ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ:ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ

Πολιτική
 

Στην Ευρώπη της αντίφασης, το μέλλον δεν έχει χώρο για ορυκτά καύσιμα. Τι δεν μπορούμε να καταλάβουμε; Ότι κάθε χρόνο πεθαίνουν περίπου 4 εκατομμύρια άνθρωποι από τη μόλυνση της ατμόσφαιρας από τα ορυκτά καύσιμα; Ότι η συμφωνία που επικύρωσε χθες η ΕΕ για τα ορυκτά καύσιμα και το φυσικό αέριο είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με την Πράσινη Συμφωνία που επικύρωσε επίσης η Ευρωπαϊκή Ένωση; Αν αυτό δεν είναι αντίφαση, τότε τι είναι; 32 μεγάλα έργα, κόστους 29 δις. ευρώ, από τα οποία το 50% θα πληρώσουμε όλοι οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι είναι το αποτέλεσμα της επικύρωσης της 4ης λίστας Έργων Κοινού Ενδιαφέροντος (κατά κόσμο PCI) που ψήφισε η ΕΕ.

Και το χειρότερο; Τα έργα αυτά, σύμφωνα με μελέτες, δεν είναι καν αναγκαία αφού η προσφορά σε φυσικό αέριο είναι τέτοια που μπορεί να καλύψει ακόμα και ακραίες καταστάσεις στην ήπειρό μας.

Με την απόφαση αυτή η ΕΕ δεσμεύει τις επόμενες γενιές Ευρωπαίων στη χρήση των ορυκτών καυσίμων αδιαφορώντας ουσιαστικά για τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα. Η Επιτροπή πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι τα έργα φυσικού αερίου είναι ασυμβίβαστα με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία. Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ ως μέλη του Ευρωπαϊκού ΠΡΑΣΙΝΟΥ Κόμματος, το λέμε και θα συνεχίσουμε να το λέμε δυνατά. Το μέλλον είναι πράσινο και δεν χωρούν σε αυτό περιττές δαπάνες εξορύξεων που επιβαρύνουν το περιβάλλον και τη ζωή μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *