ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΣΠΑΡΑΓΓΙΩΝ

Πολιτική

 

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους παραγωγούς σπαραγγιών πως, μετά από συντονισμένες ενέργειες και συναντήσεις του με τους αρμόδιους τόσο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, εστάλη στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις διευκρινιστικό έγγραφο το οποίο ορίζει την αντιστοίχιση σε 1 μετακλητό εργάτη γης ανά 5 στρέμματα καλλιέργειας σπαραγγιών.

 

Το συγκεκριμένο έγγραφο επίσης αναφέρει πως η αντιστοίχιση αυτή έγινε, λαμβάνοντας υπόψη την αναγκαιότητα κάλυψης των αναγκών σε εργατικό δυναμικό την άμεση έναρξη της συγκομιδής σπαραγγιών και την ευπάθεια του συγκεκριμένου αγροτικού προϊόντος.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης μας για την εξασφάλιση της αγροτικής παραγωγής. Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις και συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους στα αντίστοιχα Υπουργεία δίνουμε λύση, μειώνοντας την αντιστοίχιση στις καλλιέργειες σπαραγγιών από 1 μετακλητό εργάτη γης ανά 19 στρέμματα, σε 1 εργάτη γης ανά 5 στρέμματα, κάτι που θα αποδειχτεί σωτήριο για τη συγκομιδή των σπαραγγιών της Π.Ε. Καβάλας, αλλά και της Ελλάδας γενικότερα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό και τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, καθώς και τα επιτελεία τους για τα γρήγορα αντανακλαστικά και την αποτελεσματικότητα που επέδειξαν για  άλλη μια φορά.»

 

 

Με εκτίμηση,

 

 

Γιάννης Πασχαλίδης

Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *