ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΓΚΕΡΟΓΛΟΥ:ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΑΠΟΓΥΜΝΩΘΗΚΕ! ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ

Πολιτική
 
 
 
 

Ομιλία Βασίλη Κεγκέρογλου Γραμματέα της ΚΟ  Κίνημα Αλλαγής στο ν/σ του Υπ. Οικονομικών

Η πανέτοιμη στα λόγια ΝΔ, πιάνεται μονίμως ανέτοιμη στην πράξη. Δεν προετοιμάστηκε, ούτε για να κρατήσει ανοικτή την Ε.Ο. αλλά ούτε για να την κλείσει. Ούτε για να ενημερώσει έγκυρα και έγκαιρα προκαλώντας σύγχυση και ζημιά στους πολίτες. Απροετοίμαστοι παντού και παρά τον αγώνα των εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ  και των δήμων, χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό και νερό.  Το επιτελικό κράτος απέτυχε και απογυμνώθηκε! και το αυταρχικό εμφανίζεται.

Με την συγκέντρωση όλης της εξουσίας στην αυλή του Κυβερνήτη, οι αποφάσεις λαμβάνονται εκεί και ανακοινώνονται από τους Υπουργούς. Αν περπατήσουν, τις πιστώνεται ο κ. Μητσοτάκης, ενώ οι αποτυχίες φορτώνονται στους υπουργούς.  Ο μηχανισμός ελέγχου της ενημέρωσης πάντα παρών για να υλοποιήσει το πλάνο της προπαγάνδας.

Το νομοσχέδιο που συζητούμε έχει 24 άρθρα και 3 τροπολογίες με 16 άρθρα και είναι αποκαλυπτικό

αφενός για το καθεστώς διοίκησης που επιδιώκει να εγκαταστήσει στη χώρα ο κ Μητσοτάκης

 και αφετέρου  για τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί, με εκμετάλλευση της πανδημίας και της εξαθλίωσης των πολιτών για την οποία ευθύνεται σε σημαντικό βαθμό.

Δεν είναι τυπικό θέμα, η κακή νομοθέτηση.

Εδώ βέβαια έχουμε κάκιστη και κυρίως ύπουλη νομοθέτηση, των σκοπιμοτήτων, της αδιαφάνειας στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος και επαναφορά δεξιών ιδεοληψιών.   

 1η Τροπολογία: Λέει ο κ. Χατζηδάκης:

Αν θέλετε να δώσουμε προκαταβολή 346 Ευρώ έναντι της προσωρινής σύνταξης, που είναι έναντι της κανονικής, τότε θα ψηφίσετε μαζί και το άρθρο 5 της τροπολογίας για απευθείας αναθέσεις, προμήθειες και συμβάσεις υπηρεσιών χωρίς διαγωνισμούς και μάλιστα χωρίς όρια. Χωρίς γνωμοδότηση της Ανεξάρτητης. Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων! Πάρτε το πίσω!

Επιπλέον ο κ. Χατζηδάκης δεν μας εξηγεί γιατί δεν εφαρμόζει τον νόμο που ψήφισε η Βουλή και ο ίδιος, πριν 5 μήνες για την καταβολή προσωρινής σύνταξης…. Κύριε Χατζηδάκη η κυβέρνηση σας παράλαβε 300.000 συνταξιοδοτικές εκκρεμότητες από τον ανεκδιήγητο ΣΥΡΙΖΑ, που διόγκωσε το πρόβλημα και έχουν το θράσος και μιλούν σήμερα και τις κάνατε 360.000 χωρίς τις αιτήσεις του τελευταίου 3μήνου και με την μετάθεση του προβλήματος που επιχειρείτε, τώρα θα τις αυξήσετε ακόμη περισσότερο.

Δώστε ριζική λύση, σας έχουμε πει με ποιο τρόπο, τα μπαλώματα δεν αρκούν.

Κ. Χατζηδάκη, με καθαρά ιδεοληπτική επιλογή, πετάξατε έξω από τον 2643/98 τα παιδιά των αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, αφού ουσιαστικά δεν  υπάρχει αντικείμενο λόγω ηλικίας.

Υπάρχει βέβαια για τα παιδιά των  αντιστασιακών της επταετίας αλλά δεν φαίνεται να σας απασχολεί.

Είναι γνωμοδότηση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, μας λέει κ Χατζηδάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *