ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΕΙΝΑΙ <<ΕΓΚΛΗΜΑ>>

Πολιτική

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ παρακολουθούμε με ανησυχία την κλιμάκωση της βίας και καταστολής από πλευράς αστυνομίας και την καταδικάζουμε απερίφραστα.

Ο πολιτικός μας χώρος είναι από θέση αρχών κατά της χρήσης βίας, πόσο μάλλον όταν αυτή ασκείται από όργανα της Πολιτείας.

Αποδέκτης αυτής της βίας έγινε εντελώς αναίτια στις 8 Μαρτίου 2021 μέσα στο περιβόητο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας ένας παλαίμαχος δικηγόρος, ο κος Κώστας Διάκος, ιδρυτικό μέλος του κόμματος μας και νυν μέλος της Πολιτικής Κίνησης Αθήνας των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ.

Ο κος Διάκος είχε πάει ως δικηγόρος να ασκήσει τα καθήκοντά του για λογαριασμό πελατών του ζητώντας μια βεβαίωση γνήσιου υπογραφής. Αντί να εξυπηρετηθεί σε αυτό το τόσο απλό αίτημα, χωρίς κανένα λόγο σύρθηκε βάναυσα έξω από το τμήμα και απειλήθηκε με αυτόφωρο(!), μάλιστα από κάποιον που δεν φορούσε στολή και δεν τηρούσε κανένα μέτρο προστασίας.

Αυτή η βίαιη συμπεριφορά απέναντι σε έναν αξιοσέβαστο μεσήλικα πολίτη, επιβεβαιώνει δυστυχώς ότι ο οποιοσδήποτε ανά πάσα στιγμή και αναίτια μπορεί να γίνει έρμαιο της ασυδοσίας κάποιου αστυνομικού γιατί απλά εκείνος, έτσι θέλει.

Όπως επισημάναμε για το συμβάν με τον αδικοχαμένο Ιάσονα απαιτείται η εκ βάθρων αναμόρφωση της ΕΛΑΣ, με επίκεντρο τον εκδημοκρατισμό, ξεκινώντας από την εκπαίδευση, αξιολόγηση και επιλογή αυτών που την στελεχώνουν, και κατάληξη τον επαναπροσδιορισμό όλων των δομών και παραμέτρων της λειτουργίας της.

Περιστατικά σαν αυτό με τον κο Διάκο παραπέμπουν σε σκοτεινές και αντιδημοκρατικές εποχές που με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι κάποιοι, παρότι δεν τις έχουν βιώσει, τις αναπαράγουν και μάλιστα με υπερβάλλοντα ζήλο. Αλλοίμονο αν η προστασία των πολιτών και η τήρηση της έννομης τάξης αφήνεται στα χέρια τους.

Επισημαίνουμε για πολλοστή φορά ότι φέρουν ακέραια την πολιτική ευθύνη η ηγεσία του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. και το Μαξίμου, που με τη στάση τους υποθάλπουν τέτοιες αντιλήψεις στους κόλπους της ΕΛΑΣ.

 

Ο Τομέας Προστασίας Πολίτη των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *