ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ:ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2020

Πολιτική

Η εκδήλωση που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020, στον αίθριο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Καβάλας, στο πλαίσιο των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ -2020, με την παρουσία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καβάλας,  αλλά και την ομιλία του κ. Κωνσταντίνου Π. Παπακοσμά  με θέμα: « Η Καβάλα μέσα από τα δημοσιεύματα του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού τύπου το καλοκαίρι του 1913», αναβάλλεται λόγω των ειδικών συνθηκών για την χρήση των πνευστών μουσικών οργάνων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Δημοτική Φιλαρμονική, υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού της κ. Αθανασίου Παρμενίδη, θα παρουσίαζε για πρώτη φορά ολοκληρωμένο το Εμβατήριο «Καβάλλα», που γράφτηκε την εποχή της απελευθέρωσης από τον Αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής Καβάλας, αείμνηστο Κωνσταντίνο Ζαφειρόπουλο, ο οποίος για δεκαετίες ήταν η «ψυχή» της μουσικής στην πόλη της Καβάλας.

Επίσης η Φιλαρμονική μας θα απόδιδε έργα μεγάλων Ελλήνων και ξένων συνθετών (Μ. Θεοδωράκη , Μ. Χατζιδάκη , Ε. Ρεμπούτσικα  Ένιο Μορικόνε κ.α).

Ο Δήμος Καβάλας, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για την χρήση των μουσικών οργάνων, θα ανακοινώσει τη νέα ημερομηνία πραγματοποίησης της εκδήλωσης.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *