ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΚΕ(μ-λ)

Ελλάδα

Ανακοίνωση για τα γεγονότα στη Μυτιλήνη
24 Απριλίου, 2018Ανακοινώσεις

Το βράδυ 22 προς 23 Απριλίου στην πόλη της Μυτιλήνης γίναμε μάρτυρες πολύωρων βίαιων δολοφονικών επιθέσεων απέναντι σε πρόσφυγες-μετανάστες. Μετά την καθιερωμένη υποστολή της σημαίας, ομάδες καθοδηγούμενες από ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία ξεκίνησαν τις προκλήσεις προετοιμάζοντας το έδαφος για αυτά που θα επακολουθούσαν.

Η διαμαρτυρία των προσφύγων-μεταναστών στην πλατεία Σαπφούς για τις άθλιες συνθήκες στο κέντρο κράτησης και το δικαίωμα τους για να αποκτήσει η ζωή τους μία προοπτική είχε ενοχλήσει ιδιαίτερα την τοπική δημοτική αρχή, η οποία σε συνεργασία τόσο με την Νέα Δημοκρατία όσο και την -από την κυβέρνηση καθοδηγούμενη- αστυνομία επιζητούσαν τρόπους να σπάσουν την κινητοποίηση.

Απέναντι στο αυτονόητο δικαίωμα των προσφύγων για το δικαίωμα στην ζωή κινήθηκε όλο το σύστημα αστυνομίας – κράτους – παρακράτους για να καταστείλει αυτά τα βασικά δικαιώματα. Το μένος του συστήματος ήταν τόσο μεγάλο που φάνηκε να επιζητάει νεκρούς.

Ο λαός της Λέσβου θα πρέπει να υψώσει το ανάστημα του απέναντι στο σύστημα και να αποτινάξει την προπαγάνδα που θέλει τον φτωχό και τον κατατρεγμένο άξιο της μοίρας του. Ο τόπος μας έχει γίνει ορμητήριο των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που βομβαρδίζουν, πλιατσικολογούν και πίνουν κυριολεκτικά το αίμα σε ολόκληρες χώρες. Αυτοί είναι οι εχθροί των λαών, αυτοί ευθύνονται που ξενιτεύονται οι λαοί όπως και ο δικός μας που έχει χάσει από την αρχή της κρίσης τουλάχιστον 500,000 νέες και νέους.

Φιλοκυβερνητικοί κύκλοι μετά τα επεισόδια για ακόμα μία φορά χρησιμοποιούν τους πρόσφυγες για να ξεπλύνουν τις ευθύνες της κυβέρνησης για την φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής. Από δίπλα και μαζί οργανώσεις και ΜΚΟ που αναφέρονται και λογοδοτούν σε ιμπεριαλιστικά κέντρα (Αμερική, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία) με το ένα χέρι πληρώνονται από αυτές και με το άλλο εκφράζουν την «ευαισθησία» τους στο προσφυγικό δράμα.

Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους και τη νεολαία της Λέσβου τη βάρβαρη αντιπροσφυγική πολιτική της κυβέρνησης που κάτω από τον εύσχημο τίτλο των «ανοιχτών δομών» έχει φυλακίσει τουλάχιστον 7.000 πρόσφυγες σε απάνθρωπες συνθήκες.

Καταγγέλλουμε την πολιτική της φασιστικοποίησης, την πολιτική των απαγορεύσεων και της τρομοκράτησης ενάντια σε κάθε αγωνιστή και συλλογικότητα, ενάντια στο λαό και τη νεολαία που προωθεί η κυβέρνηση και στρώνει έτσι το έδαφος στις φασιστικές, ρατσιστικές και αντιδραστικές δυνάμεις.

Λαός και πρόσφυγες/μετανάστες: Κοινά δικαιώματα, κοινοί εχθροί, κοινή πάλη!

Κάτω η κρατική τρομοκρατία!

Δεν περνά ο φασισμός, ρατσισμός, εθνικισμός!

Μυτιλήνη 24/04./2018

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *