ΚΚΕ(μ-λ)/ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΒΟΛΙΒΙΑΣ

Πολιτική
Αλληλεγγύη στην εργατική τάξη και τον λαό της Βολιβίας!
 

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταδικάζει το στρατιωτικό πραξικόπημα που οργάνωσαν δυνάμεις και παράγοντες της βολιβιανής ολιγαρχίας με την εποπτεία και την καθοδήγηση των ΗΠΑ, που είχε ως αποτέλεσμα την ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου Εβο Μοράλες και της κυβέρνησης του.

Στόχος των πραξικοπηματιών και των βόρειο-αμερικάνων αφεντικών τους δεν είναι ούτε η δημοκρατία, ούτε η αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων του λαού της Βολιβίας. Είναι ο πλήρης οικονομικός και πολιτικός έλεγχος της χώρας, η λεηλασία του φυσικού πλούτου της, ο εκτοπισμός άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και η κατοχύρωση της εξουσίας της ολιγαρχίας σε βάρος της εργατικής τάξης, των αυτοχθόνων Ινδιάνων της υπαίθρου και συνολικά του λαού της.

Οι προκλητικές δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, η συνένοχη δήθεν ουδετερότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η ανοικτά υπονομευτική στάση του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, αποδείχνει για μια ακόμη φορά πως δημοκρατία γι” αυτούς είναι η επικράτηση των συμφερόντων και των σχεδίων τους.

Το ΚΚΕ(μ-λ) συμπαραστέκεται ολόψυχα στους εργαζόμενους και τον λαό της Βολιβίας που αν και προδομένοι από δήθεν αριστερές και ριζοσπαστικές ηγεσίες, οι οποίες διαχειρίστηκαν για χρόνια το παλιό αστικό κράτος και συμβιβάστηκαν με την αστική τάξη, συνεχίζουν να δίνουν μάχες με τους πραξικοπηματίες και τις αντιδραστικές και φασιστικές δυνάμεις που επιδιώκουν να πάρουν ιστορική ρεβάνς.

Μέσα σε αυτές τις μάχες και στους νέους αγώνες που έρχονται από το μέλλον, στις νέες δύσκολες συνθήκες, ο πολύπαθος λαός της Βολιβίας θα αναγεννήσει τις αναγκαίες επαναστατικές του πρωτοπορίες ξεκαθαρίζοντας αληθινούς φίλους και εχθρούς. Σε αυτήν την πορεία έχει την αμέριστη αλληλεγγύη μας και την αλληλεγγύη όλων των προοδευτικών ανθρώπων και των επαναστατικών δυνάμεων στον κόσμο!

ΚΚΕ(μ-λ) 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *