ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ:ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

Πολιτική

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ:ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ
Σήμερα ολοκληρώνεται και επίσημα η μεγάλη προσπάθεια των τελευταίων ετών. Μετά από 8 χρόνια κρίσης, με μεγάλες θυσίες από τον ελληνικό λαό, περνάμε σε μία άλλη μέρα, χωρίς δανειακές συμβάσεις, προαπαιτούμενα και νέα δημοσιονομικά μέτρα.

Στο θέμα του χρέους είναι προφανές πως έγινε ό,τι καλύτερο ήταν δυνατόν και είμαι βέβαιος πως αυτό θα αξιοποιηθεί για τη δίκαιη ανάπτυξη της χώρας με γνώμονες την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ενίσχυση της εργασίας.Η χθεσινή συμφωνία αποτελεί ένα είδος κουρέματος του χρέους, όχι βεβαίως ονομαστικού, αλλά ουσιαστικού: Τα 10 χρόνια επιμήκυνσης των δανείων και περιόδου χάριτος στην πληρωμή των επιτοκίων, μας εξοικονομούν 4 δις, τα οποία υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να πληρώσουμε. Η δόση των 15 δις θα τροφοδοτήσεισημαντικά το «μαξιλάρι» ρευστότητας της χώρας μας.

Όλα αυτά είναι ένας μηχανισμός που θα βοηθήσει τη χώρα να προχωρήσει μπροστά. Κανείς δεν περίμενε πως θα φτάναμε ως εδώ. Βήμα-βήμα όμως όλη αυτή την περίοδο κερδίζαμε χώρο και το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε, έχοντας πλέον κερδίσει την εμπιστοσύνη των εταίρων μας και την ελευθερία επιλογών και κινήσεων.

Η χθεσινή συμφωνία, λοιπόν, αποτελεί αφ’ ενός το επιστέγασμα μια σκληρής προσπάθειας και αφ’ ετέρου τη βάση για να πάμε τα πράγματα ένα βήμα παρακάτω. Θα το κάνουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο τις προσπάθειες και τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Η χθεσινή συμφωνία επιβεβαιώνει πως βρισκόμαστε στον αντίποδα της συνολικής διαχείρισης των προηγούμενων κυβερνήσεων, που όχι μόνο δεν κατάφεραν να δώσουν λύσεις, αλλά βύθιζαν τη χώρα όλο και πιο βαθιά στην κρίση.

Τόσο το Eurogroupτης 21ης Ιουνίου, όσο και η συμφωνία των Πρεσπών, αποδεικνύουν πως η Ελλάδα ανακτά τη δύναμη και την αξιοπιστία της σε διεθνές επίπεδο. Είναι λυπηρές οι προσπάθειες της ΝΔ να διαμορφώσει κλίμα διχασμού σε όλα τα επίπεδα, είτε συμπλέοντας με την εθνικιστική δεξιά, είτε αρνούμενη να μιλήσει ειλικρινά για τις προθέσεις της στη διαχείριση της οικονομίας. Ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται ένας πολιτικός παπατζής που εξακολουθεί να είναι δέσμιος των συμβολαίων διαπλοκής και του κρατικοδίαιτου καπιταλισμού, που έφεραν τη χώρα στην πτώχευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *