ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Ελλάδα

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ  ΕΝΩΠΙΟΝ  ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

Τη  Δευτέρα  αναμένεται να οδηγηθούν  ενώπιων της Τουρκικής  δικαιοσύνης οι δυο Έλληνες  στρατιωτικοί   που την Πέμπτη  συνελήφθησαν σε  Τούρκικο  έδαφος  έχοντας χάσει τον προσανατολισμό τους λόγο  δυσμενών  καιρικών  συνθηκών  κατά την διάρκεια  μια ς συνηθισμένης περιπολίας στην οριογραμμή  δασικής  περιοχής στις Καστανιές  Έβρου.

Η Τούρκικη  πλευρά οδήγησε  τους δυο στρατιωτικούς ενώπιων της δικαιοσύνης, με το δικαστήριο να διατάσει την προφυλάκιση τους στις φύλακες της Αδριανούπολης με μοναδική  κατηγορία  της παράνομης διείσδυσης σε απαγορευμένη περιοχή.

Ο εισαγγελέας  πρότεινε να κατηγορηθούν για κατασκοπεία ενώ ο δικαστής αποφάσισε να απαγγείλει  κατηγορίες  για «παραβιάσει  πρώτου βαθμού απαγορευμένης στρατιωτικής  ζώνης.»Το δικαστήριο αποφάσισε  να ερευνήσει τα ψηφιακά δεδομένα που βρέθηκαν στην κατοχή τους. Σε κάλο  κλίμα  οι συνομιλίες μεταξύ των αρχηγών ΓΕΕΘΑ  του Ναύαρχου Ευάγγελου  Αποστολάκη κα του Στρατηγού Χουλούτ  Ακάρ. Ο πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας παρακολουθεί  στενά τις εξελίξεις και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Εθνικής  Άμυνας  Πανό  Καμένο  και τον Υπουργό  Εξωτερικών  Νίκο  Κοτζιά. Η κυβέρνηση  ευελπιστεί  ότι γρήγορα θα επιστρέψουν  οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί και θα αποσυρθούν οι κατηγοράς. Σενάρια επιστημονικής φαντασίας χαρακτήρισε η κυβέρνηση ότι  η  Τουρκία θα διαπραγματευτή και για τους οκτώ  αξιωματικούς που ζήτησαν  άσυλο. Πάντως  κύκλοι  εθνικιστικών  οργανώσεων  και στη ν Ελλαδα αλλά και στην Τουρκία προωθούν το σενάριο τους, για  διαπραγμάτευση   μέσω των  εθνικιστικών  μέσων  μαζικής  ενημέρωσης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *