ΟΜΙΛΙΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Πολιτική

 

Ομιλίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση του αντι-εκπαιδευτικού νομοσχεδίου Κεραμέως

Ομιλίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση του αντι-εκπαιδευτικού νομοσχεδίου Κεραμέως

 

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο: «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις».

Ο τομεάρχης Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκος Φίλης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Στην εκπαίδευση και στο μέλλον της νέας γενιάς», είπε, «συγκρούονται διαφορετικά πολιτικά σχέδια. Ο αποκλεισμός συγκρούεται με τη συμπερίληψη. Η γιγάντωση των ανισοτήτων με το σχολείο ισότητας και ποιότητας. Τα άριστα σχολεία για τους υποτιθέμενους άριστους με τα άριστα σχολεία για όλους. Ο ανταγωνισμός με τη συνεργατικότητα. Το αυταρχικό μοντέλο της διαγωγής και της τιμωρίας με ένα δημοκρατικό σχολείο που προετοιμάζει συνειδητούς και υπεύθυνους πολίτες».

Η αναπληρώτρια τομεάρχης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη χαρακτήρισε τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης «Νομοσχέδιο οπισθοδρόμησης και συντηρητισμού που συρρικνώνει τη δημόσια εκπαίδευση και δίνει χώρο στα ιδιωτικά συμφέροντα». Απευθυνόμενη προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανέφερε πως «η εκπαίδευση έχει φορτίο με πρόσημο κοινωνικό. Και όσοι από το πολιτικό προσωπικό το αγνόησαν τερμάτισαν την πολιτική τους σταδιοδρομία σύντομα. Προσέξτε λοιπόν κυρία υπουργέ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει βήμα πίσω στην υπεράσπιση της δημόσιας Παιδείας».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *