ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ:Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΔΑΠΑΝΩΝ

Πολιτική

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας έδειξαν ότι μόνο η δημόσια υγεία μπορεί να σταθεί παράγοντας σταθερότητας σε οποιαδήποτε υγειονομική κρίση, σε αντίθεση με την ιδιωτικές δομές που το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να βοηθήσουν υποστηρικτικά τις κρατικές.

Η πολυετής κρίση άφησε τη δημόσια υγεία ανοχύρωτη και πολλές φορές η μείωση πόρων δημιούργησε περισσότερα προβλήματα.

Ενώ ο προϋπολογισμός του 2021 θα έπρεπε να απαντά στα χρόνια θέματα της υγείας αλλά και στις νέες συνθήκες λόγω κορονοϊού προβλέπει μεγάλες περικοπές, σε πλήρη αντίθεση με τον ιατρικό κλάδο που μιλά για αύξηση ιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού, μηχανημάτων, φαρμάκων και κάθε λογής υλικού.

Κανένα σύστημα υγείας δεν μπορεί να κρατηθεί μόνο από τις υπερπροσπάθειες του προσωπικού, και με την πολιτεία να στρουθοκαμηλίζει. Χρειάζεται πλάνο, ανάγνωση των προβλημάτων, να μη γίνεται σπατάλη πόρων και κεφαλαίων, και βεβαίως αντί για περικοπές, αυξήσεις δαπανών.

Δεν μπορεί να ζητηθούν λιγότερα από: (και αυτό ενδεικτικά)

-Αύξηση του προσωπικού στο βαθμό που το επιτρέπει η γενική οικονομία

-Ανακατεύθυνση χρημάτων από τις διαφημίσεις στα ΜΜΕ και τις εταιρίες διοδίων σε δαπάνες υλικών για τα νοσοκομεία

-Χρησιμοποίηση των δωρεών ΜΕΘ και μηχανημάτων που έχουν ήδη γίνει, σε συνδυασμό και με δημόσιες επενδύσεις, ώστε νοσοκομεία που είναι κλειστά να γίνουν αποκλειστικά νοσοκομεία ΜΕΘ.

-Πλάνο ώστε σε περίοδο υγειονομικών αναγκών να χρησιμοποιούνται ιατροί που έχουν συνταξιοδοτηθεί, μαζί με εκπαιδευόμενους τελειόφοιτους του πανεπιστημίου και με τη συμβολή στρατιωτικού ιατρικού προσωπικού άμα κριθεί αναγκαίο.

-Επιβολή αύξησης των χρημάτων του προϋπολογισμού για την υγεία κάθε χρόνο από οποιαδήποτε Κυβέρνηση.

Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό που πρέπει να προσφέρεται σε όλους ισότιμα και οι άνθρωποι που την αποτελούν να είναι ασφαλείς και να ξέρουν ότι έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τους ιούς και καμία Κυβέρνηση.

 

Η Παναττική Γραμματεία των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *