ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ: Η ΝΔ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Ο EAST MED ΘΕΜΕΛΙΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική

Ν. Βούτσης: Η ΝΔ αναγνωρίζει ότι ο EastMed θεμελιώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ – ηχητικό

Ν. Βούτσης: Η ΝΔ αναγνωρίζει ότι ο EastMed θεμελιώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ - ηχητικό


 

Συνέντευξη τέως Προέδρου της Βουλής και βουλευτή Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5» και τον Νίκο Σβέρκο

 

Στις προϋποθέσεις και τα μέτωπα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη θωράκιση του έργου που αφορά στον αγωγό East Med αλλά και σε όλα τα άμεσης προτεραιότητας θέματα που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής αναφορικά με την ολοκλήρωση των εργασιών για τη συμφωνία του αγωγού αναφέρθηκε αναλυτικά ο τέως Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Βούτσης σε συνέντευξη που έδωσε, σήμερα Παρασκευή 3/1/2020, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 και τον δημοσιογράφο Νίκο Σβέρκο.

Στη συνέχεια ο τέως Πρόεδρος της Βουλής μίλησε για τη διαδικασία και το παρασκήνιο που υπάρχει γύρω από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας χαρακτηρίζοντας εντελώς ανεύθυνη και πρόχειρη τη στάση της ΝΔ στο ζήτημα τονίζοντας ότι η ασάφεια που συντηρείται επί μήνες γύρω από το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας παράγει ένα τοξικό κλίμα.

Τέλος ο Νίκος Βούτσης επεσήμανε ότι με την Κυβέρνηση της ΝΔ δόθηκε το πράσινο φως στις εργοδοσίες του μικρού και μεσαίου τομέα αλλά και των μεγάλων ομίλων για πλήρη εργασιακή απορρύθμιση, για την κατάργηση επί της ουσίας των εγγυήσεων πάνω στα εργασιακά θέματα, για την σύναψη τριμήνων συμβάσεων, για απολύσεις και για μη καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της συνέντευξης του Νίκου Βούτση σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και τα πολιτικά πεδία που πρέπει να επενδύσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Θεωρώ πως είναι μια εντελώς ανεύθυνη και πρόχειρη στάση από πλευράς της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Δεν μπορώ να πω το ίδιο για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, που είναι στην ελάσσονα αντιπολίτευση και κάνουν τους δικούς τους υπολογισμούς. Το να συντηρείτε όμως επί μήνες αυτή η ασάφεια γύρω από το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας θεωρώ ότι παράγει ένα τοξικό κλίμα, μια σοβούσα αποσταθεροποίηση η οποία βεβαίως ξεκινάει και θα ξεκινήσει μέσα και από την διαμάχη των διαφορετικών «φατριών«, επιτρέψτε μου να πω, μέσα στην ίδια την Ν.Δ.

Οι προηγούμενοι πρόεδροι της Δημοκρατίας ήταν στελέχη πολιτικών κομμάτων, ήταν πολιτικοί, είχαν πάντα την ευκαιρία εφόσον είχαν δόκιμη υπηρεσία, μιας δεύτερης θητείας.

Αυτή είναι η βάση στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως γνωρίζετε πολύ καλά το 2015 θα μπορούσε να εκλέξει όποιον πρόεδρο ήθελε πραγματικά, διότι αρκούσαν 151 ψήφοι εφόσον είχαν παρεμβληθεί εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προχωρήσει στην πολιτική πράξη της εκλογής του κ. Παυλόπουλου, ο οποίος έκανε μια πάρα πολύ καλή θητεία από κάθε άποψη και γι` αυτό πολύ έγκαιρα είχαμε πει και συνεχίζουμε να λέμε, πως πρέπει να συνεχίσει ως πρόεδρος με μια νέα θητεία. Αυτό είναι ένα στοιχείο σταθερότητας του πολιτικού συστήματος και η σταθερότητα χρειάζεται για την πρόοδο όπως την εννοούμε εμείς,.

Αντίθετα από την πλευρά της Ν.Δ έχει διοχετευτεί εδώ και πάρα πολύ καιρό και ενθαρρύνεται καθημερινά μια καθόλου δημιουργική ασάφεια γύρω από αυτό το θέμα, που οδηγεί σε σκέψεις για υπόγειους ή υπέργειους συμβιβασμούς, διαπραγματεύσεις, συμψηφισμούς με άλλα θέματα όπως αναφέρατε. Πράγματα τα οποία θίγουν και τον θεσμό και το σημερινό πρόσωπο που βρίσκεται στην προεδρία της δημοκρατίας και δημιουργούν ισχυρά ερωτήματα, για την πρόοδο της πολιτικής ζωής του τόπου. Εδώ είμαστε όταν έρθουν οι επιλογές μέσα στη Βουλή και στην επιφάνεια να δούμε πως πραγματικά σκέφτονται, σίγουρα όμως προς ώρας σκέφτονται ανεύθυνα και αποσταθεροποιητικά.

Για τα πολιτικά πεδία που πρέπει να επενδύσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Μαχητική και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση πάνω σε πλήθος θεμάτων τα οποία καθημερινά αυξάνονται και παράγουν μια δυσαρμονία σε σχέση με τις προεκλογικές υποσχέσεις της Ν.Δ αλλά και την ορατή, αδρή διακριτότητα ανάμεσα στη διακυβέρνηση της Αριστεράς από τη διακυβέρνηση της Δεξιάς. Όλα αυτά παράγουν ξέρετε και μια απόσταση με σοβαρές αμφισβητήσεις από το εκλογικό σώμα. Άρα λοιπόν υπάρχει μια ατζέντα, μια ύλη απλωμένη η οποία θα απλώνεται όλο και περισσότερο επ` αυτών των θεμάτων, των οικονομικών, των θεσμικών ζητημάτων, του προσφυγικού-μεταναστευτικού, της εξωτερικής πολιτικής και κυρίως της εναλλακτικής πρότασης που θα κάνει ζωντανό και ελκυστικό το αφήγημα μια κυβέρνησης από την προοδευτική παράταξη με κορμό την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ. Επ` αυτών των ζητημάτων καλούμαστε να ανταποκριθούμε στη Βουλή, στους δρόμους, στην κοινωνία, στα κινήματα δηλαδή και στην ενθάρρυνση των εργαζομένων. Αυτή είναι η πρόκληση και η λαϊκή εντολή που πήρε με αυτό το μεγάλο ποσοστό στις εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ.

Θέλω να κλείσω λέγοντας πως φαίνεται ότι δόθηκε το πράσινο φως στις εργοδοσίες όχι πια του μικρού και μεσαίου τομέα αλλά και των μεγάλων ομίλων για πλήρη εργασιακή απορρύθμιση, για την κατάργηση επί της ουσίας των εγγυήσεων πάνω στα εργασιακά θέματα, για την σύναψη τριμήνων συμβάσεων, για απολύσεις για μη καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων. Όλα αυτά τα λέμε τώρα. Τα είδαμε να γίνονται τα βλέπουμε να αυξάνονται. Άρα το πρώτο καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων που αντιπολιτεύονται τη σημερινή κυβέρνηση δεν είναι απλά να αποκαλύπτουμε και να αποδομούμε αυτή την πολιτική αλλά να στηρίζουμε και να ενθαρρύνουμε τους αγώνες των εργαζομένων.

 Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *