ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΚΑΚΗ ΚΑΜΠΕΡΙΔΟΥ:ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ/ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ-ΘΕΟΔΟΡΟΣ ΜΟΥΡΙΑΔΗΣ

Ελλάδα

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΚΑΚΗ ΚΑΜΠΕΡΙΔΟΥ: Είμαι μία νέα γυναίκα, που μπορώ να ακούσω και να αφουγκραστώ τον παλμό της νέας γενιάς, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών που αντιλαμβάνομαι τα προβλήματα της καθημερινότητας μιας οικογένειας

Συνέντευξη   έδωσε στον δημοσιογράφο Γιάννη Μαλλιο, η  υποψήφια δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Μαρκακη Καμπεριδου,  με τον συνδυασμό ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ του Θεόδωρου Μουριαδη. Η κ. Μαρκακη Καμπεριδου μίλησε γιατί αποφάσισε να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση, γιατί επέλεξε τον συνδυασμό του Θεοδώρου Μουριαδη Σύγχρονος Δήμος. Μίλησε  επίσης γιατί οι πολίτες πρέπει να την εμπιστευτούν και να ψηφίσουν την Κατερίνα Μαρκακη Καμπεριδου. Επίσης είπε ποιες είναι η προτεραιότητες για τον Δήμο  Καβάλας. Η κ. Μαρκακη Καμπεριδου    ανέφερε      για την εθελοντική και κοινωνική  δράση που έχει στον Δήμο Καβάλας.    

Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την τοπική αυτοδιοίκηση

Σαν ενεργός και ελεύθερος πολίτης που αισθάνομαι και έχοντας επίγνωση της σπουδαιότητας και της ευθύνης των καθηκόντων αυτής της θέσης, αποφάσισα να πάρω μέρος σε αυτές τις εκλογές γιατί πιστεύω πως είναι χρέος κάθε πολίτη να συμμετέχει στα κοινά, επιδιώκοντας ένα καλύτερο αύριο. Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και μετά από παρότρυνση τόσο του οικογενειακού μου όσο και του φιλικού μου περιβάλλοντος, πήρα την απόφαση να κάνω ένα βήμα μπροστά και να θέσω την υποψηφιότητα μου στην κρίση των συμπολιτών μου, με την ελπίδα να με εμπιστευτούν.

Γιατί επιλέξατε τον Θεόδωρο Μουριάδη?

Επειδή ασχολούμαι πρώτη φορά ενεργά με τα κοινά του Δήμου μας και επειδή οι αρχές μου, τα ιδανικά και τα οράματα που έχω για τον τόπο μας συνάδουν άρρηκτα με την αντίληψη και την ιδεολογία του κ. Θόδωρου ΜΟΥΡΙΑΔΗ, ο οποίος με τις ενέργειές του και την γενικότερη συμπεριφορά του, ως πρώην αντιδήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Καβάλας, έδειξε ότι έχει τις γνώσεις που απαιτεί ο σύγχρονος ρόλος του Δημάρχου ως οραματιστή και αποτελεσματικού διαχειριστή των προβλημάτων του Δήμου και μπορεί σε δύσκολες συγκυρίες για τον τόπο μας να τα καταφέρει, αποφάσισα λοιπόν να συνταχθώ μαζί του στις επερχόμενες εκλογές.  

Γιατί να σε εμπιστευτούν οι πολίτες?

Στην πολιτική όπως και στη ζωή δεν υπάρχουν πρωταγωνιστές και κομπάρσοι. Όλοι οι άνθρωποι μπορούν, ο καθένας από το δικό του πόστο και στο μέγεθος που δύναται ο καθένας, να συνεισφέρουν στον τόπο που κατοικούν για ένα καλύτερο αύριο. Είμαι μία νέα γυναίκα, που μπορώ να ακούσω και να αφουγκραστώ τον παλμό της νέας γενιάς, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών που αντιλαμβάνομαι τα προβλήματα της καθημερινότητας μιας οικογένειας, εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα στον τομέα της πώλησης, όπου με την συνεχή επαφή μου με τους ανθρώπους γνωρίζω τα προβλήματα των συμπολιτών μας και επίσης ανήκω στην κατηγορία των καρκινοπαθών όπου λόγω ιδίας βιωματικής εκμάθησης αντιλαμβάνομαι απόλυτα τις πολύ μεγάλες και ιδιαίτερες ανάγκες που έχουν οι άνθρωποι με προβλήματα υγείας και οι Α.Μ.Ε.Α.. Λόγο όλων των ανωτέρω ιδιοτήτων μου ως πολυδιάστατου ατόμου στην καθημερινότητα της πόλης μας, δύναμαι να κατανοήσω και να αντιμετωπίσω όλα τα καθημερινά προβλήματα των ανθρώπων της πόλης μας.   

Ποιες είναι οι προτεραιότητες του συνδυασμού σας για τον Δήμο?

Οι προτεραιότητες του συνδυασμού μας είναι ένας Δήμος με αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής, δίνοντας βαρύτητα στις γειτονιές, στις παιδικές χαρές, στο κυκλοφοριακό, στην άνετη πρόσβαση των ΑΜΕΑ στους κοινόχρηστους χώρους, στην φιλοζωική πολιτική, στην εκπόνηση ενός σύγχρονου πολεοδομικού σχεδίου για την πόλη της Καβάλας. Ένα Δήμο που θα εργάζεται σκληρά για την εξεύρεση χρημάτων, αξιοποιώντας τα Ευρωπαϊκά προγράμματα. Ένα Δήμο που δίνει βαρύτητα στον πολιτισμό και στην εκπαίδευση με την θεσμοθέτηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Τέλος θέλουμε ένα Δήμο που στηρίζει την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα.

Έχετε ασχοληθεί με εθελοντικές και κοινωνικές δράσεις και ποιες?

Τα τελευταία  χρόνια της ζωής μου και ενώ έδινα μάχη με μια πολύ σοβαρή ασθένεια, άρχισα να αναζητώ αυτό το κάτι που έλειπε από τη ζωή μου. Και αυτό ήταν το κομμάτι της προσφοράς.  Η όποια κατά την ταπεινή μου άποψη είναι αυτή που μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Έτσι λοιπόν έγινα μέλος στο σύλλογο Πνοή για το παιδί και την οικογένεια. Ένας σύλλογος με εξαιρετική προσφορά στον τόπο μας. Κατόπιν εκλέχτηκα ταμίας στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 11ου Δημοτικού σχολειού Ποταμουδίων, που δραστηριοποιούμε έως και σήμερα ,με κύριο σκοπό  τα παιδιά μας και στην συνέχεια εκλέχτηκα ταμίας και στον πολιτιστικό σύλλογο Ποταμουδίων. Ποτέ δεν επαναπαύτηκα στον καναπέ μου.

Είστε μέλος και του συλλόγου εθελοντών κατά του καρκίνου. Γιατί ασχοληθήκατε μ αυτόν το σύλλογο?

Φέτος έγινα μέλος του συλλόγου εθελοντών κατά του καρκίνου. Η προσφορά σε αυτόν τον τομέα είναι κάτι που με ενδιαφέρει πραγματικά και είναι και ο βασικός λόγος που ασχολήθηκα με τα κοινά μιας και γνωρίζω δυστυχώς όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας καρκινοπαθής. Από το χώρο της εργασίας, τις κοινωνικές υπηρεσίες, τις υγειονομικές επιτροπές,  τα αδιάκριτα βλέμματα των ανθρώπων και τις οικονομικές  δυσχέρειες που προκύπτουν από τις διάφορες θεραπείες  που πρέπει να ακολουθήσει ο καρκινοπαθής. Δεν έχω προλάβει λόγο των εκλογών να ασχοληθώ με αυτόν το τομέα όπως θα ήθελα  αλλά πραγματικά θα εργαστώ στο μέλλον πολύ σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση.  Εάν φυσικά μας εμπιστευτούν οι πολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *