ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

Πολιτική

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ!

Απάντηση σε προηγούμενες αναλύσεις για την άμεση ανάγκη να συσταθούν δίκτυα υποστήριξης εργαζόμενων και άλλων που απειλούνται ήδη από διάφορες ύπουλες μεθοδεύσεις στο παρασκήνιο και προετοιμάζουν μια ιδιότυπη και πρωτοφανή υγειονομική δικτατορία και ένα νέου είδους ρατσισμό και κοινωνικό κανιβαλισμό.

Κοινωνική ανυπακοή / Αντιστάσεις   Υγεία   Πανδημία COVID-19  


Με το έμπα του νέου χρόνου, διαβάσαμε, και καλώς, μια σειρά από αναλύσεις, περισσότερο η λιγότερο περισπούδαστες, για το πως το μεγάλο κεφάλαιο με πολιορκητικό κριό το κράτος, πίσω από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αναδιοργάνωσε συνολικά την αντεπίθεση του σε εργασιακά και άλλα δικαιώματα.

Δυστυχώς, δεν είδαμε ακόμη μια συνολική παρουσίαση ενός σχεδίου, μιας στρατηγικής με ελάχιστη κοινή αποδοχή για το πως να σταθούμε και να απαντήσουμε στη λαίλαπα των όσων έρχονται μπροστά. Και φυσικά, οσο αφήνουμε λάσκα το σκοινί από τη μια μεριά, τόσο θα αποθρασύνεται η άλλη πλευρά μέχρι να εξαφανίσει όχι μόνο καταλήψεις και πορείες αλλά σταδιακά όλο και περισσότερα. Αυτό είναι νομοτέλεια στο πεδίο της ταξικής πάλης.

Απλό παράδειγμα, η πρόσφατη καταγγελία της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας για προκήρυξη θέσεων εργασίας από το δήμο Ηρακλείου Κρήτης όπου ζητήσανε ούτε λίγο, ούτε πολύ, ολόκληρο ιατρικό φάκελο με βεβαίωση ότι οι αιτούντες δεν έχουν χρόνια και υποκείμενα νοσήματα! Ταυτόχρονα μαθαίνωμε ότι παρόμοια στοιχεία τα παρέδωσαν με δόλιο τρόπο και σε ξένες εταιρείες όπως η Palantir που είναι γνωστό παραμάγαζο ξένων μυστικών υπηρεσιών όπως και άλλων παρόμοιων. Ενώ έκρυβαν την σύμβαση, αναγκάστηκαν να την ανακαλέσουν αλλά όμως, κανείς δεν γνωρίζει τα απέγιναν τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών και που αλλού μπορεί να έχει ανατεθεί η συνέχεια του ηλεκτρονικού φακελώματος.

Ταυτόχρονα, αυτή την εβδομάδα δημοσιεύτηκε στο Athens Voice, κείμενο γνωστού μέλους του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, με απίστευτες αναφορές που επιχειρούν να ταυτίσουν ‘αντι-εμβολιαστές‘ με ‘το κίνημα κατά των ΑΠΕ‘ και ακόμη αισχρότερα, ‘τον όχλο που έκαψε τη Μαρφίν‘, τσουβαλιασμένο με τον άλλο που ‘επιτέθηκε σε κονβόι προσφύγων‘! Όλα κιμάς! [https://www.athensvoice.gr/politics/698779_pos-na-prostateytoyme-apo-toys-antiemvoliastes]

Η προπαγάνδα των ταυτίσεων έχει βέβαια αρχίσει από καιρό, όπως στο περιστατικό με τον ξυλοδαρμό του ελεγκτή του Μετρό, όπου ακούμε από διάφορους παρουσιαστές των καναλιών να αναφέρονται στα ανήλικα ως ‘Αρνητές‘, επίμονα και με συνέχεια. Σημειώστε ότι δεν επικροτούμε τίποτε εδώ, και δε μας ενδιαφέρει ο τραμπουκισμός και ο κοινωνικός κανιβαλισμός καθαυτός, αλλά η πονηρή χρήση του από τους καλοπληρωμένους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς που είναι δέκα φορές πιο επικίνδυνοι, ακριβώς για την ενίσχυση και διάδοση άλλου είδους κανιβαλισμών με τρόπο συμφέροντα σε συγκεκριμένους κύκλους!

Επειδή λοιπόν βλέπουμε ότι η συγκεκριμένη πολιτική έχει συνέχεια, καλό είναι να προσπαθήσουμε καταλάβουμε πόσο συνολικότερο είναι το σχέδιο αυτού εδώ του κράτους, με ιδιάζοντα χαρακτηριστικά που το διαφοροποιούν από τα υπόλοιπα μέλη της Ε.Ε. Πρέπει επίσης να ξανασκεφτούμε τον κοτζαμπάσικο τρόπο λειτουργίας του που καταφέρνει και επιβιώνει ακόμη και μέσα στην Ε. Ε., επειδή εξακολουθεί να εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα τόσο μέσα, όσο και έξω λόγω ακριβώς του ιδιωματικού του χαρακτήρα από τη γέννηση του εδώ και δυο αιώνες. Πρέπει δηλαδή να ερμηνεύσουμε και το γιατί ο συγκεκριμένος άνθρωπος που ηγείται αυτή τη στιγμή ενός αντιδραστικού κόμματος, επιμένει τόσο πολύ προς την κατεύθυνση μιας υγειονομικής δικτατορίας τη στιγμή που ακόμη και η Μέρκελ και ο Μακρόν, αλλά και ο ίδιος ο Π.Ο.Υ., του το ξεκόβουν ότι είναι πολύ ‘πρόωρο‘ αυτό που πάει να κάνει! Άρα τι περισσότερο επιδιώκει, η και φοβάται, που τον κάνει ‘βασιλικότερο του βασιλέως‘?

Μήπως η προηγούμενη δεκαετής οικονομική καταστροφή μαζί με αυτή που θα ακολουθήσει μετά το όποιο τέλος της πανδημίας θα είναι τέτοια που το κύμα αγανάκτησης δε θα περιγράφεται σε σύγκριση με κανένα Ευρωπαικό κράτος? Δεν πρέπει να ξεχνάμε εδώ, πόσο αδίστακτο φάνηκε το Ελληνικό αστικό κράτος όποτε ζορίστηκε πραγματικά, από τον εμφύλιο ως τη στρατιωτική χούντα κι ας υπήρχαν διαφορετικές αιτιάσεις. Να σκεφτούμε καλύτερα πόσο ταιριαστή θα ακούγεται στα αυτιά των κρατούντων η απόδοση του όρου ‘όχλος‘ σε μερικά εκατομμύρια ανέργων τα επόμενα χρόνια, όταν ήδη ακούγεται ότι πρέπει να ξεφορτωθούνε τους ταμίες από τράπεζες και σούπερ μάρκετ, αύριο τους ντεληβεράδες με drones και ποιός ξέρει τι άλλο! Θα διστάσει άραγε αυτό το κράτος να ξανανοίξει Σπιναλόγκες και ξερονήσια για κάθε λογής ‘αντικοινωνικούς αρνητές‘ και αντιρρησίες? Ήδη υπάρχουν ανάλογα νομοθετήματα σε Γερμανία τουλάχιστον. Απ’ αυτή την άποψη γίνεται απολύτως επείγον να πάψουμε να κοιτούμε μόνο το δέντρο μέσα στο δάσος, χώρια που η χρήση υγειονομικών όρων μπορεί να καλύψει ακόμη και εγκλήματα. Μπορεί ας πούμε, ο θάνατος του Γρηγορόπουλου να προκάλεσε μια από τις μεγαλύτερες εξεγέρσεις των τελευταίων δεκαετιών αλλά μην απορήσετε αν αύριο, παράλογοι θάνατοι θα αποδίδονται σε …covid η ότι άλλο επινοήσουν οι διεστραμμένοι νόες τους! Η υγειονομία εννοείται ότι μπορεί να χρησιμέψει και σαν ‘Ζαρτινιέρα‘ και ο νοών νοήτω!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *