ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ 46 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ:<<ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ >>

Ελλάδα

 

 

Aλ. Τσίπρας για τα 46 χρόνια από τον Αττίλα: «Απαιτείται εθνική στρατηγική προάσπισης της κυριαρχίας Ελλάδας και Κύπρου»

Aλ. Τσίπρας για τα 46 χρόνια από τον Αττίλα: «Απαιτείται εθνική στρατηγική προάσπισης της κυριαρχίας Ελλάδας και Κύπρου»


 

 

Ανάρτηση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο facebook με αφορμή την επέτειο της τουρκικής εισβολής του 1974 στην Κύπρο

46 χρόνια μετά, η παράνομη, βάναυση εισβολή στην Κύπρο παραμένει ανοιχτή πληγή για το σύνολο του Κυπριακού λαού, τον Ελληνισμό, την περιοχή μας, την Ευρώπη και κάθε δημοκρατικό πολίτη. Δεν ξεχνούμε τους νεκρούς, τους αγνοούμενους και την παράνομη κατοχή του 37% της Νήσου.

46 χρόνια μετά- μπροστά στην κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας σε όλα τα επίπεδα- οφείλουμε, περισσότερο από ποτέ, να απαντήσουμε με μια εθνική στρατηγική, αποφασιστικής προάσπισης της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου στη βάση του διεθνούς δικαίου και επανεκκίνησης του ευρωτουρκικού διαλόγου, με την Ελλάδα πρωταγωνιστή.

Και δεν σταματάμε να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε για τη μόνη δίκαιη και βιώσιμη λύση: την επανένωση της Νήσου και του συνόλου του Κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και του πλαισίου Γκουτέρες, χωρίς εγγυητές, επεμβατικά δικαιώματα και κατοχικά στρατεύματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *