ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ:ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ;ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΤΩΝ 7 ΦΕΜΙΝΙΣΤΡΙΩΝ

Πολιτική

Καταδικάζουμε απερίφραστα την άδικη έως και αδιανόητη προσαρμογή 7 μελών φεμινιστικών οργανώσεων, που διαδήλωσαν ειρηνικά έξω από την Τουρκική Πρεσβεία σήμερα, αναρτώντας πανό και εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στις γυναίκες της Τουρκίας, μετά την απόφαση της γείτονος να αποχωρήσει από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης.
Θυμίζουμε ότι η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, η οποία έχει ψηφιστεί από τη χώρα μας, αφορά την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Δυστυχώς, στην Τουρκία αποκορύφωμα της έμφυλης βίας είναι οι γυναικοκτονίες που διαδραματίζονται ανεξαρτήτως ηλικίας των θυμάτων.

Δεν είναι δυνατόν από τη μία η Ελληνική Κυβέρνηση να κατακρίνει την Τουρκική ηγεσία για τη στάση της απέναντι στις γυναίκες και από την άλλη να δίνει πράσινο φως στις αστυνομικές δυνάμεις για να προχωρήσουν σε συλλήψεις φεμινιστριών που συμπαραστέκονται στα θύματα.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ καλούμε τώρα την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να σταματήσει αμέσως τη δίωξη των γυναικών που τόλμησαν να εκφράσουν τη στήριξή τους απέναντι σε θύματα βίας και δολοφονιών, λόγω φύλου, που συμβαίνουν στην Τουρκία. Φτάνει πια με την υποκρισία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *