Γ. ΠΟΥΛΟΥ:ΤΟ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ

Πολιτική

Γ. Πούλου: Το «μένουμε στο σπίτι» δεν πρέπει να μας καταδικάσει στην απομόνωση

Γ. Πούλου: Το «μένουμε στο σπίτι» δεν πρέπει να μας καταδικάσει στην απομόνωση

 

 

 

Δήλωση της βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ

Οι δύσκολες στιγμές που ζει η η Ευρώπη και η Ανθρωπότητα μας βάζουν σε μεγάλες και καινοφανείς ευθύνες απέναντι στο παρόν και το μέλλον όλων μας, ιδιαίτερα απέναντι στις νέες γενιές.

Σκεφτόμαστε και εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε όλο το υγειονομικό προσωπικό της χώρας, γιατρούς, νοσηλευτές, νοσοκομεία, υγειονομικές μονάδες για την αυταπάρνηση που δείχνουν και τον αγώνα που δίνουν για τη δημόσια υγεία, την περίθαλψη των συναθρώπων μας.

Η σκέψη μας είναι ακόμα σε όλους τους επαγγελματίες, στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, στα φαρμακεία, στα σούπερ μάρκετς, στα περίπτερα, στα πρατήρια καυσίμων, στις τράπεζες, στην αστυνομία, που από τη φύση της δουλειάς τους δεν μπορούν να προστατευτούν στην ασφάλεια του σπιτιού τους.

Για εμάς τους υπόλοιπους το σύνθημα «μένουμε σπίτι» δεν πρέπει να μας καταδικάσει σε απομόνωση. Είναι μια προσωρινή στάση που μας επιτρέπει να ξανασκεφτούμε τις βασικές αξίες της ζωής, το περιεχόμενο της ατομικής και συλλογικής ευθύνης, τον τρόπο που συνυπάρχουμε, τα κοινωνικά μοντέλα που ακολουθούμε.

Είναι μια ευκαιρία, να ανασκουμπωθούμε και όταν ξεπεραστεί αυτή η συγκλονιστική κρίση, ελπίζοντας στις μικρότερες απώλειες, να απαιτήσουμε τις αλλαγές που είναι ζωτική ανάγκη πλέον για τη συνέχεια του πολιτισμού μας: την ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους, του εθνικού συστήματος υγείας, την ανάδειξη της αλληλεγγύης σε υπαρξιακό θεμέλιο της κοινωνικής μας οργάνωσης.

Ας γίνει ο κορωνοϊός ο καταλύτης για να κινητοποιηθούμε και να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *