ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ελλάδα

Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Υγεία και ποιότητα ζωής, είναι ταυστόσημα!

Το θέμα με τα νοσοκομεία είναι μεγάλο και πολύπλευρο. Απο την τοποθεσία τους εώς την καθημερινή λειτουργία τους.

Το Θεαγένειο Αντικαρκινικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης , είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, ίσως λανθασμένης τοποθεσίας.

Βρίσκεται σε τέτοιο σημείο που ναι μεν είναι , προσβάσιμο γιατί βρίσκεται στο κέντρο , αλλά απο την άλλη δυσχεραίνει κατά πολύ, την καθημερινότητα των μόνιμων κατοίκων.

Είναι ένα μεγάλο τατραγωνικό κομμάτι το οποίο,  θα μπορούσε να αξιοποιηθεί, καλύτερα για όλους, εάν το νοσοκομείο μεταφερόταν αλλού.

Είναι εύκολο αυτό; Πάντως δεν είναι ανέφικτο. Εαν το κτήριο μεταφερθεί, ο χώρος θα μπορούσε να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Και πως θα γινόταν αυτό; Με την κατασκευή, υπόγειου πάρκινγκ, γιατί η περιοχή  έχει τεράστιο πρόβλημα, αλλά και την αξιοποίηση της επιφάνειας με την κατασκευή , ενός πάρκου με δέντρα, και παιδική χαρά.

Αμέσως η περιοχή μεταμορφώνεται, έχει περισσότερο πράσινο που είναι ανάγκαίο σε μια πόλη, όπως η Θεσσαλονίκη   που δεν έχει δυστυχώς πολλούς πνέυμονες πρασίνου  στο κέντρο της και αυτό συνεπάγεται την  καλύτερη , ποιότητα ζωής.

Το νοσοκομείο θα μπορούσε να μεταφερθεί  ανατολικά στην περιοχή του Διαβαλκανικού. Περιοχές επίσης προσβάσιμες υπάρχουν και περιμετρικά του κέντρου της πόλης.  Χρειάζεται να γίνει κατανοητό απο όλους μας, πόσο σημαντική είναι η σωστή διαρύθμιση και εκμετάλλευση,  περιοχών του κέντρου, ωστέ να δοθεί μεγάλη ανάσα στην καθημερινότητα μας.

Φώτης Μπίμπασης

Μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων.

Συντονιστής θεματικής ΑΜΕΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *