ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ:ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΙΡΒΑΛΛΟΝΤΟΣ :ΔΩΣΕ ΖΩΗ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ

Πολιτική

Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος έχει τη δική του σημειολογία, μιας και πραγματοποιείται με τη σκέψη πολλών στη μεγάλη πανδημία του κορονοϊού.

Αυτή η κρίση αφύπνισε αρκετούς συνανθρώπους μας, που συνειδητοποίησαν πως το περιβάλλον αντιμετωπίζει πρωτοφανείς κινδύνους, που προκαλούνται από την ανθρώπινη δραστηριότητα, η οποία έχει αντίκτυπο και στον ίδιο τον άνθρωπο.

Ζητούμενο είναι η αρμονική συνύπαρξη της ανθρωπότητας με την ισορροπία που χρειάζεται ένας υγιής πλανήτης.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ ήμασταν οι πρώτοι που μιλήσαμε για πράσινη, βιώσιμη ανάπτυξη, για αλλαγή του παγκόσμιου μοντέλου παραγωγής και κατανάλωσης μέσα από την ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας, αλλά και οι πρώτοι που θέσαμε την ανάγκη ισορροπίας ανάμεσα σε περιβάλλον, κοινωνία, άνθρωπο και οικονομία.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ μαζί με όλα τα πράσινα κινήματα του κόσμου θέσαμε το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, που μετατρέπεται σε κρίση, όπου όλοι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις πριν μετατραπούν σε υπαρξιακή απειλή για τον πλανήτη και την ανθρωπότητα.

Επειδή οι πολιτικές του παρελθόντος έχουν αποδείξει την αδυναμία τους να ανταποκριθούν στις νέες, απαιτητικές και ραγδαίες προκλήσεις, εκτιμούμε ότι όλα πρέπει να αλλάξουν. Η Πολιτική Οικολογία προτείνει λύσεις στις νέες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί, προωθώντας πρωτοποριακές θέσεις που ήδη υιοθετούνται από τις προηγμένες χώρες της Ευρώπης.

Ήρθε η στιγμή και η Ελλάδα να ανταποκριθεί.

Ήδη η Νέα Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ στηρίζεται στις προτάσεις των ευρωπαϊκών Οικολογικών Πράσινων Κομμάτων, και η πίεση που ασκούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την δημιουργία κορονομολόγου, ώστε να μην αποδυναμωθούν εντελώς οι οικονομίες του Ευρωπαϊκού Νότου, βρίσκει ανταπόκριση.

Με μια ισχυρή Οικολογική Πράσινη φωνή μπορούμε να πιέσουμε για στόχους όπως η φορολόγηση όσων προκαλούν ρύπανση, ο τερματισμός των επιδοτήσεων των ορυκτών καυσίμων και των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής άνθρακα, η συνετή ανάπτυξη των επιχειρήσεων που θα λειτουργούν σε αρμονία με την κοινωνία και το περιβάλλον κ.ά.

Στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών, οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ προχωρούμε σε μια συμβολική δράση, την οποία οργανώνει η Πολιτική Κίνηση 3ου Διαμερίσματος Αθήνας, και καλούμε τους πολίτες στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης, την Παρασκευή 5 Ιουνίου στις 19.00 για να τους χαρίσουμε μικρά κεραμικά γλαστράκια με αρωματικά βότανα, υφασμάτινες επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες και βιβλία, πάντα λαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις λόγω κορονοϊού.

Σύνθημά μας #ΔώσεΖωήΣτοΑύριο αλλά και το παγκόσμιο σύνθημα του ΟΗΕ #ForNature, ο οποίος σημειώνει πως τα αγαθά που τρεφόμαστε, ο αέρας που αναπνέουμε, το κλίμα που κάνει τον πλανήτη μας κατοικήσιμο, οφείλονται στο περιβάλλον. Ας το προστατέψουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *