ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ:ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Τιμωρητική και χωρίς εκπαιδευτικά κριτήρια η κυβερνητική «αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών – ηχητικό

Π. Σκουρλέτης: Τιμωρητική και χωρίς εκπαιδευτικά κριτήρια η κυβερνητική «αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών - ηχητικό

 

 

Σημεία από τη συνέντευξη του Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στον My Radio 89.6 της Κορίνθου

Οι εκπαιδευτικοί δεν αρνούνται την αξιολόγηση, αλλά την κυβερνητική προσέγγιση, γι’ αυτό άλλωστε έχουν να αντιπροτείνουν εναλλακτική πρόταση στην τιμωρητική και χωρίς εκπαιδευτικά κριτήρια, «αξιολόγηση» της κυβέρνησης, επεσήμανε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον My Radio 89.6 της Κορίνθου, στον δημοσιογράφο Θύμιο Τσαρμπό

 

Ακολουθούν σημεία της συνέντευξης:

«Είναι προπαγάνδα εκ μέρους του υπουργείου ότι οι εκπαιδευτικοί αρνούνται την αξιολόγηση. Δεν είναι έτσι. Αρνούνται τη συγκεκριμένη μορφή αξιολόγησης, που δεν δημιουργεί ουσιαστικές προϋποθέσεις αξιολόγησης της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

«Εδώ έρχεται μια τιμωρητική αξιολόγηση χωρίς εκπαιδευτικά κριτήρια. Και σας λέω, υπάρχει μια διαφορετική προσέγγιση. Να γίνει διάλογος πάνω σε αυτά τα ζητήματα. Δεν μπορεί, όμως, όταν κατεβαίνουν οι καθηγητές διαμαρτυρόμενοι, με βάση το συνταγματικό τους δικαίωμα, σε μία απεργία, να τους λες ότι “δεν έχεις το δικαίωμα να κάνεις απεργία επειδή υπάρχει ένας ψηφισμένος νόμος”. Που ακούστηκε αυτό; Δηλαδή, μετά το ’74 δεν έχουν γίνει κινητοποιήσεις οι οποίες αμφισβητούν και πλευρές ψηφισμένων νόμων; Δεν είναι αυτό ένα δικαίωμα μέσα στη δημοκρατία»;

«Οι ίδιοι οι καθηγητές έχουν καταθέσει τη δική τους εναλλακτική πρόταση. Τι κάνεις τότε; Λες, “έλα σε διάλογο, να δούμε. Αυτά λέει το υπουργείο, αυτά λένε οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, ελάτε να δούμε τι χρειάζεται”. Δεν μπορείς δια της επιβολής να εφαρμόσεις πράγματα που εξοργίζουν τους πάντες».

«Είπατε για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων που ξέραμε παλιά. Αυτή η αξιολόγηση, εκ των προτέρων έλεγε ότι το 20% θα αξιολογηθούν ότι δεν είναι ικανοί να περάσουν τη διαδικασία. Ήταν μια αξιολόγηση προσαρμοσμένη στις επιταγές των μνημονιακών κατευθύνσεων που ήθελαν να μειώσουν τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων. Δεν είχε να κάνει με πραγματικά κριτήρια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *