ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ:ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΙΔΙΟΣ Ο ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

Πολιτική

ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΔΟΜΗΣΗ

ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ

Ν. Βούτσης: Παραμένει ίδιος ο οδικός χάρτης των πολιτικών εξελίξεων για τους επόμενους μήνες

Για όσα πρέπει να γίνουν μετά την τραγωδία – μετά και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού – για τις ευθύνες του πολιτικού συστήματος που οδηγούσε τους πολίτες στην αυθαιρεσία στο πλαίσιο των πελατειακών σχέσεων και για το πως το Κίνημα Αλλαγής ταυτίζεται με την Νέα Δημοκρατία, καθώς και για τα  δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν σε υπόθεση για προσωρινή άρση κατεδάφισης αυθαιρέτου, μίλησε Στο Κόκκινο ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

08 08 2018 16:25:12

Ο κ. Βούτσης μιλώντας στην Ευγενία Λουπάκη, με αφορμή δημοσιεύματα ότι επί θητείας του στο υπουργείο Εσωτερικών το 2015, είχε λάβει απόφαση αναστολής κατεδάφισης ενός ακινήτου, εξήγησε ότι υπήρχε σχετική απόφαση του αρμόδιου Δήμου που είχε ζητήσει αναστολή, ενώ και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του ζητούσε αναστολή, καθώς θα παρουσίαζε νέα στοιχεία γι’ αυτό το κτίσμα. Όπως χαρακτηριστικά είπε «δώσαμε την προσωρινή αναστολή», «ήταν κείμενο αυστηρά διατυπωμένο» και «έτσι θα συμπεριφερόταν ο οποιοσδήποτε».

Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε και στα λάθη της τωρινής κυβέρνησης, στις καθυστερήσεις «πέραν της τραγωδίας καθώς αυτά τα πράγματα δεν συμψηφίζονται» όπως τόνισε, ενώ επισήμανε τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, τις οποίες κρύβουν.

Για τον ειδικό λογαριασμό για τους πληγέντες δήλωσε ότι πρέπει να ενταθεί αυτή η προσπάθεια. Μέχρι τώρα πάνω από 3.000 πολίτες έχουν καταθέσει όποιο ποσό μπορεί ο καθένας, όπως είπε, ενώ σε αυτό συμβάλλουν και δημόσιοι φορείς καθώς και δωρητές που προσφέρουν υπηρεσίες και πέραν του ειδικού λογαριασμού.

Ο κ. Βούτσης εξήγησε ότι αυτός ο λογαριασμός δεν είναι ο «λογαριασμός Μολυβιάτη» για τον οποίο χάθηκε ο έλεγχος από την κυβέρνηση που τον διαδέχτηκε. Ο ισχύον λογαριασμός δεν σχετίζεται με ίδρυμα, τόνισε, ενώ εξήγησε ότι είναι του Υπουργείου Οικονομικών και μέχρι τώρα έχουν συγκεντρωθεί 40 εκατ. ευρώ και άλλα τόσα έχουν καταθέσει μεγάλοι δωρητές.

Ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι απάντηση στις όποιες φοβίες καλλιεργηθούν αναφορικά με την κατεδάφιση αυθαιρέτων θα είναι «η απολύτως πειστική εφαρμογή των μέτρων» και «θα αφορά στις τελεσίδικες αποφάσεις» για αυθαίρετα κτίσματα. Σημείωσε δε ότι είναι χιλιάδες εκείνοι που από το υστέρημα τους έφτιαξαν σπίτι χωρίς να αυθαιρετούν. Αυτός ο κόσμος θα αισθανθεί ότι εκπροσωπείται, είπε, ενώ εξέφρασε την πίστη του στην κρίση της κοινωνίας.

Σημείωσε ακόμη πως υπάρχει μια νευρικότητα, αλλά και επαναλαμβανόμενη βιασύνη και ιδιαίτερα από την αξιωματική αντιπολίτευση «για να μη γευτούμε τους καρπούς εξόδου από τις μνημονιακές δεσμεύσεις. Αυτό δεν είναι τυχαίο, κατά τη γνώμη μου έχει να κάνει με συμφέροντα τα οποία διευκολύνονταν αν υπάρξει ενδεχόμενη πολιτική αλλαγή μέσω εκλογών πριν να εξαγγελθούν και πριν να εφαρμοστούν τα οικονομικά μέτρα που θα είναι κορμός του επόμενου προϋπολογισμού», δήλωσε.

Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε και στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής που όπως σημείωσε «κινείται όλο και πιο σταθερά σε μια δορυφορική διάσταση σε σχέση με τη Νέα Δημοκρατία και με την ηγεσία της» και αυτό είναι δυστύχημα, όπως πρόσθεσε.

Μίλησε ακόμη για τις επιχειρησιακές ευθύνες αναφορικά με την τραγωδία, ευθύνες τις οποίες αναζητά η Δικαιοσύνη. Ο πρόεδρος της Βουλής έκλεισε την τοποθέτηση του επισημαίνοντας ότι «ο οδικός χάρτης των εξελίξεων θα είναι ακριβώς έτσι όπως είχε προδιαγραφεί και πριν από αυτό το τραγικό συμβάν. Είμαστε υποχρεωμένοι πλέον – ακόμα και επειδή έγινε αυτή η τραγωδία – να είμαστε πάρα πολύ συνεπείς χωρίς αιφνιδιασμούς, τακτικισμούς σε ότι αφορά συνολικά τον οδικό χάρτη για τους επόμενους μήνες των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα και αυτό κρατήστε ως δέσμευση» σημείωσε Νίκος Βούτσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *