ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ:ΑΛΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Πολιτική

Οι θιασώτες της ελεύθερης οικονομίας θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι καθήκον κάθε οικονομικού διαχειριστή είναι να διαφυλάσσει τα συμφέροντα του εντολέα του. Εάν αποδειχθεί ότι εξυπηρετεί συμφέροντα τρίτων διώκεται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος. Η Ελληνική κυβέρνηση κατά μία παγκόσμια πρωτοτυπία όχι μόνο δεν διαφυλάσσει τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου, αλλά αντίθετα υπηρετεί ανενδοίαστα τα συμφέροντα αντισυμβαλλομένων ιδιωτών.

Πώς αλλιώς, παρά απιστία, μπορούμε να αποκαλέσουμε την νέα σύμβαση με την Ελληνικός Χρυσός;

Η Εταιρεία έπρεπε να έχει ήδη εφαρμόσει από το 2015 την μεταλλουργία «ακαριαίας τήξης» που είναι ρητή της δέσμευση από την σύμβαση του 2012.

Δεν θα σχολιάσουμε το γεγονός ότι ακόμα και η σύμβαση του 2012 ήταν ληστρική και άδικη για το ελληνικό δημόσιο και σκανδαλωδώς ευνοϊκή για την εταιρεία.

Οφείλουμε να σχολιάσουμε όμως ότι:

Όταν στα πλαίσια της προηγούμενης κυβέρνησης οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ στηρίξαμε την απόλυτη εφαρμογή των όρων της σύμβασης, η εταιρεία εκβίαζε με απόλυση εργαζομένων και ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Άδωνις Γεωργιάδης, φορώντας μάλιστα κάσκα εργοταξίου παρίστανε τον … μεταλλεργάτη και διαδήλωνε υπέρ της εταιρείας.

Η εταιρεία το φθινόπωρο του 2015 πήρε παράταση από τα ελληνικά δικαστήρια και συνέχισε να λειτουργεί παραβιάζοντας τις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Αντί η κυβέρνηση να παρεμποδίσει αυτή την αντισυμβατική τακτική και να οδηγήσει την εταιρία στη δικαιοσύνη, εκμεταλλεύεται την κυβερνητική πλειοψηφία και αλλάζει την σύμβαση υπέρ της εταιρίας και σε βάρος του δημοσίου.

Ακόμα χειρότερα και με αντισυνταγματικό τρόπο, προσφέρει στην εταιρεία δικαστική ασυλία.

Η ελληνική κυβέρνηση για μια ακόμα φορά ξεπερνά τον χαρακτηρισμό «νεοφιλελεύθερη» και κερδίζει επάξια τον χαρακτηρισμό «κυβέρνηση πελατειακών εξυπηρετήσεων».

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ θα διεκδικήσουμε τα συμφέροντα του δημοσίου και την προστασία του περιβάλλοντος σε κάθε θεσμικό όργανο της ελληνικής δικαιοσύνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στεκόμαστε στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής.

 

Η φωτογραφία είναι από εδώ:  https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/215943_metaferontai-ta-arhaia-apo-tis-skoyries

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *