Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ

Πολιτική

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ
Η συμμαχία των δυνάμεων που συγκροτήθηκε επισήμως τον περασμένο Μάρτιο μέσω του ιδρυτικού συνεδρίου του φορέα υφίσταται σοβαρότατο πλήγμα με την οικειοθελή έξοδο από την κοίτη, του Ποταμιού, το οποίο ήταν ένα εκ των δύο κοινοβουλευτικών κομμάτων που μετείχαν στο εγχείρημα (το άλλο είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη την οποία αποτελούν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ).

Η προσπάθεια απομένει στο εξής και κατά κύριο λόγο στα χέρια του ΠΑΣΟΚ και των στελεχών του, τα οποία εξαρχής, όταν ξεκινούσε η μάχη της διεύρυνσης, έδιναν μεγάλη σημασία στην προσέλκυση δυνάμεων πέρα από τον δικό τους χώρο, ακριβώς διότι πίστευαν ότι ναι μεν το ΠΑΣΟΚ είναι ο κορμός αλλά χωρίς νέους συμμάχους δεν θα μπορέσει να ανακάμψει.

Το γεγονός ότι τώρα το Ποτάμι αποχωρεί και μάλιστα καταγγέλλοντας ότι το εγχείρημα δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η απόπειρα αναστήλωσης του ΠΑΣΟΚ με καινούριο όνομα, είναι μια παράμετρος που ενδέχεται να κοστίσει πολιτικά και εκλογικά στο Κίνημα Αλλαγής. Αν πάντως η συγκυρία καθίσταται δυσκολότερη για τον πολυκομματικό κεντροαριστερό φορέα, τα πράγματα είναι εμφανώς δυσκολότερα για το κόμμα της οδού Σεβαστουπόλεως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *