ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ/ΜΑΤΙ:<<ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ...ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Πολιτική
 

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Μάτι και τις βαρύγδουπες δηλώσεις περί άμεσης υποστήριξης των πληγέντων και αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος, η εικόνα σήμερα εξακολουθεί να είναι ίδια με πέρυσι και πρόπερσι.

Στις 23 Ιουλίου 2019 δια στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου, ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα διατεθούν 20 εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση και την ανάπλαση της περιοχής. Επίσης ότι θα εκδοθεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα προέβλεπε μεταξύ άλλων, συγκρότηση ειδικού φορέα για την αποκατάσταση περιοχών, όπως το Μάτι, ο Νέος Βουτζάς, η Κινέτα.

Το μόνο που έγινε μέχρι σήμερα ήταν ο καθαρισμός του γνωστού οικοπέδου, από τις γνωστές εταιρείες, που ανέλαβαν μάλιστα και την κατασκευή των κλειστών κέντρων κράτησης.

Όλα καλά λοιπόν και ανθηρά στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας…

Και επειδή ο Πρωθυπουργός διατείνεται ότι είναι και «οικολόγος» υπενθυμίζουμε ότι οι κάτοικοι στο Μάτι έχουν να αντιμετωπίσουν και τη βραδυφλεγή υγειονομική βόμβα του αμίαντου, που ακόμη δεν έχει περισυλλεγεί από δεκάδες οικόπεδα, παρότι σε ένα μήνα συμπληρώνονται δύο χρόνια από την τραγωδία.

Όσον αφορά τις ανακοινώσεις του αρμόδιου Υπουργού κου Χατζηδάκη έχουμε να παρατηρήσουμε ότι το μόνο που έγινε κατανοητό απ’ όλη την επικοινωνιακή φιέστα, είναι ότι απλά δεν υπάρχει σοβαρό σχέδιο.

ΑΛΛΑ

Περιορίζονται οι κατεδαφίσεις μέσα στα ρέματα.
Διασώζονται περισσότερα παράνομα κτίρια.
Δίνεται η δυνατότητα να κτιστούν και άλλες δασικές εκτάσεις.

ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ

Ακυρώνεται το αναρτημένο δασολόγιο της περιοχής μέσω του αποχαρακτηρισμού δασικών περιοχών με διαδικασίες που έχει αμφισβητήσει το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Βγάζει μάτι κε Υπουργέ το σχέδιο πολεοδόμησης για το Μάτι!

Θα ήταν προτιμότερο σαν Υπουργός να κατευθύνετε τις υπηρεσίες σας ώστε να δοθούν πραγματικές λύσεις για τους κατοίκους της περιοχής, αντί να μοχθείτε νυχθημερόν για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.  

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *