ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Ελλάδα

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στις Βρυξέλλες

Ο επικεφαλής του Ποταμιού την Τρίτη 26 Ιουνίου θα συναντηθεί στις Βρυξέλλες με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας και αντιπρόεδρο της Κομισιόν Φεντερίκα Μογκερίνι .

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12.15 στο γραφείο της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας στο κτίριο Berlaymont.

Οι σχέσεις με την Τουρκία, οι εξελίξεις στο προσφυγικό αλλά και το Μακεδονικό, είναι από τα θέματα που θα συζητήσουν ο Σταύρος Θεοδωράκης με τη Φεντερίκα Μογκερίνι.

Στις 18.30 της Τρίτης ο Σταύρος Θεοδωράκης θα μιλήσει σε εκδήλωση για το «Δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού” που θα γίνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Αίθουσα Altiero Spinelli. Την εκδήλωση διοργανώνουν ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος σε συνεργασία με την Ομάδα «Μεταρρυθμίσεις για Ανάπτυξη για την Ελλάδα” και τον Ευρωπαϊκό Δήμο. Στην ίδια εκδήλωση θα συμμετάσχουν επίσης o ​Πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και πρώην Υπουργός Εξωτερικών,​ Ευάγγελος Βενιζέλος, η ​Σύμβουλος του προέδρου της Ν.Δ σε θέματα μεταρρυθμίσεων και επισκέπτρια Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, Δόμνα Μιχαηλίδου​, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης & Συντονιστής του Τμήματος Ελληνισμού της Διασποράς του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Φλωρεντής​, ​ενώ θα ​υπάρξουν παρεμβάσεις από πολιτικά κόμματα και οργανώσεις αποδήμων.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Ελένη Βαρβιτσιώτη, δημοσιογράφος, ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής στις Βρυξέλλες.

Το Ποτάμι έχει από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του θέσει ψηλά στις προτεραιότητες του το ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού.

Αυτό αποτελεί πλέον αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών όχι μόνο στις ανεπτυγμένες δυτικές κοινωνίες αλλά και σε χώρες εκτός ΕΕ, όπως είναι η Τουρκία, που όπως είδαμε και στις τωρινές εκλογές, όλοι οι Τούρκοι που ζουν στο εξωτερικό , μπόρεσαν και ψήφισαν από όποια χώρα και αν βρίσκονταν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *