ΤΑΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ:ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ

Πολιτική
«Εμπαιγμός των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας από τον Υπουργό Εργασίας. Οδηγούνται σε ομαδική απόλυση.»
«Για μία ακόμα φορά, η κυβέρνηση της ΝΔ αποκαλύπτει το αντεργατικό της πρόσωπο, ανοίγοντας το δρόμο για ομαδικές απολύσεις στο εργοστάσιο Λιπασμάτων στην Καβάλα.
Στις 10 Ιουνίου ο κ.Χατζηδάκης δήλωνε από το βήμα της Βουλής ότι θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι 133 εργαζόμενοι να επιστρέψουν στη δουλειά τους. Οι υποσχέσεις που έδωσε ο Υπουργός Εργασίας κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία των εργαζομένων της βιομηχανίας αποδείχθηκαν εμπαιγμός.
Η γενική γραμματέας του υπουργείου κα. Αννα Στρατινάκη, υιοθετώντας σκληρή αντεργατική γραμμή,παρακάμπτοντας δικαστικές αποφάσεις και αδιαφορώντας για το μέλλον 133 εργαζομένων, έδωσε το έναυσμα για την ομαδική απόλυση τους. Συγκεκριμένα, ως προεδρεύουσα στην Επιτροπή Ελέγχου των Ομαδικών Απολύσεων, δέχτηκε τις αιτιάσεις της εργοδοτικής πλευράς, αξιολογώντας ότι διεξήχθη η οριζόμενη από το νόμο διαβούλευση μεταξύ της διοίκησης της βιομηχανίας και των εργαζομένων, κάτι που απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα, δίνοντας ένα ισχυρό χαρτί στα χέρια τηςεργοδοσίας για να αυθαιρετήσει.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει τον αντεργατικό της κατήφορο. Εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα, υιοθετεί τις πιο σκληρές αντεργατικές πολιτικές, δομεί μια αγορά εργασίας-ζούγκλα, χωρίς κανόνες και εργασιακά δικαιώματα, με ανεξέλεγκτες απολύσεις.Η περίπτωση των Λιπασμάτων θα αποτελέσει θρυαλλίδα εξελίξεων ως προηγούμενο εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Η επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ είναι καθαρή: με την εργοδοτική παρανομία απέναντι στους εργαζόμενους και στην κοινωνική πλειοψηφία.»
Αθήνα, 21 Ιουλίου 2021
(Δήλωση της Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ΜαριλίζαςΞενογιαννακοπούλου σχετικά με την ομαδική απόλυση εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας. )

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *