ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ:ΤΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

Ελλάδα

Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι, σας ευχαριστώ θερμά για την υποδοχή, για τον ενθουσιασμό, για την αισιοδοξία, για το πείσμα. Με αυτό το πείσμα θα δώσουμε τον αγώνα. Έναν αγώνα που θα είναι όπως όλοι οι αγώνες που έχουμε δώσει μέχρι τώρα. Όμορφος, ωραίος, δυνατός, λαμπερός. Ένας αγώνας για τις αξίες, τις ιδέες μας και το πρόγραμμά μας. Ένας αγώνας για το αύριο αυτού του τόπου, για το μέλλον του ελληνικού λαού.
Είχατε την ευκαιρία να ακούσετε του κύριους άξονες των προγραμματικών μας θέσεων, όμως θα ήθελα να ξεκινήσω την παρέμβασή μου λέγοντάς σας ότι είμαστε σήμερα εδώ, ενώπιόν σας, στην έναρξη της προεκλογικής περιόδου, έχοντας τη πολυτέλεια για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια, να συζητάμε για το δικό μας πρόγραμμα για την ερχόμενη τετραετία. Για ένα πρόγραμμα που καλείται να το εγκρίνει ο ελληνικός λαός και να εφαρμοστεί την επόμενη μέρα, και όχι για ένα πρόγραμμα που ακόμα κι αν το εγκρίνει ο ελληνικός λαός, θα πρέπει να το εγκρίνει η τρόικα.
Αυτό ακόμη και πριν από λίγους μήνες δεν ήταν αυτονόητο ότι θα συμβεί. Συμβαίνει γιατί βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια. Βγάλαμε τη χώρα από την 8ετή μνημονιακή περιπέτεια. Από την περιπέτεια αυτής της σκληρής δημοσιονομικής επιτροπείας. Δεν ήταν απλό. Δεν ήταν βέβαιο. Δεν ήταν δεδομένο. Κάποιοι επίμονα πίστευαν καθόλη τη διάρκεια της διαδρομής, ότι δεν θα το καταφέρουμε, ότι δεν θα αντέξουμε. Ότι η Ελλάδα δεν μπορεί εκτός επιτροπείας και εκτός μνημονίων. Ότι δεν θα τα καταφέρει.
Όμως θέλω να πιστεύω ότι η πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού πίστεψε ότι μπορούμε. Ότι μπορούμε και δικαιούμαστε να σχεδιάζουμε ελεύθεροι ένα καλύτερο μέλλον. Και χάρη στη δική τους επιμονή, καταφέραμε και κάναμε αυτό το όραμα πράξη, αυτή την ελπίδα πραγματικότητα. Η Ελλάδα δεν είναι πια μια χρεοκοπημένη χώρα που παραλάβαμε στις 25 Γενάρη του 2015. Δεν είναι πια η Ελλάδα των μνημονίων. Δεν είναι ο παρίας της ΕΕ, αλλά μια χώρα που ο λαός της έχει ξανά δικαίωμα στην ελπίδα. Δικαίωμα να ζήσει καλύτερα και να δημιουργήσει σε αυτό το τόπο.
Μια χώρα που ο λαός της, και αυτό νομίζω είναι πιο σημαντικό, μπορεί να είναι περήφανος ξανά, γιατί δεν αποτελεί πια τον αποδιοπομπαίο τράγο της Ευρώπης, αλλά όλοι του αναγνωρίζουν ότι στα κρίσιμα και ιστορικά σταυροδρόμια των καιρών μας, βρέθηκε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Και κυρίως όλοι του αναγνωρίζουν ότι επάξια κουβαλά στις πλάτες του τις μεγάλες, τις βαριές παρακαταθήκες των μεγάλων αξιών που γεννήθηκαν σε αυτό τον τόπο. Την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *