ΣΧΕΔΙΟ ΗΠΑ:ΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

Κόσμος

Σχέδιο ΗΠΑ: Στρατιωτικοποιημένος έλεγχος του πληθυσμού.

του Manlio Dinucci * [*] Δημοσιεύθηκε στις 19/5/2020 στην εβδομαδιαία στήλη του “Η Τέχνη του Πολέμου” [L’ Arte della Guerra] στην καθημερινή κομμουνιστική εφημερίδα Il Manifesto που κυκλοφορεί -με έδρα τη Ρώμη- από τον Απρίλη του 1971. Μετάφραση: Προλεταριακή Πρωτοβουλία. Αθήνα, Μάης 2020.

Αμερική   Κρατική καταστολή – Κοινωνικός έλεγχος   Πανδημία COVID-19  


post image

Το Ίδρυμα Rockefeller παρουσίασε το “Σχέδιο εθνικής δράσης για τον έλεγχο του Covid-19”, υποδεικνύοντας τα “πραγματιστικά βήματα για να ξανανοίξουν οι χώροι εργασίας και οι κοινότητες μας”.

Δεν πρόκειται όμως απλώς -όπως φαντάζουν από τον τίτλο- για υγειονομικά μέτρα. Το Σχέδιο -στο οποίο συνεισέφεραν μερικά από τα πιο έγκριτα πανεπιστήμια (Harvard, Yale, Johns Hopkins και άλλα)- σκιαγραφεί ένα κυριολεκτικά ιεραρχικοποιημένο και στρατιωτικοποιημένο κοινωνικό μοντέλο. Στη κορυφή του, το “Συμβούλιο ελέγχου της πανδημίας, κάτι ανάλογο με το Συμβούλιο της πολεμικής παραγωγής που είχαν δημιουργήσει οι ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου”.

Αυτό θα αποτελείται από “ηγέτες του κόσμου της χρηματαγοράς, της κυβέρνησης και του ακαδημαϊκού κόσμου” (αναφερόμενα με αυτή τη σειρά με βάση τη σημασία τους, με την πρώτη θέση να μην κατέχεται από τους κυβερνητικούς εκπροσώπους αλλά από εκείνους της χρηματαγοράς και της οικονομίας). Το συγκεκριμένο ανώτατο Συμβούλιο θα έχει την εξουσία λήψης αποφάσεων σχετικά με την παραγωγή και τις υπηρεσίες, μια εξουσία ανάλογη μ’ εκείνη που είχε εκχωρηθεί -κατά τη διάρκεια του πολέμου- στον πρόεδρο των ΗΠΑ από τον Νόμο περί αμυντικής παραγωγής. Το Σχέδιο προβλέπει την διενέργεια -μέσα σε έξι μήνες και σε εβδομαδιαία βάση- 30 εκατομμυρίων τεστ για τον Covid-19. Ο στόχος προς επίτευξη -μέσα σ’ ένα χρόνο- είναι η προσέγγιση της δυνατότητας για διενέργεια 30 εκατομμυρίων τεστ ημερησίως.

Για κάθε τεστ προβλέπεται “μια ικανοποιητική αποζημίωση στην τιμή αγοράς των 100 δολαρίων”. Επομένως, θα χρειαστούν “μηνιαίως δισεκατομμύρια δολάρια” δημόσιου χρήματος. Το Ίδρυμα Rockefeller και οι χρηματοπιστωτικοί συνεταίροι του θα συνεισφέρουν στη δημιουργία ενός δικτύου παροχής δανειοδοτικών εγγυήσεων και στη σύναψη συμβολαίων με τους προμηθευτές, δηλαδή με τις μεγάλες εταιρίες παραγωγής φαρμάκων και υγειονομικού εξοπλισμού. Σύμφωνα με το Σχέδιο, το “Συμβούλιο ελέγχου της πανδημίας” εξουσιοδοτείται επίσης για τη δημιουργία ενός “Σώματος αντιμετώπισης της πανδημίας”: μια ειδική δύναμή (δεν είναι τυχαίο ότι ονομάζεται “Σώμα”, όπως κι εκείνο των πεζοναυτών) αποτελούμενο από 100 ως 300 μέλη, τα οποία και θα στρατολογηθούν ανάμεσα από τους εθελοντές των Peace Corps και των Americacorps (τα οποία δημιουργήθηκαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ επισήμως για την παροχή βοήθειας σε αναπτυσσόμενες χώρες”) και τους στρατιωτικούς της Εθνοφρουράς.

Τα μέλη του “Σώματος αντιμετώπισης της πανδημίας” θα αμείβονται (κατά μέσο όρο) με ετήσιες μεικτές απολαβές 40.000 δολαρίων, επομένως προβλέπεται μια ετήσια κρατική δαπάνη που θα κυμαίνεται ανάμεσα στα τέσσερα και τα δώδεκα δισεκατομμύρια δολάρια. Κύριο καθήκον του “Σώματος αντιμετώπισης της πανδημίας” θα είναι ο έλεγχος του πληθυσμού μέσω στρατιωτικών τεχνικών και μέσω ψηφιακών συστημάτων ιχνηλάτησης και ταυτοποίησης στους χώρους δουλειάς και σπουδών, στις ζώνες κατοικίας, τους δημόσιους χώρους και τις μετακινήσεις. Το Ίδρυμα Rockefeller υπενθυμίζει πως συστήματα αυτού του είδους παράγονται από την Apple, την Google και τη Facebook.

Σύμφωνα με το Σχέδιο, οι πληροφορίες γύρω από τα μεμονωμένα άτομα, σχετικά με την κατάσταση της υγείας τους και τις δραστηριότητες του, θα παραμείνουν “όσο το δυνατόν απόρρητες”. Σε κάθε περίπτωση θα αποθηκεύονται όλες σε μια ψηφιακή πλατφόρμα, την οποία θα τη διαχειρίζεται το Ομοσπονδιακό Κράτος μαζί με ιδιωτικές εταιρίες.

Με βάση τα στοιχεία που θα παρέχονται στο “Συμβούλιο ελέγχου της πανδημίας” θα αποφασίζονται -κατά περίπτωση- ποιες περιοχές και για πόσο καιρό θα τίθενται σε lockdown. Αυτό είναι περιληπτικά το Σχέδιο που το Ίδρυμα Rockefeller θέλει να εφαρμόσει στις ΗΠΑ και όχι μόνο. Ακόμα και μια μερική εφαρμογή του θα οδηγούσε σε μια περαιτέρω συγκεντροποίηση της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας στα χέρια όλο και πιο μειοψηφικών ελίτ, εις βάρος μιας πλειοψηφίας από την οποία θα στερούνται τα βασικά δημοκρατικά δικαιώματα. Μια επιχείρηση προς εφαρμογή στο όνομα του “ελέγχου του Covid-19”, του οποίου το ποσοστό θνησιμότητας -μέχρι τώρα ανάμεσα στον πληθυσμό των ΗΠΑ- είναι χαμηλότερο του 0,03%. Στο Σχέδιο του Ιδρύματος Rockefeller ο ιός χρησιμοποιείται ως ένα κυριολεκτικό όπλο, ακόμα πιο επικίνδυνο και από τον ίδιο τον Covid-19.

Εικόνες:

       


 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *