ΕΡΩΤΩΣΗ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πολιτική

Ερώτηση Κούλογλου στην Κομισιόν για τον σκοταδισμό και τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Ερώτηση Κούλογλου στην Κομισιόν για τον σκοταδισμό και τον κορωνοϊό στην Ελλάδα


 

 

Τις σκοταδιστικές νοοτροπίες που εμποδίζουν την λήψη δραστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα επισημαίνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, σε επείγουσα ερώτηση που κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αφορμή την επιμονή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στο ότι με την Θεία Κοινωνία δεν μεταδίδεται ο κορωνοϊός, αλλά και κατόπιν της διαπίστωσης ότι η κυβέρνηση, ενώ έχει πάρει μέτρα αποφυγής συναθροίσεων σε ανοικτούς χώρους, όπως τα γήπεδα ή τα καρναβάλια, δεν έχει προβλέψει κανένα για τις εκκλησίες.
Ο ευρωβουλευτής ζητά από την Κομισιόν να γνωστοποιήσει τα μέτρα που σκοπεύει να λάβει για την προστασία των Ευρωπαίων πολιτών, δεδομένου, ότι οι Έλληνες πολίτες έρχονται σε συνεχείς επαφές με πολίτες άλλων κρατών-μελών της ΕΕ. Επίσης, ρωτά την Επιτροπή εάν θα προβεί σε συστάσεις προς την ελληνική κυβέρνηση καλώντας την να ενημερώσει επιστημονικά το κοινό για τους κινδύνους μετάδοσης του ιού.
Ολόκληρη η ερώτηση του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου:
Θέμα: Σκοταδιστικές νοοτροπίες εμποδίζουν τη λήψη δραστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα
Ενώ άλλες θρησκευτικές αρχές στην Ευρώπη λαμβάνουν μέτρα προστασίας, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος υποστηρίζει ότι η πίστη αποτελεί ασφαλές αντίδοτο στην επιδημία και ότι η Θεία Κοινωνία θεραπεύει. Στο ορθόδοξο τελετουργικό, οι πιστοί μεταλαμβάνουν τον καθαγιασμένο οίνο κατά την λειτουργία από ένα κοινό κουτάλι (1). Στην ογκολογική πτέρυγα παιδιών μεγάλου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, ιερέας που κλήθηκε να κοινωνήσει ένα παιδί κοινώνησε με την ίδια μέθοδο και τα υπόλοιπα του θαλάμου χωρίς συναίνεση των γονέων (2).
Η κυβέρνηση έχει πάρει μέτρα αποφυγής συναθροίσεων ακόμη και σε ανοικτούς χώρους, όπως τα γήπεδα ή τα καρναβάλια, αλλά κανένα για τις εκκλησίες. Αποφεύγει επίσης να ενημερώσει τους πολίτες για τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού σε  χώρους λατρείας και μέσω της χρήσης κοινού κουταλιού. Αντίθετα βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος δηλώνει ότι κοινώνησε ενώ στην υπό ασφυκτικό κυβερνητικό έλεγχο Δημόσια Τηλεόραση, παρουσιάζονται συνεχώς ιερείς που υποστηρίζουν παρόμοιες απόψεις.
Η πολιτική υγείας αποτελεί αρμοδιότητα κάθε κράτους-μέλους αλλά δεδομένου ότι οι  Έλληνες έρχονται σε συνεχείς επαφή με τους πολίτες άλλων κρατών μελών ερωτάται η Επιτροπή:
– Τι μέτρα σκοπεύει να πάρει για την προστασία των Ευρωπαίων πολιτών;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *