για να δώσει το παρόν των δυνάμεων της εργασίας στη μεγάλη προσπάθειά μας να ξεφύγουμε από τον εργασιακό μεσαίωνα.
Είπε λοιπόν ο Δημήτρης πριν, ότι στόχος σε αυτές τις εκλογές δεν είναι απλά να καταγράψουμε ένα καλό σκορ, στόχος μας είναι να φέρουμε ξανά την νίκη, την νίκη για τις προοδευτικές δυνάμεις, την νίκη για την προοδευτική συμμαχία, την νίκη για τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα δώσει μήνυμα ότι δεν θα γυρίσει πίσω η χώρα, ότι οι δυνάμεις τις παλινόρθωσης δεν θα πετύχουν το σχέδιο τους. Γιατί σε αυτό τον τόπο, αρμόδιος να αποφασίσει για το μέλλον του και το μέλλον του τόπου είναι μόνο ο ελληνικός λαός.Αυτός θα αποφασίσει αν θα πάμε μπροστά, αν θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα ή θα γυρίσουμε πίσω.
Και θα στείλουμε βεβαίως και μήνυμα σε όλη την Ευρώπη.
Έχουν ορισμένοι προδιαγράψει ότι η Ευρώπη ετοιμάζεται να γυρίσει την πλάτη στις προοδευτικές δυνάμεις και να αποθεώσει τη δεξιά και την ακροδεξιά. Εμείς τους λέμε, μη βιάζεστε ορισμένοι να βγάλετε συμπεράσματα, και μη βιάζεστε και κάποιοι άλλοι να κάνετε τη προσδοκία σας τετελεσμένο γεγονός. Διότι, όσοι βιάζεστε, την Κυριακή που μας έρχεται, που εδώ στην Ελλάδα θα σουβλίζουμε το αρνί, στην Ισπανία θα πάρετε μια πρώτη γεύση στις εθνικές εκλογές, από το πώς ο ευρωπαϊκός Νότος και οι προοδευτικές δυνάμεις μπορούν να αποδείξουν ότι ο Νότος παραμένει προπύργιο, καρδιά της δημοκρατικής Ευρώπης. Με τη νίκη του Πέδρο Σάντσες αλλά και των Ποδέμος που θα χαλάσουν τα σχέδια της δεξιάς και της ακροδεξιάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *