ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟΥ

Πολιτική
 

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου γίνεται πλέον επιτακτικό καθώς η κατάρρευση της επιχειρηματικότητας στον πολύπαθο κλάδο είναι ήδη ραγδαία.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ τονίζουμε πως πρέπει να υπάρξει άμεση αντίδραση για να μην βρεθεί και το λιανικό εμπόριο στην θέση των κλάδων της εστίασης και του τουρισμού.

Καλούμε την Κυβέρνηση να δράσει άμεσα ανοίγοντας το λιανεμπόριο με μέτρα που θα προστατεύουν ταυτόχρονα, τους πολίτες από τη διασπορά του κορονοϊού, αλλά και τις επιχειρήσεις από την οικονομική καταστροφή.

Απαιτείται ουσιαστική στήριξη των υπηρεσιών υγείας. Παράλληλα, με λελογισμένη είσοδο των καταναλωτών στα καταστήματα, με άμεση ιχνηλάτηση των επαφών κάθε κρούσματος, με την εφαρμογή όλων των μέτρων προστασίας και την αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων που έχουν θεσπιστεί, οι επιχειρήσεις μπορούν να λειτουργήσουν, η αγορά μπορεί να ανασάνει και οι γειτονιές να ζωντανέψουν, ουσιαστικά χωρίς επιβάρυνση του συστήματος υγείας.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ τονίζουμε πως ή πολιτεία θα πρέπει άμεσα να στηρίξει τους εμπόρους που πλήττονται ή να ανοίξει τα καταστήματα.

Με την παράταση των κλειστών καταστημάτων, βδομάδα τη βδομάδα, πλήττονται δυσανάλογα οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε σχέση με τις μεγάλες εταιρείες που έχουν την δυνατότητα του ηλεκτρονικού εμπορίου και μεγαλύτερη ρευστότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *