ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ:ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΘΑΣΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

Πολιτική

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης ενημερώθηκε από τους ιθύνοντες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τις πλημμύρες του Νοεμβρίου 2019 που έπληξαν τους Δήμους Θάσου, Καβάλας και Παγγαίου.

 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε/2168/Α325 ΚΥΑ αποφασίστηκε στεγαστική συνδρομή των πληγέντων από τις καταστροφές, η  οποία θα αποτελείται κατά 60% από Δωρεάν Κρατική Αρωγή και κατά 40% από άτοκα δάνεια που θα χορηγηθούν στους δικαιούχους. Έτσι, λοιπόν, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση δαπάνης ύψους 1.971.960 ευρώ για παροχή Δωρεάν Κρατικής Αρωγής και κάλυψη των εξόδων κίνησης των μηχανικών που θα διενεργήσουν αυτοψίες, καθώς και δαπάνη ύψους 637.000 ευρώ για τη κάλυψη των τόκων των χορηγούμενων δανείων. Όσον αφορά την οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών της Π.Ε. Καβάλας, πρόκειται για τις κοινότητες:

  1. Θάσου, Θεολόγου, Λιμεναρίων, Παναγίας και Ποταμιάς (Δήμος Θάσου)
  2. Καβάλας, Αμυγδαλεώνος και Ζυγού (Δήμος Καβάλας)
  • Αμισιανών και Κοκκινοχώματος (Δήμος Παγγαίου)

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Για άλλη μια φορά, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει πόσο νοιάζεται και δεν λησμονεί όσους έχουν προτεραιότητα, ακόμα και σ’ αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Ευχαριστώ προσωπικά τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, καθώς και τους ιθύνοντες που ενέσκυψαν με προσοχή στο ζήτημα, ανταποκρίθηκαν με θετικό τρόπο στις προτάσεις μου και συμπεριέλαβαν τις πληγείσες περιοχές της Π.Ε. Καβάλας στην ως άνω ΚΥΑ».

 

 

 

Με εκτίμηση,

Γιάννης Πασχαλίδης

Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *