ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΕΘ

Πολιτική

Επίσκεψη κλιμακίου των Οικολόγων Πράσινων και του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Δημαρά στον Δήμο Παύλου Μελά στο πλαίσιο της ΔΕΘ

Δευτέρα, 17 Σεπ. 2018, 16:25  |  Ειδήσεις Δράσεις – Εκδηλώσεις PDFΕκτύπωσηE-mail

Η απόδοση των στρατοπέδων στις τοπικές κοινωνίες και η ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή αδιαπραγμάτευτες θέσεις του Οικολογικού κινήματος

Επίσκεψη στον Δήμο Παύλου Μελά στην Δυτική Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε κλιμάκιο των Οικολόγων Πράσινων την Παρασκευή 13/09 στα πλαίσια της ΔΕΘ. Σε αυτό συμμετείχαν ο νέος Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Δημαράς, ο πρώην αν. Υπουργός ΥΠΑΑΤ Γιάννης Τσιρώνης, η συνεκπρόσωπος και ο συντονιστή του κόμματος Χ. Ευθυμιάτου και Μ. Βέμης,  ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης Δ. Πολιτόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Πράσινου Ινστιτούτου, Φώτης Μπίμπασης καθώς και άλλα μέλη των Οικολόγων Πράσινων. Από τον Δήμο Παύλου Μελά τους υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος, Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος, Σάκης Λαζαρίδης.

Επισκέφτηκαν αρχικώς το 3ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης για να ενημερωθούν από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για το πρωτοποριακό πρόγραμμα Ανακύκλωσης με Διαλογή στην Πηγή που εφαρμόζεται στις σχολικές μονάδες του Δήμου στο πλαίσιο του Τοπικού Θεματικού Δικτύου »Σχολείο Ανοιχτό στην Κοινωνία – Ενεργός Πολίτης στο Δήμο Παύλου Μελά». Ακολούθησε επίσκεψη στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά και αναλυτική ενημέρωση για το σχεδιασμό και την προετοιμασία των μελετών  που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Τέλος επισκέφτηκαν και το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου όπου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τις περιβαλλοντικές δράσεις και τις εξελίξεις στο θέμα της αξιοποίησης του χώρου. Ακολούθησε επίσκεψη στον χώρο όπου σχεδιάζεται το Πράσινο Σημείο του Δήμου, κοντά στις εγκαταστάσεις του ΣΜΑ, όπου συζητήθηκαν αναλυτικά οι δράσεις στις οποίες θα προχωρήσει ο Δήμος για την εφαρμογή της διαλογής ανακυκλώσιμων συκευασιών σε 4 ρεύματα, υποχρεωτική με βάση και τον νέο Νόμο 4496/2017, και της χωριστής συλλογής των οργανικών, έτσι ώστε το 50% των απορριμμάτων να εκτρέπεται από το ρεύμα που απαιτεί μεταφόρτωση και ταφή.

Το κλιμάκιο των Οικολόγων Πράσινων και ο Υφυπουργός περιβάλλοντος Γιώργος Δημαράς επιβεβαίωσαν την διαχρονική τους αντίθεση προς οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης και κατακερματισμό του Καρατάσιου, τονίζοντας πως η απόδοση των στρατοπέδων στις τοπικές κοινωνίες είναι αδιαπραγμάτευτη θέση του Οικολογικού κινήματος, πόσο μάλλον σε μία πόλη όπως η Θεσσαλονίκη όπου η αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο είναι τέσσερις φορές χαμηλότερη από το διεθνώς παραδεκτό όριο των 10τ.μ..

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *