ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ : ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΝΔ

Πολιτική

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ : ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΝΔ
Κύριε Πρόεδρε,
Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής,

Σας καλωσορίζω σε μια ακόμη σύνοδο της πολιτικής επιτροπής. Εν μέσω θέρους αυτή τη φορά. Παρότι βρισκόμαστε ήδη στα μέσα του καλοκαιριού η ΝΔ, τα όργανά της, η ηγεσία της είναι σε πλήρη ετοιμότητα. Για εμάς δεν υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης.

Οι επόμενες εκλογές θα είναι ένας «κεραυνοβόλος πόλεμος» όπως λένε στην στρατηγική θεωρία. Κι αυτό διότι έχουμε απέναντί μας έναν αδίστακτο αντίπαλο που λειτουργεί χωρίς κανόνες, χωρίς δεοντολογία, χωρίς ηθική, έναν αποφασισμένο αντίπαλο να μείνει στην εξουσία με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, βανδαλίζοντας τους θεσμούς και υποβαθμίζοντας τη Δημοκρατία.

Έναν αδίστακτο αντίπαλο που επιχειρεί συνειδητά να διχάσει την κοινή γνώμη. Που επιχειρεί την όξυνση όσο προχωράμε προς τις εκλογές, και εντείνει την πόλωση. Ποια είναι όμως, η εικόνα της χώρας, σήμερα; Η εικόνα της χώρας μας, δείχνει μια Ελλάδα πληγωμένη, αβέβαιη, ανασφαλή και ηττημένη.

Μια χώρα πληγωμένη διότι τα πάντα μπορούν να θυσιαστούν για μικρές πολιτικές σκοπιμότητες. Η Κυβέρνηση από άγνοια και επιπολαιότητα έχει οξύνει όλα τα μέτωπα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Έχει δημιουργήσει εγκληματικά τετελεσμένα στο Σκοπιανό, που θα ακολουθούν τη χώρα στο μέλλον. Είναι κωμική και συνάμα θλιβερή η εικόνα του Πρωθυπουργού να πανηγυρίζει για τη συμφωνία με τα Σκόπια και την πρόσκλησή της στο ΝΑΤΟ και ο Υπουργός Άμυνας να δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ενταχθεί ποτέ η γειτονική χώρα γιατί δε θα ισχύσει η συμφωνία. Και βέβαια είναι τραγικό οι κ. Τσίπρας – Καμμένος να χειροκροτούν όταν ο κ. Ζάεφ μιλά για «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Έχει δημιουργήσει σοβαρά ζητήματα στις σχέσεις με την Τουρκία, στη λειτουργία της συμφωνίας για το προσφυγικό, στο θέμα των δύο στρατιωτικών μας που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, στην ένταση στο Αιγαίο.

Και παράλληλα επιχειρεί να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα με την Αλβανία. Έμελλε να το ζήσει και αυτό η πατρίδα μας με τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο. Να πληροφορούμαστε από τον επίτροπο κ. Χαν ότι η Κυβέρνηση συζητά να αλλάξει τα σύνορά μας με την Αλβανία!

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση εγκλωβίζει την εξωτερική πολιτική στο βωμό μιας τυχοδιωκτικής προσέγγισης, όσο προτάσσει το κομματικό έναντι του εθνικού συμφέροντος, όσο δημιουργεί σοβαρές εσωτερικές αντιπαραθέσεις, η χώρα θα βιώσει κι άλλες ήττες. Ήττες πολιτικές και διπλωματικές. Ήττες εθνικές.

Έχουμε επίσης, αγαπητά μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, όπως ανέφερα πιο πριν μια χώρα αβέβαιη. Μια χώρα που το μέλλον της δεν είναι ξεκάθαρο και οι πολίτες της ζουν μέσα στην θολή εικόνα της αβεβαιότητας, χωρίς ελπίδα και χωρίς προοπτική.

Στην οικονομία, το παραδεισένιο σενάριο της δήθεν καθαρής εξόδου από το μνημόνιο, δεν υπάρχει. Κανείς δεν το βλέπει και κανείς δεν το πιστεύει.

Αντιθέτως, πέρα από τις αντιαισθητικές φιέστες απίθανης αφέλειας και υποκρισίας, η Ελλάδα μπαίνει σε ένα νέο καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας. Η πατρίδα μας αποτελεί τη μόνη εξαίρεση μεταξύ των χωρών που βγήκαν από τα Προγράμματα.

Δεν είναι όμως μόνο η ενισχυμένη εποπτεία και η ασφυκτική παρακολούθηση, που θα συνοδεύουν τη χώρα στο επόμενο διάστημα. Είναι και οι βαριές δεσμεύσεις, τα νέα προνομοθετημένα μέτρα περικοπών που αυτή η Κυβέρνηση έχει ψηφίσει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η εκταμίευση της τελευταίας δόσης των 15 δις που έχει μπλοκάρει εξαιτίας της παράτασης του καθεστώτος μειωμένου ΦΠΑ στα 5 νησιά που δέχονται υψηλές μεταναστευτικές ροές.

Δυστυχώς, όσους πανηγυρισμούς και να κάνει ο κ. Τσίπρας, η αλήθεια θα τον προσγειώνει πάντα στην πραγματικότητα. Ένας αδύναμος πρωθυπουργός, χωρίς κύρος, χωρίς επίγνωση των όσων συμφωνεί είναι ανίκανος να αποφασίσει ακόμη και για ένα μέτρο 28 εκατ. Ευρώ.

Φίλες και Φίλοι, μέσα σε αυτό το κλίμα καμία ελπίδα δε μπορεί να γεννηθεί για τους Έλληνες. Η πατρίδα παραπαίει και βλάπτεται βαθιά σε όλα τα επίπεδα. Και αυτό είναι η βάση της ανασφάλειας που σας ανέφερα νωρίτερα.

Η Κυβέρνηση χειρίζεται όλα ανεξαιρέτως τα θέματα επικοινωνιακά, διχαστικά και επιπόλαια. Στους πολιτικούς αντιπάλους τοποθετούνται ταμπέλες και ονοματίζονται ακροδεξιοί, φασίστες και εσωτερικοί εχθροί.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες φτηνών και εναλλασσόμενων παιχνιδιών της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ωμών παιχνιδιών με τους θεσμούς. Φτηνών επαναστάσεων που προσβάλλουν τη νοημοσύνη των Ελλήνων. Ο πάντα έτοιμος να παραιτηθεί κ. Καμμένος και οι εναπομείναντες βουλευτές με τα λιγοστά στελέχη του κόμματός του, τελικά εισπράττει τον χειρότερο εξευτελισμό κι όλα αυτά για να παραμείνουν λίγο ακόμη στην εξουσία.

Τώρα όμως που τελειώνει η «καύσιμη ύλη» του λαϊκισμού στην οικονομία με ανυπολόγιστη ζημία για τη χώρα και τους πολίτες, η Κυβέρνηση ρίχνει στη φωτιά του διχασμού και της πόλωσης τους θεσμούς της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.

Τα νομοσχέδια γίνονται ο δούρειος ίππος για θεσμικές εκτροπές στο όνομα κάποιων δήθεν αριστερών πολιτικών, προσβάλλοντας τους δημοκρατικούς θεσμούς και το κράτος δικαίου.

Οι μεθοδεύσεις και τα παιχνίδια με την τοπική αυτοδιοίκηση έγιναν νόμος του κράτους, αποδυναμώνοντας και υπονομεύοντας εν τέλει την τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία θα είναι αδύναμη να ασκήσει τις συνταγματικά προβλεπόμενες αρμοδιότητές της και να υπηρετήσει τις τοπικές κοινωνίες.

Και παράλληλα, η ρητορεία της Κυβέρνησης που αφορά την αναθεώρηση του Συντάγματος, είναι άκρως επικίνδυνη διότι στοχεύει στην απονεύρωση των εγγυήσεων του Συντάγματος.

Προετοιμάζουν το σενάριο των τριπλών εκλογών για να προκαλέσουν σύγχυση στους πολίτες. Ας μην έχουν και σε αυτό αυταπάτες. Όσες κάλπες και αν στήσει, όποτε και κι αν τις στήσει, οι πολίτες θα δείξουν στον κ. Τσίπρα το δρόμο εξόδου από το Μαξίμου.

Μόνος συνεκτικός κρίκος ανάμεσά τους είναι η νομή της εξουσίας, χωρίς διακρίσεις. Τελευταίο και πιο πρόσφατο παράδειγμα, η οικογενειακή κατασκευαστική εταιρεία Τσίπρα που διεκδικεί δημόσια έργα με πλαστή ενημερότητα.

Έχουμε μια διαπλεκόμενη κυβέρνηση που έχει εισέλθει οριστικά στην τελευταία της περίοδο και την έχει μετατρέψει σε μία περίοδο θεσμικής χειραγώγησης.

Αυτούς έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια Κυβέρνηση που επιδίδεται σε τακτικούς ελιγμούς με όλη την κοινωνία απέναντι. Όμως αυτοί οι ελιγμοί, είναι ο θόρυβος πριν την ήττα.

Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί. Όσοι έχουν επιδιώξει στο πρόσφατο παρελθόν, αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο εκλογικό σύστημα για να αποκομίσουν ευκαιριακά οφέλη, έχουν ηττηθεί και μάλιστα κατά κράτος και με τρόπο εκκωφαντικό.

Απέναντι σε αυτή την Κυβέρνηση, την κυβέρνηση αποτυχίας, της οπισθοχώρησης και της διχόνοιας, εμείς προτάσσουμε μια παράταξη ενωμένη, δημοκρατική, ευρωπαϊκή, μαζική και σταθερά προσηλωμένη στο στόχο της ανάκαμψης και της ελπίδας για όλους τους Έλληνες με μπροστάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Και όλοι εμείς είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε αυτό το βήμα. Όλο αυτό το διάστημα, η ραχοκοκαλιά της Παράταξής μας, η Κοινοβουλευτική Ομάδα, οι Τομείς, οι Γραμματείες, το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών, και ασφαλώς όλοι εσείς, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, γνωρίζουμε ότι κάνετε καθημερινή και πολύ κοπιώδη δουλειά στην διάδοση των θέσεων και του προγραμματικού λόγου της ΝΔ.

Όμως δε σταματάμε εδώ. Δε σταματάμε ούτε τώρα που είμαστε στη μέση του καλοκαιριού. Η σημερινή Κυβέρνηση διανύει το τελευταίο διάστημα του πολιτικού της βίου. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Γιατί έχουμε μπροστά μας το 12ο συνέδριο του Κόμματός μας.

Και παράλληλα μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τη μεγάλη Μάχη. Μια μάχη δύσκολη, αυτή των εθνικών εκλογών και όπως προβλέπω το 12ο Συνέδριό μας θα γίνει μετά τις εθνικές εκλογές με τη ΝΔ στην Κυβέρνηση.

Όμως η παράταξή μας είναι φτιαγμένη για τα δύσκολα. Και μη ξεχνάτε. Έχουμε ένα μεγάλο όπλο στη φαρέτρα μας: Το κυβερνητικό μας πρόγραμμα. Τη συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες. Το όραμά μας.

Το όραμά μας είναι ένα ελπιδοφόρο, εφαρμόσιμο και ρεαλιστικό αφήγημα για την επόμενη ημέρα. Και πρέπει να φθάσει σε όλους τους Έλληνες από τα δικά μας χείλη.

Διότι ο τόπος χρειάζεται σήμερα μια κυβέρνηση έτοιμη να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις. Όχι μια κυβέρνηση που κάνει σε όλα πίσω. Μια Κυβέρνηση που θα έχει σχέδιο και όραμα. Μια Κυβέρνηση που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, αλλά και που θα διαμορφώσει τις συνθήκες για τη μετά το μνημόνιο εποχή. Όχι μια κυβέρνηση που πρώτα εξαγγέλει και μετά όταν θα έρχονται οι αρνήσεις των εταίρων… θα νομίζει ότι βρέχει.

Μια Κυβέρνηση που θα σέβεται αλλά και προστατεύσει τους πληγωμένους μας θεσμούς και τη Δημοκρατία. Η παράταξή μας έχει ένα μεγάλο πολιτικό πλεονέκτημα ως προς την προστασία των θεσμών και της δημοκρατίας. Έχει πλούσια ιστορική παρακαταθήκη και διαθέτει ένα τεράστιο ιστορικό μέγεθος.

Μια Κυβέρνηση μεταρρυθμιστική, σύγχρονη και δυναμική όπως θα είναι ο επικεφαλής της.

Και επιπλέον έχει ανάγκη μια κυβέρνηση που θα διαθέτει στην πραγματικότητα την κοινωνική ευαισθησία. Όχι ψεύτικα και δημαγωγικά. Διότι εμείς υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας.

Τέλος, η χώρα μας έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση που θα λέει την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Και αυτή η Κυβέρνηση μπορεί να είναι μόνο μια Κυβέρνηση της ΝΔ.

Μια Κυβέρνηση έτοιμη από την πρώτη κιόλας ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της.
Μια Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Σας ευχαριστώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *