ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ

Ελλάδα Οικονομία

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ

ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

Στην σέντρα τα κόκκινα δάνεια  για να κερδίσουν οι τράπεζες και να σωθούν φυσικά. Από τις 21 του Φλεβάρη ξεκινάνε οι πλειστηριασμοί .

Για χιλιάδες  οφειλέτες έχει έρθει η ώρα της αληθείας .Οι αλλαγές στο νόμο Κατσέλη και στο μέτωπο  της είσπραξης μη εξυπηρετούμενων  δανείων  από την ερχόμενη εβδομάδα .

Εν όψει των stress tests   των Ελληνικών Τραπεζών  οι σαρωτικές αλλαγές στο  νόμο Κατσέλη  πήραν πράσινο φως από την διοίκηση της Τράπεζας Ελλάδας (ΤτΕ)

Στη συνάντηση σύσσωμης της διοίκησης των Τραπεζών και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών την  εβδομάδα αυτή η στρατηγική της ταχείας  πλέον  αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων.

Το αποτέλεσμα θα κριθεί  κατά κύριο λόγο από την πορεία των πλειστηριασμών και από  την αποβολή των στρατηγικών κακοπληρωτών.

Οι αμιγώς στρατηγικοί κακοπληρωτές οι οποίοι έχουν  τη δυνατότητα  να πληρώσουν  αλλά δεν θέλουν υπολογίζονται  στο10%-11% των κόκκινων δανείων .Υπολογίζονται  ότι οι οφειλές είναι στα 10 δις ευρώ. Στην είσπραξη των όποιων  στοχεύουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *