ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΤΟΛΙΑΣ:ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΔΟΜΗ

Ελλάδα

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΔΟΜΗ

 

Ως Λαϊκή Συσπείρωση θεωρούμε ότι οι προμήθειες από τη ΔΟΜΗ Ασημακόπουλου από την τοπική αγορά, παρ’ όλο που δε θα είχαμε αντίρρηση αυτές να γίνονται έτσι, η προσπάθεια όμως να συγκροτηθεί μέτωπο από τις δυνάμεις του ΔΣ για διεκδίκηση ενός τέτοιου αιτήματος, αποτελεί μια συνειδητή προσπάθεια από παρατάξεις που θεοποιούν την ανταγωνιστικότητα, την επιχειρηματικότητα, το επιχειρείν, να κοροϊδέψουν τους μικροεπαγγελματίες, τους εργαζόμενους γενικά, ότι σε αυτή την «ελεύθερη αγορά» μπορούν να μπουν κανόνες που θα τους προστατέψουν από τα μεγάλα θηρία της καπιταλιστικής αγοράς.

Το αίτημά τους για προμήθειες της ΔΟΜΗΣ από την τοπική αγορά δε «σκοντάφτει» στο γεγονός ότι σε αυτή την τοπική αγορά δραστηριοποιούνται μεγάλα καταστήματα, πολυεθνικά και εθνικά; Με ποιό τρόπο θα προστατευτούν οι «μικροί» της πόλης και των χωριών αφού και αυτοί, οι μεγάλοι δηλαδή, είναι μέρος της τοπικής αγοράς;

Επί πλέον σημειώνουμε ότι όλοι αυτοί που μιλάνε τώρα για τις προμήθειες από τη ΔΟΜΗ, είναι οι ίδιοι που «αναθεμάτιζαν» «εκλεκτό» του συστήματος πρώην δήμαρχο Καβάλας για τις προμήθειες στο κοινωνικό παντοπωλείο, κατηγορώντας τον για πολιτική εκμετάλλευση, αλλά και για οικονομική. 

Οι μικροεπαγγελματιες της πόλης και των χωριών οι αυτοαπασχολούμενοι οι εργαζόμενοι γενικά, να μην περιμένουν από τέτοιου είδους διεκδικήσεις να δουν «άσπρη» μέρα. Η μόνη ελπίδα τους είναι ο ενωμένος αγώνας ενάντια στην πολιτική, κεντρική και τοπική, που τους έχει σαν στόχο προκειμένου να θωρακιστούν τα κέρδη των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση συνυπογράφει τα παρακάτω αιτήματα:

  • Άμεση επανένταξη των αυτοαπασχολουμένων στο αφορολόγητο όριο ύψους 12.000 ευρώ, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ, της προκαταβολής φόρου, μείωση των έμμεσων φόρων.
  • Απαλλαγή των αυτοαπασχολουμένων από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Διαγραφή τόκων και προστίμων για τα χρέη ατομικής ασφάλισης, κατάργηση της εισφοράς υγείας και των χρεών που προκύπτουν από αυτή.
  • Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων και ρυθμίσεων στις τράπεζες, για όλους τους αυτοαπασχολουμένους και τα λαϊκά στρώματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις.
  • Αναστολή των ρυθμίσεων για οφειλές προς τη ΔΕΗ ή άλλους ιδιώτες παρόχους και προς άλλες πρώην ΔΕΚΟ. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο για τους αυτοαπασχολούμενους και τα λαϊκά στρώματα.
  • Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, κατασχέσεις, πλειστηριασμοί κλπ. Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους αυτοαπασχολούμενους.
  • Διαγραφή τόκων, προστίμων και του 30% του υπολοίπου χρέους στην εφορία και τις τράπεζες. 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.
  • Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους επαγγελματίες που έκλεισαν ή θα κλείσουν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

 

ΥΓ. Σε ό,τι αφορά τέλος ζητήματα που έχουν σχέση με τη ΔΟΜΗ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί βρίσκουν ευκαιρία «τα καλά παιδιά» στο δημοτικό συμβούλιο και χύνουν το ρατσιστικό δηλητήριό τους. 

Καβάλα 13-08-2020

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *