ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΜΟΝΔΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ

Πολιτική

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ πραγματοποιήσαμε θεσμική συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και τον Πρόεδρο ΔΣ κ. Γρηγόρη Τάσιο, ο οποίος διατελεί επίσης Α’ Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ, με σκοπό να μας ενημερώσει για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στον τουρισμό, ο οποίος καταλαμβάνει το 20,8% του ΑΕΠ της χώρας μας.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο κ. Τάσσιος τόνισε ότι προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κρίση του κορονοϊού, ο ΠΟΞ κατέγραψε 4 κεντρικούς πυλώνες για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις του κλάδου να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα: α) το φορολογικό, με αίτημα τη μείωση ή την εξάλειψη της προκαταβολής φόρου, β) τη μείωση του ΦΠΑ διαμονής στο 6%, γ) την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών και δ) τις χρηματοδοτήσεις.

Μεταξύ άλλων, τέθηκε το θέμα της αλλαγής του μοντέλου όσον αφορά τη διάρκεια και τις περιόδους διακοπών των Eλλήνων σε προορισμούς εντός της επικράτειας. Έγινε αναφορά στην επέκταση του κοινωνικού τουρισμού, αλλά και των συντομότερων αποπληρωμών από την πλευρά του κράτους ώστε να υπάρχει κίνητρο για συμμετοχή περισσότερων ξενοδοχειακών μονάδων σε αυτόν.

Η κα Κατερίνα Ανδρικοπούλου Σακοράφα, Συνεκπρόσωπος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, που εκπροσώπησε το κόμμα στη συνάντηση, τόνισε πως «οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ δεν είναι μια μονοθεματική παράταξη, αλλά οι θέσεις τους αφορούν όλους τους τομείς της κοινωνίας και της οικονομίας με έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη».

Σημειώθηκε η σημασία της ορθής διαχείρισης απορριμμάτων των ξενοδοχειακών μονάδων, η ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας με επιλογή ντόπιων προϊόντων στο επισιτιστικό κομμάτι των ξενοδοχειακών παροχών, η ορθή ανάπτυξη των μονάδων πάντα με σεβασμό προς το περιβάλλον και τις προστατευόμενες περιοχές, ενώ τέθηκαν ερωτήματα για τους εργαζόμενους που πλήττονται στο συγκεκριμένο κλάδο από την κρίση του κορονοϊού, αλλά και για την ανθεκτικότητα των επαγγελματιών του τομέα.

Η συνάντηση με τον ΠΟΞ αποτελεί μια ακόμα δράση εξωστρέφειας των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, οι οποίοι ως Μέλος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, ενισχύουμε τις επαφές μας με την αγορά και ανοίγουμε πύλη διαλόγου με έναν από τους κομβικότερους τομείς της εθνικής μας οικονομίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *