ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ Ε.Ε ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΟΥΝ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΟΥΛΒΙΝΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Πολιτική
 

 

Παρέμβαση στη συζήτηση για «την κατάσταση του μεταναστευτικού στα ελληνοτουρκικά σύνορα και την κοινή αντίδραση της ΕΕ» έκανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

 
 

Στην ομιλία του ανέφερε τα παρακάτω:

 
 

«ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ ανταγωνίζονται τη Ρωσία για τον ενεργειακό έλεγχο οδηγώντας σε διάλυση της Συρίας και σε κύματα ξεριζωμένων. Στηρίζουν την Τουρκία στην εισβολή της στη Συρία, στις απαράδεκτες διεκδικήσεις της σε Αιγαίο, Κύπρο, Λιβύη ως ανταλλάγματα απόσπασής της από την επιρροή της Ρωσίας. Η αστική τάξη  της Τουρκίας επιχειρεί να επωφεληθεί με μοχλό τα θύματα αυτών των σχεδίων, τους κατατρεγμένους πρόσφυγες, που ο Κανονισμός του Δουβλίνου και η Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας τους εγκλωβίζουν στα ελληνικά νησιά, πριμοδοτώντας τις ακροδεξιές συμμορίες.
Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει το να γίνει η Ελλάδα φυλακή της ΕΕ, περιφρονώντας τη μαζική εξέγερση των νησιωτών και εμπλέκεται στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, ενώ καλεί ξένες στρατιωτικές δυνάμεις τύπου frontex στα σύνορα. Να καταγγελθούν τώρα ο Κανονισμός του Δουβλίνου, η Συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, αλλά και τα σχέδια νεκρανάστασής της. Να κλείσουν τα hotspots και με ευθύνη ΕΕ – ΟΗΕ, να οργανωθούν διαδικασίες ασύλου μέσα στην Τουρκία με πλήρη δικαιώματα των προσφύγων κι άμεση μεταφορά στις χώρες τελικού προορισμού τους».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *