ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ:ΠΡΩΤΙΣΤΟ ΜΕΛΗΜΑ Η ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ

Πολιτική
 

Η ένταση που, όπως φαίνεται, υπολογισμένα και συστηματικά αναπτύσσει η Τουρκική Κυβέρνηση με την έξοδο του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας, δεν μπορεί παρά να θέσει σε πλήρη αποσταθεροποίηση την περιοχή και να οδηγήσει σε οδυνηρές περιπέτειες.

Με τον τρόπο της η Άγκυρα στέλνει ηχηρό μήνυμα στη διεθνή κοινότητα ότι η Τουρκία υπερασπίζεται έμπρακτα τα «δικαιώματα» της και αναζητά, προφανώς, νομιμοποίηση, ώστε οι αυθαίρετες διεκδικήσεις της να μπουν στο τραπέζι της όποιας διαμεσολάβησης.

Υπό αυτό το πρίσμα η Eλληνική Κυβέρνηση, αφού συγκαλέσει άμεσα Συμβούλιο Αρχηγών, θα πρέπει να υιοθετήσει μια ενιαία και σταθερή γραμμή, που πάνω από όλα, θα θέσει το ζήτημα της ειρηνικής συμβίωσης στην περιοχή, η οποία θα διασφαλίζεται όμως μόνο με βάση τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, και πλέον με εγγυήσεις ουσίας των Ευρωπαίων εταίρων μας.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ έχουμε επισημάνει επανειλημμένως, ότι η ειρήνη είναι ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τεθεί σε κίνδυνο, ούτε για κάποια εξορυκτικά συμφέροντα, αλλά ούτε και για κανέναν άλλο λόγο.

Γι αυτό θα πρέπει ταυτόχρονα να γίνει ξεκάθαρο στην Τουρκία ότι οφείλει να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των γειτόνων της, και την διεθνή νομιμότητα.

Οι λαοί της Μεσογείου μπορούν και πρέπει να ζήσουν ειρηνικά, προτάσσοντας μία προοπτική βιώσιμης ευημερίας, η μοναδική που είναι προς όφελός τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *